درمان به روش کایروپراکتیک چگونه انجام می شود؟
کایروپراکتیک برگرفته از زبان یونانی و به معنای انجام دادن با دست است. این روش، با توجه به نامی که دارد، با درمانهای دستی از جمله دستکاری ستون فقرات روی سیستم اسکلتی و عضلانی افراد تاثیر میگذارد.
این روش درمانی به عنوان روش غیرتهاجمی ایمن و موثر برای درمان کمر و گردن معرفی شده است و کایروپراکتورها نیز به طور کامل درباره ارزیابی اختلالات مربوط به ستون فقرات، سیستم عصبی و مفاصل اندامها آموزش دیدهاند. بنابراین میتوانند آن را بهترین درمان را برای بیماران با این مشکلات تشخیص دهند.
این روش را دستکاری ستون فقرات یا دستکاری مفصل نیز مینامند و با استفاده از آن به کاهش درد، اصلاح همترازی بدن و نحوه عملکرد آن نیز کمک میکنند. این روش، به عنوان مکمل در کنار دیگر روشهای پزشکی سنتی مانند دارو و … به بیمار ارائه میشود تا روند بهبودی او سرعت بگیرد. جالب است بدانید که افراد متخصص در زمینه کایروپراکتیک، درمانی به خصوص و منحصربهفرد را با توجه به مشکل شخص شما ارائه میدهند و نیاز بدن شما را برای بهبودی سریعتر رفع میکنند.
بعد از دریافت پاسخ سوال کایروپراکتیک چیست باید به سراغ دانستن چگونگی انجام این روش درمانی رفت. شما به عنوان فرد تحت درمان، باید ابتدا روی میز مخصوص این روش درمانی، دراز بکشید. این میز طوری طراحی میشود که قسمتهای خاصی از بدن شما کمی بالاتر از بقیه قرار گیرد تا پزشک بتواند به ناحیه خاصی از آن فشار وارد کند.
پس از آن کایروپراکتور، با استفاده از دستهای خود و ابزارهایی کوچک، نیرویی سریع و کنترلشده را به مفصل شما وارد میکند یا مفاصل شما را فراتر از دامنه حرکتی طبیعیشان کش میدهد. اینکار باعث میشود که مهرههای ستون فقرات شما در صورتی که خارج از مرکز هستند، تراز شده و گازهای حبسشده در مفاصل شما نیز آزاد شوند.
آشنایی با مزایا و فواید کایروپراکتیک
به طور کلی رایجترین مزیت استفاده از این روش درمانی، افزایش تحرک در افراد است. چون درد، التهاب و تورم کمتر میشود و ثبات در مفصل نیز افزایش پیدا میکند. اما این روش، فواید دیگری نیز دارد که در زیر برای شما بیان میشود:
- ترمیم بافتهای بدن در صورت انجام درست روش
- بهبود جراحات، حرکات تکراری و مشکلات و ناتوانیهای حرکتی
- بهبود حرکت در گردن، شانه، پشت، باسن، زانو، مچ پا و تنه
- بهبود وضعیت بدنی
- تسکین سردرد، گردن درد و کمردرد
- کمک به جلوگیری از ایجاد آسیبهای عضلانی و مفاصل ناشی از کار
- افزایش عملکرد ورزشی افراد
- بهبود انعطافپذیری
- تسکین کمردرد حین بارداری
- کاهش و تسکین کمردرد بعد از بارداری
- کمک به اصلاح الگوی راه رفتن و مشکلات پا
- حمایتها و اطلاعات تمرینی ارزشمند مفید برای بیمار
- ایجاد تمرینهای قدرتی برای بیمار و گرفتن بازخورد دقیق از آن
- غیرتهاجمی با عملکرد بالا
- مقرون به صرفه
- تسکیندهنده سریع درد
- افزایش تحریکپذیری مفاصل
- به حداکثر رساندن توانایی بدن
- بهبود حال فرد و کاهش استرس
- مناسب برای درمان آسیبهای قدیمی و جدید
- بهبود دامنه حرکتی مفاصل و ستون فقرات
- بهبود عملکرد سیستم اسکلتی
- بهبود عملکرد سیستم عصبی
- کمک به کاهش میگرن و سردردهای مرتبط با گردن
- کاهش علائم بیماریهای مزمن مانند آرتروز
- درمان آسیبهای جزئی گردن و ستون فقرات
چه بیماری هایی توسط کایروپراکتیک قابل درمان هستند؟
جالب است بدانید که درمان دستی، گزینه درمانی موثر برای همه سنین از کودکان تا بزرگسالان است. اما در این میان، بیشترین افرادی که به این نوع درمان نیاز پیدا میکنند، بین 45 تا 64 سال سن دارند.
