دکتر بابک محمودیان متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

دکتر بابک محمودیان مقالات پزشکی فیزیوتراپی تعویض کامل مفصل ران

فیزیوتراپی تعویض کامل مفصل ران

تعویض کامل لگن (آرتروپلاستی) یک مداخله جراحی رایجاست که برای آرتریت شدید یا شکستگی لگن زمانی کهدرمان‌های محافظه‌کارانه بی‌اثر هستند، انجام می‌شود. هدف از جراحی تعویض کامل مفصل ران، تسکین درد،بهبود تحرک مفصل و بازیابی یا بهبود توانایی فرد برایانجام ایمن فعالیت‌های عملکردی مانند راه رفتن، ایستادن،بالا رفتن از پله یا دویدن است. فیزیوتراپیست ها با افرادیکه تعویض کامل مفصل ران انجام داده اند کار می کنندتا عضلات بیمار را تقویت کرده و حرکت را به بالاترین حدخود بازگردانند

تعویض کامل هیپ (آرتروپلاستی) چیست؟

درجراحی تعویض کامل مفصل ران، استخوان و غضروفآسیب دیده را که ممکن است در ایجاد مفصل دردناک وناکارآمد نقش داشته باشد، برداشته و مفصل ران آسیبدیده را با یک مفصل مصنوعی جایگزین می کنند.

مفصل ران یک مفصل گوی و کاسه ای است. گوی بخشیاز استخوان ران و کاسه بخشی از استخوان لگن است. نوع جراحی تعویض مفصل ران با شرایط فیزیکی هر فردمتفاوت است.

نوع جراحی تعویض مفصل ران عبارتند از

تعویض کامل مفصل ران (آرتروپلاستی)

با تعویض کامل مفصل ران (آرتروپلاستی)، گوی و کاسههر دو با قطعات مصنوعی تعویض می‌شوند. تعویضکامل مفصل ران برای درمان شرایطی از جمله

.آرتروز مفصل ران

.روماتیسم مفصلی

.آرتریت تروماتیک

اسپوندیلیت آنکیلوزان

نکروز آواسکولار (از بین رفتن بافت استخوانی در اثر نرسیدن خون)

.شکستگی های خاص لگن

.تومورهای خوش خیم و بدخیم

تعویض جزئی هیپ (همی آرتروپلاستی)

تعویض جزئی لگن (همی آرتروپلاستی) فقط گوی مفصلران را جایگزین می کند. کاسه مفصل ران محکم می ماندو نیازی به تعویض ندارد. همی‌آرتروپلاستی زمانی انجاممی‌شود که فقط قسمترانمفصل آسیب دیده باشد. این کار بیشتر در بیماران مسن و ضعیف و برایشکستگی های مربوط به گوی یا گردن استخوان رانانجام می شود.

قبل از جراحی، افرادی که تصمیم به تعویض کامل مفصلران گرفته‌اند، ممکن است درد شدید در لگن و کشاله رانرا توصیف کنند که می‌تواند تا پایین ران کشیده شود. دردممکن است به طور قابل توجهی بر توانایی فرد در راهرفتن، بالا رفتن از پله ها، نشستن یا ایستادن، انجامفعالیت های روزانه و خوابیدن به سمت آسیب دیده تأثیربگذارد

بلافاصله پس از جراحی تعویض کامل مفصل ران، سفتیدر لگن و ساق پا و ضعف عضلانی تجربه خواهد شد. درابتدا، درد عمدتاً با دارو کنترل می شود. فیزیوتراپیستهمچنین ممکن است کیسه های یخ را برای کمک به کاهشناراحتی و تورم توصیه کند و تمرینات و حرکات ملایم را بهشما آموزش دهد تا شروع به بهبود حرکت و قدرت خودکنید.

چگونه تشخیص داده می شود؟

برای در نظر گرفتن جایگزینی کامل لگن، افراد قبلاً توسطیک پزشک متخصص ویزیت شده اند. پزشک برایارزیابی اینکه آیا تغییراتی در استخوان‌ها و غضروف لگنشما وجود دارد یا خیر، عکس‌برداری با اشعه ایکس راتجویز می‌کند. اگر زمین خورده اید، اشعه ایکس همچنینپزشکان را در تعیین اینکه آیا شکستگی وجود دارد و اینکهآیا برای بازیابی عملکرد نیاز به جراحی وجود دارد،راهنمایی می کند. یک فیزیوتراپیست دامنه حرکتی، قدرتو میزان تأثیر درد لگن بر تحرک عملکردی شما را ارزیابیخواهد کرد. این عوامل می تواند شامل نحوه نشستن وبرخاستن از رختخواب، نشستن و ایستادن، چمباتمه زدن،راه رفتن و حرکت از پله ها و حاشیه ها باشد. نتایج اینارزیابی‌ها به تعیین اینکه آیا ممکن است از جراحیتعویض کامل لگن بهره مند شوید، کمک می‌کند.

