دکتر بابک محمودیان متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

دکتر بابک محمودیان مقالات پزشکی فیزیوتراپی برای پارگی مینیسک

فیزیوتراپی برای پارگی مینیسک

پارگی مینیسک آسیب شایعی است که در مفصل زانواتفاق می افتد. این آسیب می تواند ورزشکاران و غیرورزشکاران را به طور یکسان تحت تأثیر قرار دهد. اینپارگی می تواند در نتیجه یک حرکت خاص اتفاق بیفتد یادر طول زمان ایجاد شود. فیزیوتراپ می تواند به شماکمک کند تا پارگی مینیسک را درمان کرده و قدرت وحرکت خود را بازیابی کنید. برای پارگی مینیسک اغلبنیازی به جراحی نیست. در صورت نیاز به جراحی،فیزیوتراپیست می تواند به شما کمک کند تا برای اینجراحی آماده شوید و پس از آن بهبودی خود را پیداکنید.
پارگی مینیسک چیست؟
مینیسک یک دیسک غضروفی است که درمفصل زانو به شکل بالشتک عمل می کند. هر زانو دارای دو مینیسکاست. یک مینیسک در قسمت داخلی زانو و دیگری درقسمت بیرونی زانو قرار دارد. آنها با هم برای جذب شوکو ضربه عمل می کنند و مفصل زانو را ثابت نگه می دارند.
دو دسته پارگی مینیسک وجود دارد: حاد یا دژنراتیو.
پارگی حاد مینیسک. این پارگی‌ها عمدتاً در نتیجهچرخش یا چرخش سریع روی زانوی خم شده، با ثابت ماندن پا روی زمین، ایجاد می‌شوند. این نوع آسیب اغلبباعث ایجاد آسیب های مرتبط مانند پارگی ACL (رباط صلیبی قدامی ) می شود.
پارگی دژنراتیو مینیسک. این آسیب به مرور زمان وبه دلیل فشار مکرر روی زانو رخ می دهد. برخی مشاغل وورزش هایی که نیاز به چمباتمه زدن زیاد دارند، افراد رادر معرض خطر بیشتری برای این نوع پارگی مینیسکقرار می دهد.
چه احساسی دارد؟
هنگامی که مینیسک پاره می شود، ممکن است این مواردرا تجربه کنید:
درد شدید و تیز در ناحیه زانو.
احساس صدایپاپیا پارگی در ناحیه زانو (آسیبحاد).
تورم در 24 ساعت اول آسیب.
مشکل در راه رفتن یا پایین رفتن از پله ها به دلیل درد یااحساس گرفتن یا قفل شدن در زانو.
مشکل در صاف کردن یا خم شدن کامل زانو.
چگونه تشخیص داده می شود؟
فیزیوتراپیست یا پزشک شما یک ارزیابی کامل انجامخواهد داد. این شامل بررسی دقیق آسیب، علائم و سابقهسلامتی شما خواهد بود. آنها همچنین:
دامنه حرکت (میزان حرکت) را در زانوی آسیب دیده اندازه می گیرند.
تعیین می کنند کدام حرکات و موقعیت ها علائم شما راافزایش می دهند.
برای تعیین اینکه آیا آسیبی به مینیسک وارد شدهاست، یک سری تست انجام می دهند.
نتایج این آزمایشات ممکن است نشان دهنده نیاز به تست های تشخیصی بیشتر باشد. در صورت نیاز، شما رابرای MRI ارجاع می دهند.
چگونه یک فیزیوتراپیست می تواند کمک کند؟
فیزیوتراپیست ها اغلب می توانند به افراد کمک کنند تاپارگی مینیسک را بدون جراحی مدیریت کنند. چند درمانتوسط فیزیوتراپیست می تواند به تعیین اینکه آیا می توانیداز جراحی اجتناب کنید یا خیر کمک می کند. فیزیوتراپمی تواند به شما در کنترل درد و تورم در ناحیه زانو کمککند. آنها برای بازگرداندن قدرت و تحرک کامل به زانویشما با شما کار خواهند کرد.
درمان فیزیوتراپی برای پارگی منیسک ممکن است شاملموارد زیر باشد:
درمان دستی. فیزیوتراپیست ممکن است از درماندستی استفاده کند. این درمان می تواند به کاهش تورم وسفتی و بازیابی عملکرد عضلات اطراف زانو کمک کند. درمان دستی ممکن است شامل ماساژ، کشش یا تحرکمفصل باشد.
یخ درمانی. فیزیوتراپ کیسه های یخ را روی زانو قرارمی دهد تا به کنترل هر گونه درد و تورم کمک کند. آنهاهمچنین ممکن است به شما یاد دهند که چگونه یخ را درخانه استفاده کنید، و چند وقت یکبار. تورم یک راهنمایمهم است که می تواند سطح توانایی و بهبودی شما رانشان دهد. اگر افزایش تورم را تجربه کنید، فیزیوتراپیستبرنامه درمانی یا سطح فعالیت شما را اصلاح می کند.
فشاردرمانی. فیزیوتراپیست ممکن است استفاده ازبانداژ فشاری، جوراب ساق بلند یا پمپ های مخصوص راتوصیه کند. اینها می توانند به کاهش یا جلوگیری از تورمبیشتر کمک کنند. همچنین ممکن است از آنها به عنوانبخشی از درمان های معمولی شما استفاده کنند و نحوهاستفاده از آنها را در خانه به شما آموزش دهند.
تحریک الکتریکی عصبی عضلانی. فیزیوتراپ ممکناست از درمانی به نام تحریک الکتریکی عصبی عضلانیاستفاده کند. NMES از جریان الکتریکی برای تحریک وانقباض ملایم عضلات اطراف زانو استفاده می شود. ایندرمان می تواند به بهبود قدرت عضلانی کمک کند.
وسایل کمکی. ممکن است در کوتاه مدت نیاز به استفادهازعصا یا واکر داشته باشید. فیزیوتراپ توصیه می کند کهکدام وسیله راه رفتن، برای شما مناسب است. آنهاهمچنین می توانند به شما یاد دهند که چگونه از آن برایکاهش فشار روی زانو استفاده کنید.
تمرینات تقویتی.فیزیوتراپ شما تمریناتی را طراحیخواهد کرد که به شما کمک می کند قدرت عضلات خود رادر طول دوره بهبودی بدست آورید و حفظ کنید. ایجادقدرت عضلانی به بازگرداندن حرکت کامل به زانو کمکمی کند. آنها همچنین یک برنامه تمرینی در خانه را بهشما ارائه می دهند که مخصوص شرایط شماست. تقویتعضلات اطراف زانو و سرتاسر ساق پا به کاهش فشارروی بافت در حال بهبود زانو، کمک می کند.
