دکتر بابک محمودیان متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

دکتر بابک محمودیان مقالات پزشکی فیزیوتراپی برای فیبرومیالژیا

فیزیوتراپی برای فیبرومیالژیا

فیبرومیالژیا یک بیماری مزمن است که اغلب تشخیص آندشوار است .80 تا 90 درصد مبتلایان زن هستند. فیبرومیالژیا معمولاً در بزرگسالان بین 30 تا 50 سالتشخیص داده می شود، اما علائم مانند درد و خستگیمزمن گسترده می توانند زودتر ظاهر شوند.

اگرچه در حال حاضر هیچ درمان قطعی وجود ندارد، امادرمان هایی وجود دارد که می تواند کمک کند. فیزیوتراپیست می تواند به شما کمک کند تا:

درد خود را درک کرده و مدیریت کنید.

خستگی خود را کاهش دهید.

عملکرد و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشید.

فیبرومیالژیا چیست؟

علت فیبرومیالژیا ناشناخته است، اما تصور می شود کهبه دلیل تغییرات در نحوه پردازش درد توسط سیستمعصبی باشد. ممکن است در اثر ضربه، جراحی، عفونت،آرتریت یا استرس عاطفی بزرگ ایجاد شود، یا ممکناست به تدریج در طول زمان ایجاد شود. افراد مبتلا بهبیماری هایی مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس اریتماتوزسیستمیک یا اسپوندیلیت آنکیلوزان بیشتر در معرض ابتلابه فیبرومیالژیا هستند.

علائم و نشانه ها

فیبرومیالژیا فقط یک بیماری نیست. این یک سندرم پیچیدهاست که شامل علائم و نشانه های مختلف است. بافیبرومیالژیا، ممکن است موارد زیر را تجربه کنید:

درد گسترده، اغلب یک درد مبهم، در دو طرف بدن در بالاو پایین کمر.

نقاطی روی سر، گردن، قفسه سینه، شانه ها، آرنج ها،باسن یا زانوهای بیمار که با لمس محکم حساس هستند. ایننقاط حساسممکن است جا به جا شوند.

سفتی عضلانی به خصوص در هنگام صبح.

سردرد.

مشکلات تفکر و حافظه.

خستگی.

افسردگی.

اضطراب.

درد یا گرفتگی در ناحیه شکم یا لگن.

سندرم روده تحریک‌پذیر.

سندرم مثانه تحریک پذیر.

مشکل در خواب.

درد درمفصل فک.

بی حسی یا گزگز.

اغلب، استرس می تواند علائم بیماررا بدتر کند.

چگونه تشخیص داده می شود؟

از آنجایی که هیچ آزمایش خون، رادیولوژی یا بیوپسیعضلانی وجود ندارد که بتوان از آن برای تشخیصفیبرومیالژیا استفاده کرد، باید با پزشک خود برایتشخیص دقیق صحبت کنید. بسیاری از شرایط می توانندباعث درد وخستگی شوند، بنابراین مهم است که یکمعاینه پزشکی کامل برای رد شرایطی غیر از فیبرومیالژیا،مانند بیماری روماتولوژیک یا عفونی، بیماری لایم، کمکاری تیروئید، بیماری متابولیک، یا عوارض جانبی ناشیاز دارو انجام دهید.

هنگامی که سایر شرایط رد شد، تشخیص بر اساسعلائم کلیدی انجام می شود . خستگی شدید، درد درچندیننقطه حساس” (نقاط حساس به لمس و حرکت دراطراف)، مشکلات خواب، اضطراب و مشکلات حافظه. فیزیوتراپ شما می تواند فیبرومیالژیا را در حین انجاممعاینه معمول و گرفتن سابقه سلامتی شما شناسایی کند. پزشک شما به الگوی علائم شما توجه زیادی خواهد کرد. به عنوان مثال، 18 نقطه حساس احتمالی وجود دارد، و هرچه نقاط حساس بیشتری داشته باشید، احتمال ابتلا بهفیبرومیالژیا بیشتر می شود. پزشک ممکن است شما را بهیک روماتولوژیست، یک پزشک متخصص در آرتریت، برایمراقبت های پزشکی شامل داروها ارجاع دهد.