تعویض مفصل ران اغلب در بزرگسالان 60 تا 80 سالهانجام می شود. تیم پزشکی شما به شما کمک می کند تابر اساس عکس برداری اشعه ایکس و ارزیابی فیزیکیخود، تعیین کنید که آیا کاندید مناسبی برای جراحیهستید یا خیر. عوامل خطری که ممکن است در بهبودیشما اختلال ایجاد کنند، مانند سن بالا، چاقی، یا سابقهاستعمال دخانیات یا مصرف بیش از حد الکل در نظرگرفته خواهند شد.

چگونه یک فیزیوتراپیست می تواند کمک کند؟

قبل از جراحی

فیزیوتراپ شما می تواند به شما کمک کند تا در موردانتظارات از عمل جراحی آموزش ببینید و تمریناتی را بهشما بدهد تا بدن خود را قبل از جراحی آماده کنید

در آماده شدن برای جراحی، فیزیوتراپیست شما ممکناست این موارد را  به شما آموزش دهد:

تمرینات انعطاف پذیری و تقویتی اندام تحتانی

نحوه استفاده از واکر یا عصا برای راه رفتن و برایپیمایش مراحل

هرگونه اقدام احتیاطی پس از جراحی

فیزیوتراپ شما همچنین ممکن است به شما توصیه کند کهبرای بهبود ایمنی و کمک به بهبودی خود تغییراتی را درخانه خود ایجاد کنید، از جمله استفاده از صندلی توالتبلند، نرده های دستی روی پله ها، نرده تخت، و صندلیوان یا میله های چنگ زدن در حمام. این تغییرات در حالتایده آل باید قبل از عمل جراحی انجام شوند، بنابراینخانه شما برای بازگشت شما آماده است.

بعد از جراحی

در روز اول یا دوم پس از جراحی شما، فیزیوتراپیست بهبالین شما می آید تا درمان بعد از عمل شما را آغاز کند. فیزیوتراپ شما هرگونه اقدامات احتیاطی پس از جراحیرا برای جلوگیری از آسیب مجدد و کمک به بازگرداندنعملکرد کامل شما بررسی خواهد کرد.

بسته به مورد خاص و روش جراحی شما، ممکن است ازشما خواسته شود که مقدار وزنی را که روی پای جراحیشده وارد می‌کنید، محدود کنید. ممکن است به اندازه یکلمس انگشت پا، یا به اندازه تحمل وزن شما باشد. فیزیوتراپیست به شما یاد می دهد که چگونه به درستیوزن خود را بر روی پای جراحی شده قرار دهید.

برای پای جراحی شده، یک وسیله کمکی مانند واکر یاعصا را برای به حداقل رساندن ناراحتی در حین کار برایبازیابی عملکرد فیزیکی خود توصیه می کنند.

در طول بهبودی مراقبت‌های حاد (3 تا 5 روز اول پس ازجراحی)، فیزیوتراپ با شما همکاری می‌کند وبه شما کمککند تا :

در رختخواب بچرخید و به حالت نشسته بلند شوید.

برای ایستادن از تخت بلند شوید و به سمت صندلیحرکت کنید.

برای مسافت های کوتاه با وسیله کمکی (واکر یا عصا) راه بروید.

تمرینات دامنه حرکتی و تقویتی ملایم را در رختخوابانجام دهید.

پس از جراحی، فیزیوتراپیست ممکن است به شما توصیهکند.

مفصل جدید خود را بیش از 90 درجه خم نکنید.

بیش از 90 درجه به جلو خم نشوید (مثلاً برای مدتینمی توانید برای پوشیدن جوراب و کفش خود خم شوید)

پای خود را نباید با مفصل جدید روی پای دیگرضربدری کنید.

پا را با مفصل جدید به سمت داخل نچرخانید.

فیزیوتراپی تا چند هفته پس از جراحی شما ادامه خواهدداشت. بسته به وضعیت کلی شما، ممکن است نیاز بهبهبودی در یک مرکز توانبخشی کوتاه مدت داشته باشید. برخی از بیماران بسته به کمک های موجود در خانه وتوانایی آنها برای ایمن ماندن، بدون مراقبت در مرکز توانبخشی به خانه خود می روند.