مشاوره تناسب اندام. با پیشرفت بهبودی،فیزیوتراپیست، شما را در مورد راه هایی برای بهبود وحفظ تناسب اندام راهنمایی می کند. آنها فعالیت هایی راتوصیه می کنند که انجامشان برای شما بی خطر است. آنها همچنین به شما کمک خواهند کرد تصمیم بگیرید چهزمانی برای بازگشت به فعالیت کامل آماده هستید.
چگونه یک فیزیوتراپیست می تواند قبل و بعد ازجراحی کمک کند؟
افرادی که پارگی های منیسک جدی تری دارند، یا کسانیکه به فیزیوتراپی پاسخ نمی دهند، ممکن است نیاز بهجراحی داشته باشند. جراحی برای برداشتن مینیسک پارهشده معمولاً یک روش ساده است ولی برای کمک بهبازیابی عملکرد و بهبودی، به درمان فیزیوتراپی بعد ازجراحی نیازوجود دارد. پس از جراحی و حدود چهار ماهدرمان فیزیوتراپی، بسیاری از افراد می توانند به سطحفعالیت قبلی خود از جمله ورزش بازگردند. با این حال،وضعیت هر فرد متفاوت است. فیزیوتراپ شما ایمن ترین ومؤثرترین برنامه درمانی را برای برآورده کردن نیازها واهداف خاص شما طراحی خواهد کرد.
برداشتن مینیسک. پس از برداشتن ساده قسمت پارهشده مینیسک، برنامه درمانی فیزیوتراپی شما مشابهآسیب های مینیسک غیر جراحی خواهد بود. فیزیوتراپیست شما ممکن است از یخ و فشار درمانی برایکنترل درد و تورم استفاده کند. آنها به شما نشان میدهند که چگونه از این درمان ها در خانه استفاده کنید. تمرکز اصلی درمان ،بر کمک به بازگرداندن قدرت و حرکتشما خواهد بود. برنامه درمانی شامل یک سری تمریناتانجام شده در کلینیک و در خانه خواهد بود. فیزیوتراپهمچنین ممکن است ازدرمان دستی استفاده کند. درابتدا، احتمالاً باید ازعصا برای راه رفتن استفاده کنید. فیزیوتراپ به شما کمک می کند تا به تدریج وزن را رویزانوی خود قرار دهید تا بایستید یا راه بروید. این روش بهمینیسک باقیمانده و سایر بافت‌های مفصل زانو اجازهمی‌دهد تا با افزایش فشار سازگار شوند.
ترمیم مینیسک. گاهی اوقات جراح شما می تواند بهجای برداشتن منیسک پاره شده، آن را ترمیم کند. تحقیقات نشان می دهد که اگر ترمیم امکان پذیر باشد،می تواند خطر ابتلا به آرتروز را در مراحل بعدی زندگیکاهش دهد. فیزیوتراپی بعد از ترمیم منیسک کندتر وگسترده تر از برداشتن منیسک است. این به این دلیلاست که بافت ترمیم شده باید در حین بهبودی محافظتشود. نوع جراحی، وسعت آسیب و توصیه های جراحتعیین می کند که چقدر سریع می توانید:
روی پای خود وزن بیندازید.
استفاده از عصا را متوقف کنید.
به فعالیت های قبلی خود بازگردید.
پس از جراحی ترمیم منیسک، فیزیوتراپیست موارد زیر راانجام خواهد داد:
به شما در کنترل درد و تورم کمک می کند.
شما را در بارگذاری مجدد وزن به زانو (یعنی ایستادنو راه رفتن) راهنمایی می کند. این به غضروف اجازه میدهد تا به آرامی با افزایش استرس و فشار سازگار شود.
به بازیابی دامنه حرکتی زانو و پا کمک می کند.
تمریناتی را به شما آموزش دهد تا به بازیابی قدرتعضلانی شما کمک کند.
در بازگشت به فعالیت، چه مینیسک پاره شده شما بهخودی خود بهبود یابد و چه نیاز به جراحی داشته باشد،فیزیوتراپ نقش مهمی در کمک به بازگشت شما به فعالیتهای قبلی خواهد داشت. آن‌ها به شما کمک می‌کنند راهرفتن را بدون توجه به پاها و انجام فعالیت‌هایی مانند بالاو پایین رفتن از پله‌ها ، به راحتی یاد بگیرید.
بازگشت به کار. اگر شغل یا سبک زندگی سختی دارید،فیزیوتراپیست می تواند به شما کمک کند به این فعالیت هابازگردید. آنها به شما کمک می کنند که چگونه حرکاتمکرر را به درستی انجام دهید تا فشار کمتری به زانویخود وارد کنید.
بازگشت به ورزش اگر ورزشکار هستید، ممکن استبرای بازگشت به سطح قبلی فعالیت یا رقابت خود به یکدوره فیزیوتراپی طولانی‌تر نیاز داشته باشید. فیزیوتراپیست به شما کمک می کند تا با همکاری با شمابرای بازیابی کامل موارد زیر، بازگشت خود را به ورزش بهحداکثر برسانید و از آسیب مجدد جلوگیری کنید:
استحکام و قدرت.
پایداری.
انعطاف پذیری.
هماهنگی.
بازگشت به ورزش از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوتاست. بستگی به موارد زیر دارد:
میزان آسیب شما.
روش جراحی خاص.
توصیه های جراح.
نوع ورزشی که در آن شرکت می کنید.
فیزیوتراپ این عوامل را هنگام طراحی و تنظیم برنامهدرمانی شما در نظر می گیرد. آنها همچنین از نزدیک باجراح شما همکاری خواهند کرد تا تعیین کنند چه زمانیبازگشت شما به ورزش و سایر فعالیت ها بی خطر است.
آیا می توان از این آسیب یا وضعیت پیشگیریکرد؟
برخی از راه هایی که می تواند به شما کمک کند زانوهایخود را قوی نگه دارید عبارتند از:
انجام تمرینات منظم برای کمک به تقویت ماهیچه هاییکه از زانوهای شما حمایت می کنند.
فعال ماندن بدن و آماده سازی بدن برای نیازهای یکورزش یا فعالیت شدید.
از پیچیدن یا چرخش سریع در زمانی که پای شما رویزمین است خودداری کنید. این امر به جلوگیری از فشاروارده به زانو که می تواند باعث پارگی منیسک شود کمکمی کند.
اگر در حال حاضر مشکلات زانو دارید، فیزیوتراپ میتواند به شما کمک کند تا یک برنامه تناسب اندام ایجادکنید که وضعیت زانوهای شما را در نظر بگیرد. برخی ازتمرینات برای کسانی که سابقه زانو درد دارند بهتراستانجام نشود. فیزیوتراپ تمرینات را متناسب با نیازهایخاص شما را تعیین خواهد کرد.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