چگونه یک فیزیوتراپیست می تواند کمک کند؟

زندگی با فیبرومیالژیا می تواند چالش برانگیز باشد. دردو سایر علائم شما ممکن است روز به روز اشکال متفاوتیداشته باشند. اگر به دلیل درد از فعالیت اجتناب کنید،ممکن است آمادگی جسمانی کلی شما کاهش یابد.

تحقیقات گسترده از استفاده از آموزش، ورزش هوازی وتمرینات تقویتی برای کمک به بهبود فیبرومیالژیا ،حمایتمی کند. اما ترس از درد اغلب افراد را از شروع یک برنامهورزشی باز می دارد. فیزیوتراپیست به شما یاد می دهدکه چگونه سیگنال های درد را تفسیر کنید و چگونه علائمخود را از طریق یک برنامه ورزشی اختصاصی مدیریتکنید و کاهش دهید . از طریق اطلاعات به شما کمک میکند کنترل را در دست بگیرید

تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که در مورد وضعیتسلامتی خود آگاه هستند، اعتماد به نفس بیشتری دارند،بهتر می‌توانند با شرایط خود کنار بیایند و احتمالبیشتری دارد که درمان شوند فیزیوتراپ شما می‌تواندتوضیح دهد که چگونه فیبرومیالژیا بر نحوه درک و پاسخبدن شما به درد تأثیر می‌گذارد و چگونه می‌توانید شروعبه کنترل درد کنید، نه اینکه درد شما را کنترل کند. درمانگر شما همچنین می‌تواند اطلاعاتی در موردگروه‌های پشتیبانی ، برنامه‌های ورزشی و برنامه‌هایخودیاری ارائه دهد.

علائم خود را از طریق ورزش مدیریت کنید

ورزش منظم و متوسط ​​بخش مهمی از مدیریت فیبرومیالژیااست. کاهش شاخص توده بدن در واقع می تواند خطرابتلا به فیبرومیالژیا را کاهش دهد.

تحقیقات نشان داده است که درمان‌های زیر می‌توانند دردرا کاهش داده و عملکرد، سلامت عمومی و خواب را درافراد مبتلا به فیبرومیالژیا بهبود بخشند:

ورزشهای هوازی.

ورزش در آب.

ورزشهای کششی

ورزش های تقویتی.

یوگا.

تای چی.

تنفس عمیق.

فعالیت های تفریحی.

درمان های دستی.

فیزیوتراپیست شما یک برنامه ورزشی مناسب برای شماطراحی خواهد کرد. برای اطمینان از موفقیت شما،فیزیوتراپ به شما نشان می دهد که چگونه:

آهسته شروع کنید.

استمرار داشته باشید.

برای ورزش و فعالیت بدنی اهداف واقع بینانه تعیینکنید.

در مواقع استرس برنامه خود را اصلاح کنید.

فیزیوتراپ شما می تواند با طراحی برنامه ای از تمریناتهوازی که قلب و ریه ها و همچنین عضلات شما را تمرینمی دهد، نه تنها تناسب اندام، بلکه کیفیت زندگی شما رابهبود بخشد. تمرینات هوازی شامل پیاده روی تند،دویدن،دوچرخه سواری و شنا است.

اگرعلایم شدید دارید

فیزیوتراپ با شما همکاری خواهد کرد تا به تدریج سطحکلی فعالیت و تحمل شما برای ورزش را افزایش دهد،شما با تمریناتی که قادر به انجام آنها برای دوره هایکوتاه مدت (مثلاً 10 دقیقه) هستید، شروع می کنید وسپس به تدریج تحمل خود را افزایش می دهید. برایورزش طولانی تر حتی جلسات ورزشی کوتاه و 10 دقیقهای که 2 یا 3 بار در روز انجام می شود می تواند قدرتشما را بهبود بخشد و استقامت شما را افزایش دهد. اگرعلائم خفیف‌تری دارید، درمانگر ممکن است روی تقویتعضلات یا افزایش آمادگی قلبی عروقی تمرکز کند. درمانگر ممکن است ورزش در آب را در استخر توصیه کندتا به کاهش سفتی و درد در حین ورزش کمک کند.