همانطور که در بهبودی خود پیشرفت می کنید، به کار رویموارد زیر ادامه خواهید داد

پیاده روی و بالا رفتن از پله

تعادلپس از جراحی ممکن است تعادل شما مختل شودکه می تواند شما را در معرض خطر سقوط قرار دهد

انتقال به تخت، صندلی و ماشین

حرکت کامل ساق پا و مفصل جدید (مانند پوشیدن جورابو کفش)

تمرینات مخصوص تقویت عضلات برای بهبود تواناییشما در ایستادن و راه رفتن ایمن و مستقل

هنگامی که بتوانید این فعالیت ها را بدون کمک یاراهنمایی انجام دهید، آماده خواهید بود که به طور کاملدر خانه کار کنید. با این حال، ممکن است همچنان نیاز بهادامه فیزیوتراپی در یک کلینیک سرپایی داشته باشید.

جلسات فیزیوتراپی سرپایی کار شما را بر روی دامنهحرکت و تمرینات کششی و فعالیت های تحمل وزن ادامهمی دهد تا عملکرد شما را به بالاترین سطح ممکنبازگرداند. در این مرحله، فیزیوتراپی شما بر توانبخشیویژه فعالیت برای اهداف خاص شما، مانند بازگشت بهکار یا ورزش تمرکز می کند. فیزیوتراپیست شما تمریناتیرا که آن فعالیت ها را شبیه سازی می کند، ترکیب میکند. برنامه ورزشی شما ممکن است شامل تکنیک هایبلند کردن، هل دادن، کشیدن چرخ دستی، بالا رفتن ازنردبان، تمرینات چابکی یا دویدن سبک باشد که بستگیبه اهداف خاص، پیشرفت بهبودی و سطح فعالیت شمادارد.

آیا می توان از این آسیب یا وضعیت پیشگیریکرد؟

ممکن است با انتخاب یک سبک زندگی سالم مانند شرکتدر ورزش منظم و خوردن یک رژیم غذایی سالم، از شروعاستئوآرتریت، وضعیتی که می‌تواند به جراحی تعویضکامل مفصل ران نیاز داشته باشد، پیشگیری کرد یا آن را کند کرد. فیزیوتراپیست شما می تواند تمرینات تقویتی وانعطاف پذیری را به شما آموزش دهد تا به شما در حفظتناسب اندام در طول عمرتان کمک کند.

بیش از 95 درصد از شکستگی های لگن به دلیل زمینخوردن ایجاد می شود. بهترین راه برای جلوگیری از نیازبه جراحی ناخواسته تعویض کامل مفصل ران، جلوگیریاز افتادن است. فیزیوتراپیست شما می تواند با ارزیابیخطر سقوط و تجویز فعالیت های تعادلی و تمرینات منظمتحمل وزن به شما کمک کند تا شانس سقوط خود راکاهش دهید. فیزیوتراپ شما همچنین می‌تواند تغییراتی رادر محیط خانه‌تان برای بهبود ایمنی شما توصیه کند،مانند حذف خطراتی مانند فرش‌های ناپایدار، یا اضافهکردن میله‌های دستگیره در حمام.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

فیزیوتراپی برای اختلال مفصل گیجگاهی فکیفیزیوتراپی برای اختلال مفصل گیجگاهی فکی

اختلال مفصل گیجگاهی فکی یا TMD یک بیماری شایعاست. افراد در هر سن و جنس را تحت تاثیر قرار میدهد. زنان در سنین باروری سه برابر بیشتر از مردان بهاین عارضه مبتلا می شوندTMD. اغلب به اشتباه“TMJ” نامیده می شود که نشان دهنده نام مفصلگیجگاهی فکی است.

علائم TMD شامل درد درناحیه فک، ناتوانی در باز کردنکامل دهان، و صداهایترقدر هنگام حرکت فک است. سایر علائم احتمالی شامل گوش درد، صدای زنگ در گوش، سردرد، سرگیجه و مشکل در بلع است.

طیف وسیعی از مشکلات می تواند باعث TMD شود،مانند ضربه ناشی از کار دندانپزشکی، تصادف رانندگییا ضربه به صورت. همچنین می تواند ناشی از فشردن ودندان قروچه مزمن دندان ها در شب، یا تنش در گردن وصورت در اثر استرس و وضعیت نامناسب باشد. فیزیوتراپیست ها می توانند برای تسکین علائم، درد وبهبود عملکرد دهان، TMD را ارزیابی، درمان و به شماکمک کنند.