فراموش نکنید که قبل از شروع درمان دستی، باید ابتدا توسط متخصص چکاپ کامل شوید تا پس از آن تشخیص داده شود که این درمان برای شما مناسب است یا خیر. پزشک کایروپراکتیک نیز ابتدا از درستی حرکت مفاصل شما مطمئن میشود و بعد از آن درمان را شروع میکند. به طور کلی دلایل و بیماریهای زیادی به اعمال این روش درمانی نیاز دارند که در زیر برای شما بیان میشود:
- حوادث و آسیبهای ورزشی
- توانبخشی قبل و بعد از جراحی
- کمردرد و تورم پاها قبل از زایمان
- کمردرد پس از زایمان
- درد ناشی از کارهای خانه
- استرسهای روزانه
- آرتریت
- سردردهای مکرر
- آسیبهای ناشی از تصادف و شلاق و ضربه
- درد مفاصل و اختلال در عملکرد آنها
- گردن درد
- سیاتیک
- کمردرد
- درد و سفتی عضلات
- کشیدگی و رگ به رگ شدن ناشی از فعالیتهای روزانه
- آسیبهای فشاری مکرر
- آسیبهای ناشی از کار و ورزش
- آرتروز
- محدودیت حرکت در پشت، شانه، گردن، مچ دست، آرنج، باسن و زانو
- آرنج گلف باز
- آرنج تنیس البو
- تاندونیت
- پلانتار فاشیت
- سندرم تونل کارپال
- شانه یخزده
- انحراف ستون فقرات
- پادرد
- فیبرومیالژیا
درمان مشکلات گردن و کمر با کایروپراکتیک
مشکلات گردن و کمر، یکی از بیشترین عارضههایی است که افراد را درگیر میکند. امروزه روشهای درمانی متفاوتی برای آن در نظر میگیرند؛ اما در این میان به روش کایروپراکتیک توجه زیادی شده است که در آن ستون فقرات را تنظیم و دستکاری میکنند. در این روش برای بازگرداندن حرکت مناسب و تراز مهرههای ستون فقرات، به آن نیرویی کنترلشده اعمال میشود.
با استفاده از این تکنیک میتوان به کاهش درد و بهبود عملکرد افراد مبتلا به دیسک گردن و کمر نیز کمک کرد. البته کایروپراکتورها از درمانهای دستی دیگر نیز مانند تحرک، ماساژ و تمرینات کششی برای بهبود عملکرد و تسکین درد افراد با مشکلات گردن و کمر نیز استفاده میکنند.
البته این نکته را نباید فراموش کرد که روش درمان دستی در کنار فیزیوتراپی، دارو و اصلاح سبک زندگی بر بهبودی افراد تاثیر میگذارد؛ اما برای پاسخ به این سوال که این روش درمانی چگونه به دیسک گردن و کمر کمک میکند باید موارد زیر را بدانید:
- استفاده از روش درمان دستی برای دیسک کمر: افراد مبتلا به دیسک کمر، فتق یا برآمدگی دیسک، بیماری دژنراتیو دیسک و سیاتیک، میتوانند برای بهبودی از این روش استفاده کنند. کایروپراکتورها با استفاده تکنیک دستکاری ستون فقرات، به کاهش فشار روی دیسک آسیبدیده و تسکین درد کمک میکنند. برای جلوگیری از بروز مشکلات دیسک، ممکن است ورزش و رعایت نکات ارگونومی نیز در کنار روش درمان دستی به اینگونه افراد توصیه شود.