حتی اگر به آرامی شروع کنید، احتمالاً در نتیجه افزایشفعالیت خود، درد بیشتری خواهید داشت. فیزیوتراپیستشما را با آموزش تکنیک هایی که می توانید در خانه ازآنها استفاده کنید، مانند تکنیک های تمدد اعصاب وتمرینات کششی، آماده می کند.

ممکن است علاوه بر فیبرومیالژیا، شرایط دیگری مانندالتهاب تاندون، التهاب مفصل یا بیماری قلبی داشتهباشید. این شرایط می تواند ورزش را برای شما دشوارترکند. فیزیوتراپ شما درمان را با در نظر گرفتن مشکلات زمینه ای که ممکن است بر علائم فیبرومیالژیا و تواناییورزش شما تاثیر داشته باشد، مدیریت می کند.

ممکن است برای شما داروهایی تجویز شود که موادشیمیایی مغز را تنظیم می کنند که مسئول نحوه برخوردبدن شما با درد هستند. فیزیوتراپیست ها اثراتی را کهداروها ممکن است بر حرکت و توانایی ورزش شما داشتهباشند را نیز در نظر می گیرند.

بهبود دامنه حرکتی

درمانگر شما ممکن است از تکنیک های درمان دستیبرای حرکت دادن مفاصل شما در حالی که آرام هستیداستفاده کند تا به بهبود حرکت مفصل شما کمک کند. اینتکنیک ها با ورزش، کشش و حرکاتی که شما کنترل میکنید ترکیب می شوند.

استفاده از تکنیک های خاص

تحقیقات نشان می دهد که بهترین نتایج احتمالاً از ترکیبانواع درمان ها حاصل می شود. داروهای مناسب،ورزش، و «تکنیک‌های ذهن و بدن» می‌توانند با هم کارکنند تا به شما در مدیریت علائم کمک کنند.

برخی از تکنیک ها، مانند مدیتیشن و رفتار درمانیشناختی، می توانند پاسخ های شما را به درد تغییر دهندو آرامش شما را تقویت کنند. فیزیوتراپیست ها همچنیندر نحوه تشخیص رفتارهایی که ممکن است در بهبودعملکرد اختلال ایجاد کنند، آموزش دیده و با تجربه هستندو اغلب بیماران را به پزشکان متخصص ارجاع می دهندکه می توانند به آنها در غلبه بر این موانع کمک کنند.

فیزیوتراپیست شما ممکن است از بیوفیدبک برای کمک بهکنترل انقباض عضلانی و کاهش درد استفاده کند، بااستفاده از دستگاهی که اطلاعاتی در مورد میزانانقباض در عضلات به شما می دهد. درمانگر با یک ژلنرم الکترودها را روی پوست شما قرار می دهد و اینالکترودها انقباض عضلانی را ثبت می کنند در حالی کهدرمانگر شما توضیح می دهد که چگونه می توانید آنانقباض را کاهش دهید.

فیزیوتراپ شما همچنین می تواند به شما نشان دهد کهچگونه یک زمان منظم برای خواب و بیداری تنظیم کنید تاخواب خوبی داشته باشید. فیزیوتراپ، شما را از خوابیدندر طول روز منصرف می کند، زیرا می تواند چرخه خوابشما را از بین ببرد.

کاهش درد

برای کاهش درد، فیزیوتراپیست شما ممکن است  تعدادیدرمان را انتخاب کند:

درمانگر شما ممکن است از فشار بر روی نواحیخاصی از عضله و به دنبال آن کشش یا انقباض ماهیچههای شما برای تسکین درد و انعطاف پذیری بیشترعضلات استفاده کند. درمانگر شما همچنین ممکن استاز تکنیک‌های درمان دستی برای کمک به تسکین درد درعضلات و سایر بافت‌های همبند (ماده بین سلول‌های بدنکه از اندام‌ها و سایر بافت‌ها پشتیبانی می‌کند) استفادهکند.