اختلال مفصل گیجگاهی فکی چیست؟

مفصل گیجگاهی فکی یا TMJ یک مفصل لولایی است. در جلوی گوش شما قرار دارد و فک شما را به جمجمهشما متصل می کند. عملکرد TMJ باز و بسته کردن دهانو حرکت فک از یک طرف به طرف دیگر و جلو به عقباست. این به شما امکان می دهد بجوید، قورت دهید وصحبت کنیدTMD، زمانی اتفاق می‌افتد که عملکردطبیعی TMJ به دلیل اختلال در خود مفصل یا رباط‌ها یاماهیچه‌های ناحیه سر، گردن و صورت، تغییرکند یا محدودشود.

علل TMD عبارتند از:

ضربه: نمونه هایی از تروما عبارتند از:

یک روش دندانپزشکی طولانی مدت
تصادف وسایل نقلیه موتوری
ضربه به صورت و فک.
وضعیت نامناسب سر و گردن.
فشردن و ساییدن دندان ها در شب.
گرفتگی عضلات به دلیل استرس.

دندان قروچه یا ساییدن مزمن (براکسیسم):بسیاری از افراد هنگام خواب فک های خود را به هم فشارمی دهند. این یک رفتار غیر ارادی است (بدون تفکر انجاممی شود). برخی از افراد نیز در طول روز دندان های خودرا به هم فشار می دهند، به خصوص زمانی که استرسدارند. استفاده از اسپلینت شبانه ممکن است به کاهشمیزان فشردن دندان ها کمک کند و از ساییدگی دندان هاجلوگیری کند. ثابت شده است که مدیریت استرس درکنترل این رفتار موثر است.

عادت وضعیت نامناسب: وضعیت سر به جلو درحین فعالیت هایی مانند نشستن، ایستادن، آشپزی واستفاده از رایانه یا تلفن همراه ممکن است منجر بهسفتی در عضلات فک و گردن شود. این می تواند منجر بهTMD شود.

تراز غیر طبیعی دندان ها (مال اکلوژن): اینمشکل ممکن است بر عملکرد طبیعی TMJ به دلیل الگوینامناسب جویدن تأثیر بگذارد.

شکستگی فک: شکستگی فک در اثر تصادف یاجراحی بر عملکرد TMJ تاثیر می گذارد.

عمل جراحی: درد، سفتی و محدودیت باز شدن دهانپس از جراحی فک یا صورت ممکن است منجر به TMD شود. یک فیزیوتراپ ماهر در درمان افراد مبتلا به TMD می تواند به شما کمک کند تا حرکت مناسب فک را پس ازجراحی در صورت، دهان یا فک بازیابی کنید.

تریسموس (قفل فک): اسپاسم عضلانی فک پس ازیک عمل طولانی دندانپزشکی، توانایی شما را برای بازکردن دهان محدود می کند.

جابجایی دیسک مفصلی که وسط مفصلTMJ قرار دارد:این وضعیت باعث قفل شدن فک می شود واغلب منجر به درد می شود و توانایی شما برای باز کردندهان را محدود می کند.

آرتروز: استئوآرتریت که با استفاده بیش از حد مفاصلمرتبط است، می تواند بافت های نرم را از بین ببرد و شکلو عملکرد فک را تغییر دهد. التهاب ناشی از آرتریتروماتوئید که باعث حمله سیستم ایمنی به بافت سالم میشود و آرتریت پسوریاتیک می تواند به فک آسیب برساند.

TMD می تواند موقتی باشد یا سال ها ادامه داشتهباشد. افراد مبتلا به TMD ممکن است این موارد را تجربه کنند:

درد فک (شایع ترین علامت).

مشکل در باز کردن کامل دهان.

جابجایی فک پایین به یک طرف در انتهای باز شدندهان. فک همچنین ممکن است در حین باز شدن از یکطرف به سمت دیگر حرکت کند.

درد با جویدن برخی غذاها.

صدا درحرکت فک با جویدن یا صحبت کردن.

سردرد.

درد گردن یا صورت.

سرگیجه.

گوش درد، گرفتگی گوش، یا صدای زنگ در گوش.

خستگی فک.

.قفل شدن فک. فک در وضعیت نیمه باز گیر می کند.

مشکل در بلعیدن.

مشکلات در صحبت کردن.

اضطراب.