- استفاده از روش درمان دستی برای دیسک گردن: هدف از انجام این درمان برای مشکلی مانند دیسک گردن، بازگرداندن تراز و حرکت مناسب مهرههای گردنی است که به کاهش فشار روی دیسک آسیبدیده و کاهش درد آن کمک میکند. برای درمان دیسک گردن با این روش ممکن است به غیر از دستکاری ستون فقرات، درمانهای کایروپراکتیک دیگر مانند موبیلیزاسیون، ماساژ و تمرینات کششی نیز استفاده شود. جالب است بدانید که در درمان دیسک گردن با این روش نیز باید ورزش، رعایت نکات ارگونومی، مصرف دارو و فیزیوتراپی به طور همزمان انجام شود تا فرد بیمار بتواند نتیجه مطلوبی بگیرد.
معرفی تکنیکهای کایروپراکتیک با درمان دستی
تکنیکهای به کاررفته در این روش، شامل درمانهای دستی، به ویژه درمان به شیوه سنتی ستون فقرات و اصلاح مفاصل و بافت نرم میشود. کایروپراکتورها از هیچگونه مواد شیمیایی و دارویی استفاده نمیکنند و تنها به بخشهای اسکلتی بدن با عملکرد ضعیف کمک میکنند تا بهتر شوند. این روش در حالت معمولی بدون درد است؛ اما افراد مبتلا به کمردرد، ممکن است در حین انجام کار درد کمی را احساس کنند.
روش های درمان دستی یا کایروپراکتیک کدامند؟
کایروپراکتورها به درمان درد، خراش و کشیدگی مفاصل با استفاده از روشهای غیردارویی زیر کمک میکنند:
- تنظیمات: کمک به تنظیم مجدد مفاصل برای کاهش درد و افزایش دامنه حرکتی آنها
- درمان با بافت نرم: برای شل کردن عضلات سفت، رفع اسپاسم و کاهش تنش در بافت همبند
- تمرینات و کشش: کمک به بازگردانی و حفظ ثبات و تحرک مفصل
- بریس مفاصل و نوارچسب: تقویت مفاصل با عضلات رگ به رگ
- ارجاع به پزشکان دیگر: برای راهنمایی بهتر درباره رژیم غذایی مناسب و برای کاهش التهاب و ترویج تغذیه سالم برای مدیریت وزن؛
روش درمانی کایروپراکتیک برای چه افرادی خطر دارد؟
فراموش نکنید که هر روش درمانی ممکن است در کنار همه مزایا و فواید، عوارض و خطراتی نیز داشته باشد و حتی برای بعضی از افراد مناسب نباشد. روش درمانی کایروپراکتیک نیز از این قاعده مستثنی نیست و از جمله عوارض آن، میتوان موارد نادر زیر را نام برد:
- احساس خستگی و درد
- سردردهای خفیف
- فتق دیسک
- سندرم دم اسب (اعصاب فشرده در قسمت تحتانی ستون فقرات)
- سکته مغزی
این روش درمانی برای افراد مبتلا به اختلالات و مشکلات زیر نیز مناسب نیست:
- پوکی استخوان
- تنگی کانال نخاعی یا التهاب در ناحیه کمر
- آرتروز گردن
- مصرفکنندگان داروهای رقیقکننده خون
- بیماران مبتلا به سرطان در گذشته
کلام آخر
در روش کایروپراکتیک، درمانگر مستقیما با ستون فقرات و اعصاب بیمار در ارتباط است. همین امر باعث شده است که حساسیت اعمال فشارها و انجام درست آنها بیشتر شود. از طرف دیگر، فرد درمانگر باید تخصص و دقت کافی برای انجام اینکار را داشته باشد. چون ممکن است هرگونه آسیب جزئی یا سهلانگاری کوچک، مشکلات جبرانناپذیر نخاعی را برای بیمار ایجاد کند.