پزشک یا فیزیوتراپ شما ممکن است از روشی به نام«سوزن خشک» برای تسکین درد شما با قرار دادن سوزنهای سیم مانند بسیار ظریف در نواحی دردناک عضلهاستفاده کند.

ماساژ درمانی را می توان برای افزایش جریان خون بهبافت ها و ایجاد آرامش عضلانی برای کاهش درد وسفتی عضلانی و کاهش بافت زخم استفاده کرد.

بسته به شدت درد، فیزیوتراپ شما ممکن است تصمیمبگیرد از تحریک الکتریکی برای کمک به تسکین درداستفاده کند. بیماران متوجه می شوند که دستگاه هایتحریک الکتریکی قابل حمل به آنها کمک می کند تا دردشدید را به طور مستقل مدیریت کنند. فیزیوتراپ با شماهمکاری خواهد کرد تا تعیین کنید که آیا این نوع درمانبرای شما منطقی است یا خیر.

آیا می توان از این آسیب یا وضعیت پیشگیریکرد؟

متأسفانه، مکانیسم های واقعی پشت فیبرومیالژیا به طورکامل شناخته نشده است. به همین دلیل، هیچ راهی برایپیش بینی یا جلوگیری از شروع آن وجود ندارد. با اینحال، تشخیص زودهنگام علائم و نشانه های مربوط بهفیبرومیالژیا به شما و پزشک شما کمک می کند تا مدیریتزودهنگام را شروع کنید، که ممکن است نتایج بلند مدتبیماری شما را بهبود ببخشد.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

فواید ماساژ درمانیفواید ماساژ درمانی

1.کاهشاسترس

 2.تسکین درد بعد از عمل

3.کاهش اضطراب

4. کاهش کمردرد

5. کاهش درد فیبرومیالژیا

6. کاهش درد عضلانی

7. افزایش عملکرد ورزشی

8. تسکین سردرد تنشی

9. بهبود خواب

10. کاهش علائم افسردگی

11. بهبود سلامت قلب و عروق

12. کاهش درد آرتروز

13. کاهش استرس در بیماران سرطانی

14. بهبود تعادل در افراد مسن

15. کاهش درد افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید

16. بهبود شرایط زوال عقل

17. افزایش آرامش روحی

18. کاهش فشار خون

19. کاهش علائم سندرم تونل کارپال

20. بهبود درد مزمن گردن

21. کاهش درد تعویض مفصل اندامهای تحتانی

22. افزایش دامنه حرکتی مفاصل

23. کاهش دفعات میگرن

24. بهبود کیفیت زندگی در مراقبت از افراد مسن

25. کاهش تهوع ناشی از شیمی درمانی

تزریق دنبالچهتزریق دنبالچه

تزریق دنبالچه می تواند تسکین خوبی در برخی از بیماران مبتلا به درد مزمندنبالچه ایجاد کند. تزریق دنبالچه ممکن است به ویژه در مواردی که سایردرمان های غیر تهاجمی موثر واقع نشده باشند مورد توجه قرار گیرد. با اینحال، توجه به این نکته مهم است که در برخی موارد درمان تزریقی ممکن استنتایج مطلوب را به همراه نداشته باشد یا تسکین درد ادامه پیدا نکند. بهتر است که برای دقت بیشتر و ایمنی بهتر، تزریق دنبالچه تحت هدایتاولتراسوند یا هدایت فلوروسکوپی انجام شود.