احتیاط

درد فک همچنین می تواند از علائم حمله قلبی باشد. اگردرد فک همراه با هر یک از علائم زیر را دارید، فوراً بهدنبال مراقبت های پزشکی باشید:

درد قفسه سینه.

تنگی نفس.

سرگیجه.

درد در بازوی چپ.

بی حسی در بازوی چپ.

حالت تهوع.

تشخیص

پس از گرفتن شرح حال دقیق از وضعیت شما، سر، گردنو TMJ شما را ارزیابی می شود. همچنین موارد زیر راارزیابی خواهد شد:

وضعیت بدنی شما.

الگوی تنفس.

سطح استرس.

سایر عواملی که ممکن است به وضعیت شما کمک کنند.

فیزیوتراپ شما تعیین خواهد کرد که آیا علت بیماری شمامربوط به مفصل یا بافت نرم است یا ترکیبی از آن.

اگر فیزیوتراپ شما مشکوک باشد که همترازی دندان هایشما ممکن است باعث TMD شما شود، شما را برایارزیابی بیشتر به دندانپزشک یا ارتودنتیست ارجاع میدهد. ممکن است از اسپلینت شبانه بهره مند شوید.

چگونه یک فیزیوتراپیست می تواند کمک کند؟

فیزیوتراپ شما می تواند به شما در کاهش درد و بازیابیعملکرد فک کمک کند. آنها یک برنامه درمانی برای شرایطخاص شما طراحی خواهند کرد. برنامه فیزیوتراپی شماممکن است شامل موارد زیر باشد:

آموزش. فیزیوتراپیست شما در مورد علت TMD شماصحبت می کند و به شما در مورد موارد زیر آموزش میدهد:

وضعیت مناسب و مکانیک بدن.

وضعیت استراحت زبان.

خوردن یک رژیم غذایی نرم در صورت لزوم.

ورزش کردن.

هدف آموزش بیمار کاهش ناراحتی و جلوگیری از تشدیدو علائم در آینده است.

روش ها. فیزیوتراپ شما تعیین خواهد کرد که کدامدرمان برای شما بهترین است. این موارد ممکن استشامل استفاده از درمان هایی مانند گرما یا یخ،اولتراسوند، تحریک الکتریکی، نور درمانی، یا سایرابزارها برای آماده سازی بافت نرم شما برای درماندستی باشد.

آزادسازی بافت نرم. فیزیوتراپیست شما ممکن استاز درمان های دستی برای آزاد سازی بافت نرم شمااستفاده کند. این می تواند اسپاسم و گرفتگی عضلات رابرطرف کند. آنها ممکن است روی صورت، فک و داخلدهان شما کار کنند.

تمرینات درمانی. فیزیوتراپیست تمرینات خاصی را بهشما آموزش می دهد که چندین بار در طول روز تکرارکنید. انجام آنها می تواند به شما کمک کند چرخه درد واسپاسم را بشکنید. این تمرینات به رفع عدم تعادل درعضلات درگیر و بهبود تحرک مفاصل برای حمایت و حفظتراز مناسب سر، گردن و فک کمک می کند.

مدیریت استرس. فیزیوتراپیست شما می تواند راههایی را به شما آموزش دهد تا به شما در مدیریت استرسکمک کند و حمایت روانی و تشویق مثبت ارائه دهد. درصورت نیاز، آنها شما را به روانشناس یا پزشک مناسبارجاع می دهند.

نیاز به جراحی

در صورت نیاز به جراحی، فیزیوتراپیست می تواند یکبرنامه قبل از جراحی ارائه دهد. قبل از جراحی،فیزیوتراپیست شما را در مورد این روش و انتظارات پساز آن آموزش می دهد. آنها یک اندازه گیری پایه از تحرکمفصل شما را ثبت می کنند و یک برنامه ورزشی مناسبرا برای شما ارائه می دهند.

پس از جراحی، فیزیوتراپیست شما درمانی را برایتسکین درد، رهاسازی بافت نرم و تحرک مفصل ارائه میدهد. آنها یک برنامه ورزشی درجه بندی شده و تمرینعملکردی طراحی خواهند کرد تا به شما کمک کنند تا فکخود را به حالت اولیه بازگردانید و عملکرد کامل خود رابازیابی کنید.

آیا می توان از این آسیب یا وضعیت پیشگیریکرد؟

شما می توانید با حفظ وضعیت مناسب سر و گردن،یادگیری نحوه مدیریت استرس و رفع گرفتگی عضلات درهنگام بروز آن، از TMD جلوگیری کنید.