فیزیوتراپی برای درد لگنفیزیوتراپی برای درد لگن

درد لگن دردی است که در قسمت تحتانی شکم ،لگن یاپرینه (ناحیه بین مقعد و کیسه بیضه یا واژن) احساس میشود. علل احتمالی زیادی برای درد لگن وجود دارد. دردلگن تا 20 درصد از افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. درزنان شایع تر است. درد لگن زمانی مزمن نامیده می شودکه بیش از شش ماه طول بکشد.

فیزیوتراپیست ها به افراد مبتلا به درد لگن کمک می کنندتا قدرت، انعطاف پذیری و عملکرد عضلات و مفاصلناحیه لگن را بازیابی کنند. آنها به مردم کمک می کنند تابه فعالیت های روزمره خود بازگردند.

 

 

 

 

 

درد لگن چیست؟

علل درد لگن می تواند شامل موارد زیر باشد:

بارداری و زایمان که بر عضلات لگن تأثیر می گذارد وباعث ایجاد تغییراتی در مفاصل لگن می شود.

مشکلات مفصل لگن به دلایلی غیر از بارداری و زایمان.

ضعف یا عدم تعادل عضلانی در عضلات کف لگن، تنهیا لگن.

تغییرات در عضلات کنترل کننده روده و مثانه.

نواحی حساس در عضلات اطراف لگن، شکم ناحیه کمریا کشاله ران.

فشار روی یک یا چند عصب در لگن.

ضعف عضلات اطراف لگن از جمله کف لگن.

بافت اسکار بعد از جراحی شکم یا لگن.

 

تغییر در موقعیت اندام های لگن، که به عنوانپرولاپس(بیرون زدگی) شناخته می شود.

چه حسی وجود دارد؟

درد در ناحیه زیر شکم و لگن ممکن است متفاوت باشد. برخی از مردم می گویند که این احساس مانند یک درددردناک است. برخی دیگر آن را به عنوان یک دردسوزشی، تیز یا خنجری، یا حتی مانندسوزن سوزن شدنتوصیف می کنند. همچنین ممکن است علایم زیر وجود داشته باشد:

درد در لگن یا باسن.

درد در دنبالچه یا استخوان شرمگاهی.

درد در مفاصل لگن.

حساسیت در عضلات شکم، کمر یا ناحیه باسن.

احساس سنگینی در ناحیه لگن.