دنبالچه استخوانی مثلثی شکل است که از سه تا پنج بخش تشکیل شدهاست: اولین و بزرگترین این بخش های مهره ای ،با استخوان خاجی مفصلمی شود. سه بخش آخر، از نظر اندازه کاهش می یابد و معمولاً یک تکهاستخوان را تشکیل می دهند. فضای دیسک در این منطقه بسیار متغیراست. دیسک‌های سالم، دیسک‌هایی با شکاف‌های گسترده، دیسک‌هایی باتغییرات کیستیک یا فیبروکیستیک و دیسک‌هایی که با مفاصل سینوویالجایگزین شده‌اند، گزارش شده‌اند.

زنان پنج برابر بیشتر از مردان مبتلا می شوند. علامت اصلی ،حساسیت ودرد یا درد موضعی در ناحیه پایین ساکروم، دنبالچه یا در عضلات وبافت‌های نرم مجاور است. بیمار معمولاً دنبالچه را به عنوان محل درد نشانمی دهد. شدت درد به عوامل مستعد کننده مختلفی مانند مدت زمان نشستنبستگی دارد. دردهای موقع نزدیکی و سندرم پیریفورمیس به ندرت با درد دنبالچه (کوکسیدینیا) همراه بوده است. به نظر می رسد که ویژگی درد بیشتربه اسپاسم عضله بالابرنده مربوط می شود، زیرا بیماران از درد در هنگاماجابت مزاج یا مقاربت جنسی شکایت دارند.

تزریق اطراف دنبالچه با بی حس کننده موضعی و استروئیدها می تواند مفیدباشد، اگرچه توافق روشنی در مورد محل تزریق وجود ندارد.

تزریق بی حسی موضعی و استروئید می تواند در بیمارانی که به درمانمحافظه کارانه پاسخ نمی دهند مفید باشد. تزریق تحت فلوروسکوپی یاهدایت اولتراسوند برای هدف قرار دادن محل اتصال ساکروکوکسیژیال وهمچنین نوک دنبالچه انجام می شود.

به طور کلی در بیماران مبتلا به عفونت سیستمیک یا عفونت پوستی در محلتزریق، اختلالات خونریزی دهنده یا انعقاد، حساسیت به بی حس کننده هایموضعی یا هر یک از داروهایی که باید تجویز شوند، از تزریق اجتناب میشود.

این روش به صورت سرپایی انجام می شود. این روش تحت هدایتفلوروسکوپی یا هدایت اولتراسوند برای اطمینان از دقت در قرار دادن محل سوزن انجام می شود. بیماران باید بدانند که نتیجه عمل متغیر است و ممکناست مزایای مورد نظر را دریافت نکنند. به طور مشابه، آنها باید از ماهیتگذرای مزایای درمانی و اینکه ممکن است نیاز به تزریق های مکرر وجودداشته باشد، آگاه باشند.

به طور کلی مخلوطی از بی حس کننده موضعی و استروئید تزریق می شود. احتمالاً داروی بی حسی مسئول تسکین فوری درد است، در حالی که اعتقادبر این است که استروئیدها 2 تا 6 روز پس از تجویز آنها مسئول تسکین دردهستند.

بیمارانی که با تزریق دنبالچه تنها تسکین موقت درد را دریافت می کنند، میتوانند برای بلوک گانگلیون عصبی ایمپار در نظر گرفته شوند، زیرا ممکناست باعث تسکین درد طولانی مدت شود.

عوارض نادر است، به خصوص اگر تزریق با استفاده از روش دقیق قراردادن محل سوزن انجام شود. عوارض احتمالی شامل کبودی، عفونت، هماتوم،آسیب عصبی و واکنش به تزریقات است. با اقدامات احتیاطی مناسب میتوان از عفونت جلوگیری کرد. واکنش های آلرژیک شدید به بی حس کنندههای موضعی غیر معمول است. تزریق استروئید ممکن است واکنش هایموضعی ایجاد کند که اغلب بلافاصله پس از تزریق رخ می دهد. این واکنشهای موضعی 24 تا 48 ساعت طول می کشد و با استفاده از کمپرس یخبرطرف می شود. شعله ور شدن درد پس از تزریق ممکن است گهگاه رخ دهدو ممکن است با داروهای مسکن درمان شود. عوارض عصبی از جملهپارستزی و بی حسی شرح داده شده است اما بسیار نادر است.