فیزیوتراپیست می تواند با آموزش موارد زیر به شما درجلوگیری از عود یا بدتر شدن علائم TMD کمک کند:

نحوه نشستن، ایستادن و کار کردن با وضعیت مناسب.

پرهیز از فشردن فک در طول روز.

راه های رفع گرفتگی عضلات از طریق گرما، ماساژ وکشش.

تمرینات روزانه خاص برای حمایت از سر، گردن وTMJ شما.

تکنیک های مدیریت استرس.

برنامه ورزشی هوازی سالم.

نکات کلی برای افراد مبتلا به TMD عبارتند از:

همیشه وضعیت خوبی داشته باشید. از خم شدن جلویکامپیوتر یا هنگام بررسی پیام های تلفن خودداری کنید.

زبان خود را روی کام خود (سقف دهان) نگه دارید، درحالی که به طور طبیعی نفس می کشید، لب های خود رابسته و دندان های خود را از هم جدا کنید.

زمانی که درد شدید است فقط غذاهای نرم بجوید.

از خوردن غذاهای سفت (مانند گوشت سفت، نانشیرینی)، جویدنی (مانند آدامس، آب نبات)، یا ترد (مانندچیپس) خودداری کنید.

از باز کردن بیش از حد فک در حین فعالیت هایی مانندخمیازه کشیدن، خندیدن یا آواز خواندن خودداری کنید.

از سیگار کشیدن خودداری کنید.

بهداشت دهان و دندان و سلامت دندان را رعایت کنید.

درد گردن در کودکاندرد گردن در کودکان

تجربه گردن درد در کودکان نا شایع است . موارد زیادی می تواند باعث ایجاد گردن درد در کودکان شود، وشناسایی علت برای تعیین بهترین روش درمانی ضروریاست.

گردن درد اغلب موقتی است و در عرض 1 یا 2 روز بدوندرمان برطرف می شود. با این حال، گاهی اوقات گردندرد مزمن می شود و می تواند کیفیت زندگی، فعالیت هایاجتماعی و تحصیلات کودک را تحت تاثیر قرار دهد.

کشیدگی های عضلانی در گردن ممکن است به دلیل بازیخشونت آمیز یا نگاه کردن به پایین برای مدت طولانی،مانند هنگام کار با تلفن یا رایانه باشد.

برای کمک به شناسایی و درمان علت اصلی گردن درد،گوش دادن به صحبت های کودک هنگام توصیف علائمخود بسیار مهم است.

درمان گردن درد در کودکان به علت اصلی آن بستگیدارد. در کوتاه مدت، درمان های خانگی ممکن است بهتسکین کودک کمک کند.

درمانهای خانگی

فشارهای عضلانی در کودکان رایج است و درمان هایخانگی می توانند به تسکین علائم کمک کنند.

برخی از درمان های خانگی ساده ممکن است به درمانگردن درد خفیف تا متوسط ​​در کودکان کمک کند.

در 1-2 روز اول، یخ می تواند به کاهش تورم و التهابکمک کند. یک کیسه یخ یا تکه های یخ را در یک حولهبپیچید و هر بار 20 دقیقه آن را روی گردن کودک بگذارید.

اگر درد گردن بعد از چند روز ادامه یابد، گرما ممکن استکمک کند. برای استفاده از گرما، کمپرس گرم یا پد گرمکنالکتریکی را به مدت 10 دقیقه روی گردن کودک قرار دهید.

حمام آب گرم همچنین ممکن است به شل شدن عضلاتسفت و تسکین درد کمک کند.

کودک ممکن است با کشش گردن خود در طول روز یا باماساژ ملایم کمی تسکین یابد.

برخی از داروهای بدون نسخه دارای فرمول هایی هستندکه برای کودکان بی خطر هستند. داروهای ضدالتهابیغیراستروئیدی (NSAIDs)، مانند استامینوفن یاایبوپروفن نیز ممکن است به تسکین درد کمک کنند.

حتماً دستورالعمل‌های روی برچسب را دنبال کنید و ازدادن نسخه‌های قوی بزرگسالان به کودکان خردسالخودداری کنید، مگر اینکه پزشک آن را توصیه کند.

تغییر سبک زندگی

برخی از تغییرات سبک زندگی می تواند به پیشگیری ازگردن درد کمک کند.