احساس اینکه روی چیزی سفت مانند توپ گلف نشستهاید.

علائم و نشانه ها

با درد لگن، ممکن است این موارد را تجربه کنید:

ناتوانی در نشستن طولانی مدت.

کاهش توانایی حرکت باسن یا کمر.

مشکل در راه رفتن، خوابیدن یا انجام فعالیت هایروزانه.

درد یا بی حسی در ناحیه لگن با ورزش یا فعالیت هایدیگر، مانند دوچرخه سواری یا دویدن.

درد در حین فعالیت جنسی.

تکرر ادرار، فوریت یا بی اختیاری یا درد در هنگام ادرارکردن.

یبوست، زور زدن یا درد همراه با اجابت مزاج.

مشکل در گذاشتن تامپون یا دخول جنسی.

چگونه تشخیص داده می شود؟

سابقه پزشکی شما بررسی می شود و یک معاینه فیزیکیبرای شناسایی علل درد لگن شما انجام می دهد. پزشکبه دنبال هر گونه مشکل مفصلی، سفتی یا ضعفعضلانی، یا درگیری عصبی خواهد بود. معاینه ممکناست شامل موارد زیر باشد:

غربالگری کمربند لگنی (ساختار استخوانی که ستونفقرات را به پاها متصل می کند.

ارزیابی بافت نرم.

معاینه چشمی بافت ها.

ارزیابی حس.

ارزیابی داخلی عضلات کف لگن.

 

چگونه یک فیزیوتراپیست می تواند کمککند؟

بر اساس یافته ها، فیزیوتراپ شما یک برنامه درمانی برایبرآوردن نیازها و اهداف خاص شما طراحی می کند. فیزیوتراپ ممکن است:

به شما نشان دهد که چگونه ماهیچه های مناسب مانندکف لگن، ماهیچه های عمقی شکم و دیافراگم راشناسایی کنید.

نحوه استفاده صحیح از این عضلات را به شما آموزشدهد. فیزیوتراپیست می‌تواند روش‌های مناسب برای انجامفعالیت‌هایی مانند:

1. ورزش کردن

2. اصلاح وضعیت بدن

3. بلند شدن از روی صندلی

4. چمباتمه زدن برای برداشتن کودک یا شیئی از رویزمین.

را آموزش دهند.

برای کشش و تقویت عضلات آسیب دیده با بیمار تمرینمی کنند. هدف این است که به عضلات کمک کنند بهبهترین شکل ممکن با هم کار کنند.

تمرینات مناسب عضلات کف لگن را به شما آموزش می دهند.

شما را به انجام تمام فعالیت هایی که قبل از شروع دردلگن می توانستید انجام دهید بازگردانند.

 

آیا می توان از این آسیب یا وضعیتپیشگیری کرد؟

برخی از عوامل خطر بر سلامت عمومی و عضلات مرکزیو لگن و قدرت مفاصل تأثیر می گذارد. این شامل:

سالخوردگی

سیگار کشیدن و سرفه های شدید.

عدم تحرک.

چاقی.

زایمان.

ورزش ممکن است به بهبود عملکرد عضلات کمک کند وخطر آسیب یا درد لگن را کاهش دهد. این موارد می تواندشامل موارد زیر باشد:

تمرینات تثبیت عضلات مرکزی، کف لگن، و تمریناتعضلات عمقی دیواره شکم.

آموزش انعطاف پذیری عضلات.

تمرینات آگاهی ازموقعیت بدن.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

وقتی برای قرار ملاقات با یک کلینیک فیزیوتراپی تماسمی گیرید، در مورد تجربه فیزیوتراپیست ها در کمک بهافراد مبتلا به درد لگن بپرسید.

آماده باشید تا در اولین ویزیت خود، علائم خود را تا حدامکان با جزئیات شرح دهید. یادداشت کنید چه چیزیعلائم شما را بهتر یا بدتر می کند.

راهنمای فیزیوتراپی برای چاقیراهنمای فیزیوتراپی برای چاقی

چاقی یک بیماری مزمن است که در آن چربی اضافی بدنسلامت را بدتر می کند. فردی که چاق است در معرضخطر ابتلا به بیماری های مزمن است. اینها عبارتند ازفشار خون بالا، بیماری قلبی، سکته مغزی، دیابت،افسردگی و برخی سرطان ها. چاقی می تواند توانایی فردبرای کار و انجام فعالیت های بدنی ساده را کاهش دهدوبا کاهش کیفیت زندگی مرتبط است و خطر مرگ زودرسرا افزایش می دهد. چاقی یک اپیدمی جهانی است. اینبیماری بر افراد در هر سن، نژاد و سطوح اقتصادی تأثیرمی گذارد.

فیزیوتراپیست ها درد و مشکلات حرکتی را درمان میکنند که می تواند منجر به سبک زندگی غیر فعال و چاقیشود. آنها همچنین به افراد چاق کمک می کنند تا به میزانتوصیه شده فعالیت بدنی دست یابند. فعالیت بدنی منظمدر هر سنی می تواند سلامت جسمی و روانی را بهبودبخشد. همچنین می تواند به افراد چاق کمک کند تا سالمتر شوند

چاقی چیست؟

چاقی یک بیماری پیچیده است که در آن بدن چربیاضافی را ذخیره می کند ومی تواند ناشی از عوامل زیر باشد:

برخی رفتارهای بهداشتی.