فیزیوتراپی برای تعویض کامل مفصل زانوفیزیوتراپی برای تعویض کامل مفصل زانو

تعویض کامل مفصل زانو یا آرتروپلاستی، شامل جایگزینی قسمت‌های آسیب دیده از استخوان‌های مفصل زانو است. زانوی انسان شایعترین مفصل بدن است که تحت تعویض قرار می گیرد. برای تصمیم‌گیری در مورد تعویض کامل مفصل زانو، بهتر است با پزشک جراح و فیزیوتراپیست خود مشورت کنید. تصمیم شما باید بر این اساس باشد که درد یا از دست دادن عملکرد چقدر زندگی شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد. به طور معمول، مردم بعد از امتحان گزینه‌های درمانی محافظه‌کارانه، جراحی تعویض کامل زانو را به علت زوال مفصل در اثر آرتروز، التهابهای مفصلی دیگر، بیماری استخوان و یا شکستگی انجام می‌دهند. تعویض کامل زانو ،آرتروز را از بین می‌برد و آرتروز در مفصل جایگزین بازنمی‌گردد. همچنین، تعویض کامل زانو می‌تواند برای درد یا مشکلات انحنای غیر طبیعی در زانو که با کارهای روزانه مانند راهرفتن تداخل می کنند، انجام شود.

فیزیوتراپیست‌ها به افراد کمک می‌کنند تا برای جراحی تعویض کامل زانو آماده شوند و پس از جراحی جهت بازگرداندن عملکرد زانو به حالت اولیه به آن‌ها کمک می‌کنند. فیزیوتراپیست‌ها به عنوان کارشناسان حرکت، با ارائه مراقبت‌های دستی، آموزش به بیمار و تجویز حرکات، کیفیت زندگی را ارتقا می‌دهند.

تعویض کاملزانو چیست؟
تعویض کامل زانو شامل برداشتن و جایگزینی قسمت‌های آسیب دیده از استخوان‌های مفصل زانو است. این استخوان‌ها شامل:
تیبیا که گاهی به عنوان استخوان ساق پا نامیده می‌شود.
فمور یا استخوان ران.
پاتلا یا کشکک.

قطعات جایگزین شامل:
یک کاپ فلزی در انتهای فمور.
یک سینی و ساقه فلزی که در تیبیا قرار می‌گیرد و با یک لاینر پلاستیکی تکمیل می‌شود. این اجازه می‌دهد که سطوح به خوبی حرکت کنند.
یک سطح پلاستیکی صاف برای پوشش پشت کشکک.

تعویض ناکامل زانو ، جراحی برای رفع آرتروز در یک طرف یا یک ناحیه از مفصل زانو است. وقتی آرتروز فقط در پشت کشکک وجود دارد، آن را جایگزینی “پاتلوفمورال” می‌نامند.

فیزیوتراپیست چگونه می‌تواند کمک کند؟
اگر شما جراحی تعویض کامل زانو داشته باشید، فیزیوتراپیست شما بخش حیاتی از تیم مراقبت‌های بهداشتی شما خواهد بود. فیزیوتراپیست‌ها می‌توانند به شما در آماده شدن قبل از جراحی کمک کنند و در فرآیند بهبودی پس از آن به شما کمک کنند. آن‌ها با شما همکاری می‌کنند تا به شما در بازگرداندن حرکت و عملکرد کمک کنند تا بتوانید به فعالیت‌های روزانه خود بازگردید. فیزیوتراپیست شما یک برنامه درمانی شخصی‌سازی شده را تدوین می‌کند. آن‌ها با شما همراهی می‌کنند تا به شما بهترین روش برای بازگشت به حرکت امن را آموزش دهند.

قبل از جراحی

مطالعات نشان داده است که انجام برنامه ورزشی ششهفته‌ای قبل از جایگزینی زانو، منجر به بهبود بسیار بهترنمرات درد و عملکرد (بلافاصله و شش ماه پس ازجراحی) نسبت به عدم انجام آن می‌شود.