برای کودکانی که برای مدت طولانی از گوشی‌هایهوشمند یا سایر دستگاه‌های تکنولوژیکی استفادهمی‌کنند، تنظیمات زیر ممکن است به تراز کردن گردن وکاهش درد کمک کند:

دراز کشیدن به پشت در حالی که به تلفن همراه نگاه میکنید تا فشار روی گردن کاهش یابد

هنگام نشستن یا ایستادن گوشی را در سطح چشم قراردهید تا پشت و گردن صاف بماند

استراحت منظم در فواصل نگاه کردن به صفحه نمایش،برای کاهش فشار روی گردن و استراحت چشم ها

کشش نیز ممکن است کمک کند. پیشنهاد می شودتمرینات زیر را به مدت 3 دقیقه هر روز انجام دهید:

لمس چانه به هر شانه

لمس کردن گوش به هر شانه

حرکت سر به جلو و عقب

کودک باید این کشش ها را به آرامی انجام دهد و هیچمقاومتی اعمال نکند. اگر تمرینات باعث ایجاد درد شد،نباید ادامه یابد.

برخی از کودکان نیز ممکن است نیاز به تغییر وضعیتخواب خود داشته باشند. برخی از تغییرات ممکن استشامل موارد زیر باشد:

خوابیدن به پشت یا پهلو به جای روی شکم خوابیدن

به پهلو بخوابند و بالش بین زانوهایشان باشد

خوابیدن با یک بالش گردنی کوچک و صاف به جایبالش بزرگ

علل شایع گردن درد در کودکان

علل احتمالی گردن درد در کودکان عبارتند از:

وضعیت نا مناسب گردن

کودکانی که بیش از حد طولانی به کامپیوتر نگاه می کنندممکن است دچار گردن درد شوند.

وضعیت نامناسب ممکن است به گردن درد منجر شود، بهخصوص در کودکانی که برای مدت طولانی در یک وضعیتمی مانند، مانند هنگام نشستن پشت کامپیوتر، استفادهاز تلفن هوشمند یا تماشای تلویزیون.

دوره‌های طولانی نگاه کردن به گوشی هوشمند، مطالعه یاخواندن کتاب نیز ممکن است به گردن درد کمک کند.

هر حرکتی که شامل خم کردن سر به جلو و پایین باشد بهگردن فشار وارد می کند.

همانطور که پزشکان خاطرنشان می کنند، داشتن درداسکلتی عضلانی در کودکی می تواند نشان دهنده اینباشد که کودک ممکن است مشکلات مشابهی دربزرگسالی داشته باشد.

بدون درمان، کودک ممکن است با درد مزمن، گاهی اوقاتتا بزرگسالی، مشکل داشته باشد.

فعالیت های بدنی

فعالیت های بدنی، مانند بازی های خشن یا ورزش، علل شایع آسیب های جزئی در کودکان هستند.

افتادن، ضربه زدن به سر، یا حرکات عجیب و غریب درحین فعالیت بدنی ممکن است برای ایجاد یک پیچخوردگی جزئی در گردن کافی باشد. پزشک باید هر دردگردنی را که پس از یک آسیب جدی رخ می دهد، ارزیابیکند.

خوابیدن نادرست

کودک ممکن است در وضعیتی بخوابد که به دلیل کشیدگیعضلانی باعث درد در گردن، شانه یا کمر شود.

درد اغلب موقتی است، اما می تواند مشکلات قابل توجهیدر فعالیت های روزمره ایجاد کند. ممکن است کودک درچرخاندن سر خود از یک طرف به طرف دیگر مشکل داشتهباشد و نتواند کارهای ساده ای مانند پوشیدن کوله پشتییا نگاه کردن به پایین برای خواندن انجام دهد.

تورم غدد لنفاوی

غدد لنفاوی در پاسخ به عفونت های ساده مانندسرماخوردگی، آنفولانزا یا گلودرد استرپتوکوکی متورم میشوند. غدد لنفاوی متورم می توانند باعث درد در یک یا هردو طرف گردن، معمولاً درست زیر گوش و خط فک شوند.

داروهای ضد درد ساده می توانند به تسکین علائمسرماخوردگی یا آنفولانزا کمک کنند. برای عفونت هایی کهبا گذشت زمان بهبود نمی یابند، بهتر است به پزشکمراجعه کنید، که ممکن است آنتی بیوتیک یا درمان دیگریرا تجویز کند.

مننژیت

سفت شدن گردن ممکن است نشانه عفونت شدیدتریباشد. اگر کودک تب دارد و نمی تواند گردن خود را بدوندرد حرکت دهد، ممکن است نشانه مننژیت باشد.