عوامل محیطی و فرهنگی.

) سابقه خانوادگی (ژنتیک

مهم است که کالری غذاها و نوشیدنی ها را با کالریمصرف شده برای فعالیت بدنی متعادل کنید تا از اضافهوزن جلوگیری کنید. یافتن تعادل آسان نیست. دنیایامروز پرخوری و سبک زندگی غیر فعال را ترویج می کند. اندازه های بزرگ غذاهای پر کالری و کم هزینه به راحتیقابل دسترسی هستند. همچنین، تغییرات در تکنولوژی وجامعه مرتبط با فعالیت بدنی کم منجر به کاهش موارد زیرشده است :

راه رفتن به نفع رانندگی.

هنگام کار بیشتر نشستن و کمتر ایستادن.

فعالیت های بیشتر نشسته، مانند تماشای تلویزیون وبازی های ویدیویی.

در حالی که خانواده ها نمی توانند ژنتیک خود را تغییردهند، می توانند تغذیه سالم و فعالیت بدنی را تشویقکنند.

یک فیزیوتراپ می تواند به شما در پیشگیری یا مدیریتچاقی و مشکلات مربوط به سلامتی کمک کند مانند :

بیماری قلبی عروقی

سکته.

دیابت.

فشار خون بالا.

سرطان (سینه، کبد، رحم، پروستات و کولون

آرتروز.

) لنف ادم (تورم بازوها و پاها

مشکلات تنفسی، از جمله آسم و آپنه خواب.

افسردگی.

آپنه خواب.

سقوط.

چاقی می تواند انجام فعالیت های معمول روزمره را برایافراد سخت کند. برای مثال، یک فرد چاق ممکن است درراه رفتن، بالا رفتن از پله ها یا انجام کارهای خانه دچارمشکل شود. اگر چاق هستید، ممکن است موار زیر راتجربه کنید::

خستگی هنگام انجام فعالیت های ساده روزانه.

درد مفاصل به خصوص در پاها و کمر. این به دلیلافزایش فشار روی مفاصل و عضلات بدن و عدم تحرککافی است.

مشکل در راه رفتن، بالا رفتن از پله ها، یا انجام بازیهای فعال بدنی.

ناامیدی یا افسردگی در مورد ناتوانی در کاهش وزن.

چگونه تشخیص داده می شود؟

فیزیوتراپیست شما ارزیابی کاملی را انجام می دهد کهشامل گرفتن سابقه سلامتی شما نیز می شود. فیزیوتراپیست شما همچنین از شما سوالات مفصلی درمورد وضعیت شما می پرسد، مانند:

آیا درد مفاصل دارید؟

آیا در انجام فعالیت های روزانه مشکل دارید؟

روزانه چقدر ورزش می کنید؟

آیا شرایط پزشکی یا مشکل دیگری دارید؟

آیا برای چاقی یا هر بیماری دیگری دارویی مصرف میکنید؟

آیا جراحی مرتبط با چاقی خود انجام داده اید؟

آیا تحت نظر پزشک هستید؟

اهداف شما چه هستند؟

فیزیوتراپ شما آزمایشاتی مانند بررسی حرکت، قدرت،هماهنگی و تعادل را برای کمک به ارزیابی تواناییفیزیکی کلی شما انجام خواهد داد. فیزیوتراپیست شماهمچنین ممکن است تست های چاقی خاصی مانندمحاسبه BMI یا اندازه گیری دور کمر، ضخامت پوست یادرصد چربی بدن شما را انجام دهد.

فیزیوتراپ شما ممکن است با پزشک در مورد وضعیتشما مشورت کند، که ممکن است آزمایش های بیشتری رابرای رد سایر شرایط پزشکی که ممکن است بر نوعفیزیوتراپی شما تأثیر بگذارد، درخواست کند.

فیزیوتراپ شما آزمایشاتی را برای بررسی آمادگی کلیشما انجام خواهد داد. این آزمایشات موارد زیر را ارزیابی می کند

جنبش.

.استحکامقدرت.

هماهنگی.

تعادل.

فیزیوتراپ شما همچنین ممکن است آزمایشات چاقیخاصی را برای موارد زیر انجام دهد:: شاخص توده بدنی شما را (بر اساس قد و وزن خود) محاسبه کند.

ضخامت کمر و چین خوردگی پوست شما را اندازهگیری کند.

درصد چربی بدن شما را پیدا کند.

فیزیوتراپیست شما برای بهبود قدرت شما با شما همکاریخواهد کرد. آنها همچنین می توانند به شما در بهبودظرفیت هوازی (توانایی تبدیل اکسیژن به انرژی در حینورزش) کمک کنند. هر دو ورزش هوازی و تقویتی بهکاهش وزن و کنترل وزن کمک می کنند. فیزیوتراپیست هابرنامه های فعالیت بدنی ایمن و موثر را برای کمک بهافراد در هر سن و توانایی ایجاد می کنند. آنها می توانندبه شما در دستیابی به مقدار توصیه شده از فعالیت بدنیکمک کنند. شروع یک برنامه ورزشی سرگرم کننده میتواند به شما در انتخاب بهتر رژیم غذایی کمک کند.