توانبخشی اولیهآمادگی فیزیکی و آموزش ساختاریقبل از جراحی است که برای کاهش تحلیل عضلانی از این روش استفاده می‌شود. به عنوان کارشناسان حرکت،فیزیوتراپیست‌ها کمک می کنند تا:

نقاط ضعف فیزیکی قبل از جراحی را ارزیابی کنند.

اثرات فیزیکی مرتبط با جراحی را شناسایی کنند.

راهکارهای پیشگیری را ارائه دهند.

قبل از جراحی، فیزیوتراپیست شما ممکن است:

تمریناتی را به شما آموزش دهد تا قدرت و انعطافزانو، بالاتنه و عضلات اطراف را بهبود بخشید.

شما را برای استفاده از تجهیزات کمکی مانند واکرآماده کند.

تغییراتی را که باید قبل از جراحی در خانه ایجاد کنیدرا توصیه کند. این ممکن است شامل:

. اطمینان از اینکه فضاهای اطراف خانه شما بدون خطربرای آسیب دیدن و سقوط است.

. قرار دادن صندلی برای اینکه بتوانید برای دریافت چیزیاز کابینت پایین، ننشینید و خم نشوید.

سلامتی فیزیکی قبل از جراحی، احتمال بهترین نتایج را(به ویژه در مدت کوتاه) افزایش می‌دهد. همچنین، خطرمشکلات پس از جراحی را کاهش می‌دهد. قبل ازجراحی، مفید است که:

وزن اضافی خود را کاهش دهید. این می‌تواند به شماکمک کند تا سریع‌تر بهبود یابید و بهبود عملکرد و نتایجکلی پس از جراحی را کمک می کند.

مصرف دخانیات را متوقف کنید. عدم مصرف تنباکو،فرایند بهبودی پس از جراحی را بهبود می بخشد. در موردترک سیگار، به پزشک خود مراجعه کنید و در زمانبرنامه‌ریزی برای جراحی خود، مشورت کنید.

پس از جراحی

بسیاری از افراد بعد از جراحی تعویض کامل زانو، درروز جراحی به خانه باز می‌گردند، بسته به شرایط و عواملدیگر. افرادی با بیماری های مزمن یا ناتوانی هایفیزیکی ممکن است پس از جراحی چند روزی دربیمارستان بمانند یا قبل از بازگشت به خانه، در یک مرکزتوانبخشی بستری شوند.

به زودی پس از جراحی، فیزیوتراپیست ممکن است:

با شما همکاری کند تا به شما نشان دهد چگونه به طورایمن حرکت کنید تا در خانه توانایی کار کردن داشتهباشید.

نشان دهد که چگونه به طور ایمن وارد و خارج تخت وصندلی شوید.

نشان دهد که چگونه از واکر یا‌ عصا استفاده کنید و بهطور ایمن از ماشین وارد و خارج شوید.

به شما آموزش دهد که چگونه از کیسه یخ استفاده کنید،پاهای خود را بالا ببرید و از باند فشاری یا جوراباستفاده کنید. این فعالیت ها التهاب و تورم در منطقه زانورا کنترل می کنند و به شما کمک می کنند که زخم جراحیبهبود پیدا کند.

به شما تمرینات تنفسی را آموزش دهد تا به شما کمککند آرامش بیشتری داشته باشید.

به شما کمک کند تا تمریناتی که ممکن است قبل ازجراحی یاد گرفته باشید را ادامه دهید.

با شروع به بهبودی

در دو هفته اول بهبودی، اغلب تمرکز خود را بر روی مواردزیر می‌گذارید:

خم کردن زانوی خود.

بالا بردن زانوی خود به صورت راست.

مدیریت درد و کاهش درد در طی بهبودی خود.

کاهش التهاب.

بازگرداندن مسیر راه رفتن طبیعی.

انجام تمرینات برای کمک به شما در حرکت درمراحل مختلف بهبودی.