مننژیت در صورت عدم دریافت مراقبت های پزشکی میتواند تهدید کننده زندگی باشد. سایر علائم مننژیتعبارتند از:

سردرد

بثورات پوستی

مشکلات خوردن

کودکی که گردن درد ناگهانی همراه با تب بالا را تجربهمی کند باید فورا به پزشک مراجعه کند.

بیماری لایم

بیماری لایم ممکن است باعث درد گردن شود. مراقبینکودکانی که در مناطقی زندگی می کنند که بیماری لایمشایع است باید به طور منظم آنها را از نظر کنه یا علائمنیش کنه مانند بثورات پوستی، قرمزی یا التهاب بررسیکنند.

کودکان مبتلا به بیماری لایم همچنین ممکن است غددلنفاوی متورم، درد عضلات و مفاصل داشته باشند واحساس ضعف بسیار کنند.

هر کسی که مشکوک به بیماری لایم در فرزند خود استباید با پزشک خود تماس بگیرد.

علل دیگر

علل نادر گردن درد در کودکان عبارتند از:

آسیب تروماتیک ناشی از سقوط یا تصادف رانندگی

سرطان

آرتریت (التهاب مفاصل) دوران کودکی

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

اغلب موارد گردن درد در کودکان موقتی است. اگر دردگردن بیش از چند روز ادامه داشت، بهتر است برایتشخیص صحیح با پزشک مشورت کنید.

هر کودکی که علائم شدید همراه با گردن درد را تجربه میکند باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کند. این علائمعبارتند از:

سرگیجه

سبکی سر

سردرد

بی حسی یا گزگز

اگر درد ناشی از یک جراحت بزرگ، مانند تصادف بااتومبیل است یا اگر کودک قادر به حرکت یا ایستادننیست، باید به دنبال مراقبت های اورژانسی باشید.

تشخیص

یک پزشک ممکن است نیاز به تشخیص علائم شدیدداشته باشد.

پزشکان یک معاینه فیزیکی برای کمک به تشخیص علتگردن درد کودک انجام خواهند داد.

پزشک از شما می پرسد که آیا درد پس از فعالیت بدنیشروع شده است یا اینکه کودک محرکی برای درد خود بهخاطر می آورد.

آنها ممکن است در مورد عادات کودک بپرسند، مانندتعداد دفعات استفاده از وسایل الکترونیکی در طول روز. پزشکان همچنین ممکن است از آزمایش‌هایتصویربرداری مانند اشعه ایکس برای بررسی آسیب‌هااستفاده کنند.

اگر پزشکان مشکوک به عفونت باشند، ممکن است گردنرا از نظر غدد لنفاوی متورم بررسی کنند. آنها ممکن استآنتی بیوتیک تجویز کنند اگر فکر کنند عفونت باکتریاییعلت آن است.

اغلب اوقات گردن درد در کودکان به مرور زمان از بین میرود. با این حال، برخی از دلایل گردن درد می تواند جدیباشد، بنابراین مراقبان باید به شکایات کودک گوش دهندو به علائم اضافی توجه کنند.

تغییرات سبک زندگی ممکن است به اصلاح ماهیچه هایضعیف و عاداتی که می تواند منجر به گردن درد شودکمک کند. درمان‌های خانگی ساده، مانند استفاده ازبسته‌های گرما یا سرما، می‌تواند درد خفیف گردن راتسکین دهد.

هر کسی که در مورد علائم کودک خود مطمئن نیست بایدبا پزشک صحبت کند.

فواید ماساژ درمانیفواید ماساژ درمانی

1.کاهشاسترس

 2.تسکین درد بعد از عمل

3.کاهش اضطراب

4. کاهش کمردرد

5. کاهش درد فیبرومیالژیا

6. کاهش درد عضلانی

7. افزایش عملکرد ورزشی

8. تسکین سردرد تنشی

9. بهبود خواب

10. کاهش علائم افسردگی

11. بهبود سلامت قلب و عروق

12. کاهش درد آرتروز

13. کاهش استرس در بیماران سرطانی

14. بهبود تعادل در افراد مسن

15. کاهش درد افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید

16. بهبود شرایط زوال عقل

17. افزایش آرامش روحی

18. کاهش فشار خون

19. کاهش علائم سندرم تونل کارپال

20. بهبود درد مزمن گردن

21. کاهش درد تعویض مفصل اندامهای تحتانی

22. افزایش دامنه حرکتی مفاصل

23. کاهش دفعات میگرن

24. بهبود کیفیت زندگی در مراقبت از افراد مسن

25. کاهش تهوع ناشی از شیمی درمانی