فیزیوتراپیست ها همچنین می توانند به دلایل کلیدیرفتارهای ناسالم بپردازند. آنها می توانند در این موارد بهشما کمک کنند:

شناسایی و غلبه بر موانع فعالیت بدنی.

ایجاد عادات سالم .

تعیین اهداف شخصی .

برنامه درمانی فیزیوتراپیست شما شامل همکاریبا شما در موارد زیر است:

کاهش درد. فیزیوتراپ شما می تواند راه های ایمن برایانجام فعالیت ها با کمترین درد را به شما آموزش دهد. حرکت بیشتر می تواند به تسکین درد کمک کند. فیزیوتراپیست شما برنامه ای برای کمک به حرکت بیشترشما ایجاد خواهد کرد.

بهبود تناسب اندام قلبی عروقی. فیزیوتراپ شما یکبرنامه ورزشی هوازی سالم برای قلب شما طراحی خواهدکرد. این برنامه متابولیسم شما (فرایند دریافت انرژی ازغذا) را بهبود می بخشد. همچنین به شما کمک می کندکالری بیشتری بسوزانید. فیزیوتراپیست ها به بزرگسالان،کودکان و افراد دارای معلولیت کمک می کنند تا فعالیتهای هوازی را در سطح راحتی خود انجام دهند.

بهبود قدرت. فیزیوتراپیست تمریناتی را برای رفع ضعفعضلانی یا بهبود قدرت به شما آموزش می دهد. ایجادقدرت عضلانی به موارد زیر کمک می کند:

کالری بسوزانید.

فعالیت های روزانه را آسان تر کنید.

تسکین درد مفاصل.

تمرینات مقاومتی ملایم و کم ضربه (با استفاده ازنوارهای الاستیک) می تواند به شما در جلوگیری ازاسترس مفاصل کمک کند.

بهبود حرکت

فیزیوتراپ شما فعالیت ها و درمان های خاصی را برایکمک به بازگرداندن حرکت طبیعی مفاصل سفت انتخابمی کند. اینها ممکن است با حرکات غیر فعالی کهفیزیوتراپیست شما برای شما انجام می دهد شروع شود. سپس به تمرینات فعالی که خودتان انجام می دهیدپیشرفت خواهید کرد.

انعطاف پذیری و وضعیت بدن را بهبود بخشید. فیزیوتراپشما تعیین خواهد کرد که آیا هر یک از عضلات اصلیشما سفت است یا خیر. آنها به شما می آموزند که چگونههر ماهیچه سفت را به آرامی کشش دهید. فیزیوتراپیستشما نیز وضعیت شما را ارزیابی خواهد کرد. آنهاتمریناتی را به شما آموزش می دهند تا توانایی شما درحفظ وضعیت مناسب را بهبود بخشد.

وضعیت بدنی خوب می تواند باعث موارد زیر شود:

انجام فعالیت های سخت راحت تر و کم دردسرتر است. همچنین می تواند تنفس شما را بهبود بخشد.

سطوح فعالیت را افزایش دهد. فیزیوتراپیست شما در مورداهداف فعالیت شما با شما صحبت خواهد کرد. آنها یکبرنامه درمانی ایمن برای رفع نیازهای خاص شما طراحیخواهند کرد تا به شما در رسیدن به اهداف خود در سریعترین و موثرترین راه ممکن کمک کنند.

در صورت نیاز به جراحی

برخی از بیماران برای درمان چاقی شدید جراحی چاقی(مانند بای پس معده) انجام می دهند. فیزیوتراپ شما میتواند به شما کمک کند تا برای جراحی آماده شوید و پساز آن بهبود پیدا کنید.

فیزیوتراپ شما:

شما را در هر جلسه راهنمایی می کند.

به شما کمک می کند از آسیب به مفاصل و ماهیچه هایخود جلوگیری کنید.

برنامه خود را در صورت نیاز تنظیم کنید.

برنامه های قبل از جراحی اغلب شامل تمرینات قدرتی وتهویه هوازی است.

برنامه های بعد از جراحی اغلب با تنفس عمیق آرام وتمرینات پایین تنه (پاها، مچ پا، پاها) شروع می شود. وقتی ایمن باشد، به سمت تمرینات قدرتی و هوازیپیشرفت خواهید کرد. فیزیوتراپیست شما پس از جراحیبه شما کمک می کند تا:

درد را به حداقل برسانید.

حرکت و قدرت را بازیابید.

در اسرع وقت به فعالیت های عادی بازگردید.

آیا می توان چاقی پیشگیری کرد؟

پیروی از دستورالعمل های تغذیه و فعالیت بدنی برایکمک به پیشگیری از چاقی مهم است. موارد زیر را درنظر بگیرید:

حرکت کنید. فعالیت های مورد علاقه خود را به برنامهروزانه خود اضافه کنید و از نشستن زیاد خودداری کنید.

از تماشای تلویزیون بیش از دو ساعت در روز خودداریکنید

از کامپیوتر بیش از یک ساعت بدون استراحت فعالیتبدنی استفاده نکنید

تا جایی که می توانید از بدن خود برای راه رفتن، بالا رفتناز پله ها، باغبانی، نظافت، شستن ظروف با دست و سایرفعالیت های روزانه که باعث حرکت شما می شود استفادهکنید.

تغذیه مناسب و اندازه وعده ها را بیاموزید تا به کنترلکالری دریافتی خود کمک کنید

روزانه حداقل 30 دقیقه (بزرگسالان) یا یک ساعت(کودکان) فعالیت بدنی (مانند پیاده روی) انجام دهید. اینتوصیه در مورد افراد دارای معلولیت و همچنین کسانی کهاکثر شرایط پزشکی مزمن را دارند نیز اعمال می شود. همیشه قبل از شروع هر برنامه ورزشی با فیزیوتراپ یاارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنید.

دستورالعمل‌های فعالیت بدنی توصیه می‌کند که افرادمسن 150 دقیقه فعالیت هوازی با شدت متوسط ​​در هفتهانجام دهند. افراد مبتلا به بیماری های مزمن باید تاآنجایی که توانایی ها و شرایط آنها اجازه می دهد ازنظر بدنی فعال باشند.

هر هفته، سالمندان باید چندین نوع فعالیت بدنی متفاوتانجام دهند، از جمله فعالیت‌هایی که بر موارد زیر تمرکزدارند:

.آموزش تعادل

.ظرفیت هوازی

.قدرت عضلانی

فیزیوتراپیست برای کمک به شما یک برنامه تمرینی درمنزل را برای نیازهای شما تجویز می کند:

بهبود یا حفظ قدرت و انعطاف پذیری.

مدیریت وزن. .

پیشگیری از صدمات بعدی .

فیزیوتراپی برای سرگیجهفیزیوتراپی برای سرگیجه

سرگیجه به یک حس حرکتی کاذب اشاره دارد که میتواند بدون در نظر گرفتن اینکه فرد در حال حرکت استرخ دهد. سرگیجه به خودی خود یک بیماری نیست بلکه می تواند یک علامت احتمالی از چندین بیماری باشد.

فیزیوتراپی ممکن است به فرد در کاهش یا از بین بردنسرگیجه کمک کند. با این حال، بیمار باید ابتدا با یکپزشک صحبت کند که بتواند علت اصلی را تعیین کند.

هنگامی که پزشک تشخیص را تأیید کرد، ممکن استفیزیوتراپی را برای کمک به بهبود علائم فرد توصیه کند.

این نوشته توضیح می دهد که چگونه فیزیوتراپی می تواندبه افرادی که سرگیجه دارند کمک کند. همچنین بهتمریناتی می پردازد که فرد می تواند در خانه امتحان کند.

سرگیجه چیست؟

سرگیجه به احساس حرکتی اشاره دارد که با اعمال فردارتباطی ندارد و معمولاً به عنوان یک احساس چرخشظاهر می شود. گاهی اوقات ممکن است این احساس رادر فرد ایجاد کند که گویی وسایل دور و برش در اطرافاو می چرخند.

سرگیجه یکی از علائم مشکلات دیگر است. با این حال،ممکن است در کنار علائم دیگری مانند مشکلات تعادل،حالت تهوع و بیماری حرکت نیز رخ دهد یا منجر به آنشود.

دو نوع سرگیجه وجود دارد: محیطی و مرکزی.

سرگیجه محیطی حدود 80٪ از موارد  را تشکیل می دهدو اغلب نتیجه سرگیجه موضعی حمله ای خوش خیم(BPPV) است.

20 درصد بقیه موارد، سرگیجه مرکزی است که ازضایعات روی ساقه مغز یا مسائل دیگری که بر مغز تأثیرمی گذارد، ناشی می شود.

مولتیپل اسکلروزیس (MS) و میگرن می توانند باعثسرگیجه مرکزی شوند.

BPPV چیست؟

BPPV یا سرگیجه موضعی حمله ای خوش خیم زمانیاتفاق می‌افتد که کریستال‌های کربنات کلسیم در گوشمیانی، معروف به کانال، شل شده و به داخل یکی ازکانال‌های پر از مایع حرکت می‌کنند.

این شایع ترین علت سرگیجه محیطی است.

این کریستال ها در حرکت طبیعی مایع در کانال هااختلال ایجاد می کنند. هدف این مایع حس کردن حرکتاست، اما اختلالات می تواند باعث ارسال سیگنال هاینادرست به مغز شود.

این امر مغز را فریب می دهد تا فکر کند که یک فرد درحال حرکت است، حتی اگر اینطور نباشد. سیگنال کاذببا آنچه گوش دیگر حس می کند و چشم ها می بیند درتضاد است. این اطلاعات متناقض باعث ایجاد احساسچرخش می شود که به عنوان سرگیجه شناخته می شود.

آیا فیزیوتراپی می تواند کمک کند؟

فیزیوتراپی می تواند به سرگیجه کمک کند. مناسب ترینتمرینات ممکن است بسته به نوع سرگیجه متفاوت باشد. فرد باید قبل از انجام فیزیوتراپی یا انجام تمریناتورزشی درخانه ،از تشخیص صحیح اطمینان حاصل کند.

متخصصان مراقبت‌های بهداشتی ممکن است از یک نوعفیزیوتراپی به نام درمان توانبخشی دهلیزی (VRT) برایکمک به سرگیجه استفاده کنند. VRT ممکن است به افرادمبتلا به سرگیجه ناشی از BPPV، صدمات سر،ضایعات سیستم عصبی مرکزی و علل نامشخص کمککند.

با این حال، این نوع درمان ممکن است برای همه عللسرگیجه موثر نباشد. هدف VRT این است که به فردکمک کند سرگیجه را از محرک های شناخته شده پیشبینی کند و برای جلوگیری از بروز آن اقدام کند. در نتیجه،افرادی که حوادث پراکنده و غیرقابل پیش بینی را تجربهمی کنند ممکن است از VRT بهره مند نشوند.

آیا VRT می تواند سرگیجه را بدتر کند؟

علائم سرگیجه ممکن است در طول تمرینات VRT کاهشیابد یا بدتر شود.

گاهی اوقات، بدتر شدن علائم ممکن است به دلیلاستفاده بیش از حد وغیر ضروری از تمرینات در یک روزمناسبباشد که می تواند باعث خستگی و در نتیجهافزایش علائم شود.

حتی اگر به نظر می رسد که تمرینات علائم سرگیجه رابرطرف کرده است، فرد می تواند عود علائم را در زمانبعدی تجربه کند.

تمریناتی که باید در خانه امتحان کنید

انجام برخی تمرینات برای سرگیجه ممکن است برایافراد در خانه آسان باشد. با این حال، تعیین علتسرگیجه قبل از شروع هر درمانی برای درمان علائم، مهماست.

فرد همچنین باید تمام توصیه های یک پزشک یا درمانگررا برای ورزش رعایت کند. این متخصصان می توانند هرتمرین را با جزئیات بیشتری توضیح دهند و راهنماییهایی را در مورد اینکه چه چیزی باید انتظار داشت و چهزمانی باید متوقف شود را ارائه دهند.

این بخش نحوه انجام دو تمرین تغییر موقعیت کانال راتوضیح می دهد که ممکن است به کاهش سرگیجه کمککند.

مانور Epley

این تمرین رایج به ویژه در درمان BPPV موثر است.

یک فرد می تواند مانور Epley را با دنبال کردن اینمراحل انجام دهد :

۱روی لبه تخت به صورت عمودی بنشینید.

2. سر را حدود 45 درجه به راست بچرخانید.

3. به سرعت دراز بکشید.

4. 30 ثانیه در این حالت بمانید.

5. سر را طوری بچرخانید که اکنون 45 درجه به سمت چپباشد.

6. ث 30 ثانیه در این حالت بمانید.

7. سر و بدن را 90 درجه دیگر به سمت چپ، داخل تختبچرخانید.

8 . این وضعیت را به مدت 30 ثانیه حفظ کنید.

9 . به آرامی بنشینید.

سپس فرد باید همان حرکت را در طرف مقابل تکرار کندبه عبارت دیگر، در ابتدا سر رو به سمت چپ باشد. آنهامی توانند این کار را تا سه بار در روز انجام دهند تازمانی که دیگر حداقل به مدت 24 ساعت سرگیجه نداشتهباشند.

تمرینات برندت داروف

این تمرین مشابهی است که شامل تناوب بین وضعیتنشستن و دراز کشیدن است.

برای انجام تمرینات براندداروف، فرد باید:

۱. روی لبه تخت به صورت عمودی بنشینید.

2 . سر را حدود 45 درجه به چپ بچرخانید.

3. در سمت راست بدن دراز بکشید و سر را در همانزاویه نگه دارید.

4 . این وضعیت را به مدت 30 ثانیه یا تا زمانی کهسرگیجه متوقف شود، نگه دارید.

5. به آرامی به موقعیت شروع بازگردید.

6. سر را به سمت مرکز برگردانید.

7 . تمرین را از طرف دیگر تکرار کنید.

سایر درمان ها

درمان سرگیجه می تواند بسته به علت اصلی آن متفاوتباشد. هنگامی که فرد علت اصلی را درمان می کند،علامت سرگیجه باید برطرف شود.

درمان های دیگری که می توانند به درمان برخی از عللسرگیجه کمک کنند عبارتند از:

داروها، مانند آنتی هیستامین ها، دیورتیک ها،بنزودیازپین ها، کورتیکواستروئیدها یا ضد استفراغ ها

ترکیبی از داروها و VRT

تغییر شیوه زندگی، مانند اجتناب از الکل، کافئین، ونمک

عمل جراحي

چشم انداز

با فیزیوتراپی و سایر درمان‌های مؤثر، بیشتر افراد بایدشاهد بهبود سرگیجه خود باشند. پزشک می‌تواند هرشرایط زمینه‌ای که باعث سرگیجه می‌شود را برطرف کند.

با این حال، ممکن است فرد در آینده همچنان سرگیجهداشته باشد. به عنوان مثال، حدود 50٪ از افراد در عرض5 سال دچار عود BPPV می شوند. علاوه بر این، حدودیک سوم افرادی که سرگیجه ناشی از اضطراب را تجربهمی کنند، پس از 1 سال همچنان علائم را تجربه خواهندکرد.

خلاصه

سرگیجه علامتی است که با چندین بیماری مختلف همراهاست. زمانی اتفاق می‌افتد که فرد دچار چرخش واحساس سبکی سرمی‌شود یا احساس می‌کند که وسایلاطرافش در حال حرکت به دور سرش است.

فیزیوتراپی می تواند به بهبود سرگیجه فرد کمک کند. یکفرد باید قبل از شروع هر برنامه جدید با پزشک صحبتکند تا مطمئن شود که درمان موثری برای بیماری زمینه ایدریافت می کند.