پس از دو هفته، فیزیوتراپیست شما برنامه تمرینی خود رابرای رفع نیازهای خاص شما تنظیم می‌کند. برنامه شماممکن است شامل موارد زیر باشد:

تمرینات دامنه حرکت با شدت بالاتر.

تمرینات تقویت عضلات پیشرفته.

آموزش آگاهی از بدن و تعادل.

آموزش تمرینات کاربردی.

آموزش تمرینات مرتبط با فعالیت. این آموزش برروی هدف خاص شما تمرکز دارد.

طرح درمان خاص شما ممکن است شامل مواردزیر باشد:

تمرینات دامنه حرکت. خم شدن و راست کردن زانویفعال به بهبود درد و التهاب کمک می‌کند. فیزیوتراپیستشما به شما تمریناتی را به صورت ایمن آموزش می‌دهدکه به بازگرداندن دامنه حرکت زانوی شما کمک می‌کند. انعطاف پذیری حرکتی، کلید شروع برنامه تقویتی است.

تمرینات تقویتی. فیزیوتراپیست شما به شما تمریناتمناسب را به روش صحیح آموزش می‌دهد تا به شما کمککند تا قدرت عضلات لازم برای راه رفتن و استفاده ازپله‌ها را بدست آورید. اگر عضلات ران و ساق پای شما بهاندازه کافی قوی نباشد، ممکن است در ابتدا نیاز به یکواکر داشته باشید و سپس به استفاده از یک عصایکمکی، تا زمانی که به اندازه کافی قوی شوید و بتوانید بهتنهایی راه رفتن و استفاده از پله‌ها را انجام دهید.

آموزش تعادل. تمرینات آموزشی ویژه تعادل به عضلاتشما کمک می‌کنند تا به تغییرات اطراف خود، مانندپیاده‌روی در زمین ناهموار یا حفظ تعادل خود در زمینسنگلاخی، پاسخ مناسب بدهند. کار برای حمایت از وزنکامل بدن روی پا، تعادل شما را بهبود می‌بخشد و احتمالسقوط را کاهش می‌دهد. آموزش تعادل شما را برایمواجهه با وضعیت‌های واقعی آماده می‌کند. فیزیوتراپیستشما ممکن است شما را در فعالیت‌هایی که تعادل و کنترلزانوی شما را بهبود می‌بخشد، آموزش دهد. برنامه شمابر اساس نیازها، اهداف، سطح فعالیت و سلامتی عمومیشما طراحی می‌شود.

آموزش تمرینات کاربردی. وقتی بدون درد می‌توانیدراه بروید، فیزیوتراپیست شما فعالیت‌های دیگری را بهبرنامه شما اضافه می‌کند. او به شما کمک خواهد کرد تابه کارهایی که بدلیل درد زانو ، قادر به انجام آنها نبودید،بازگردید. آموزش شما ممکن است شامل عبور از یکخیابان پرتردد یا ورود و خروج از یک پل‌برقی باشد. فعالیت‌های خاص شما بر اساس نیازها و اهداف شماتعیین می‌شود.

آموزش تمرینات مرتبط با فعالیت. زمان بازگشت بهکار، فعالیت‌های روزانه، تفریحی و ورزشی برای هر فردمتفاوت است. فیزیوتراپیست شما می‌تواند زمانبندیمنحصر به فرد شما را بر اساس وضعیت خاص شماتخمین بزند. بسته به شغل یا ورزش شما، ممکن است نیازبه ویزیت‌های اضافی با توجه به فعالیت‌های خاص شما(مانند صعود از پله یا فعالیتهای تفریحی ) داشته باشید. فیزیوتراپیست شما می‌تواند یک برنامه تمرینی شخصی راطراحی کند که تمام این نیازها را در نظر می‌گیرد.

آیا از این آسیب می‌توان جلوگیری کرد؟

اگر درد زانو دارید، با همکاری با فیزیوتراپیست ممکناست بتوانید نیاز به جراحی را به تعویق بیندازید. آن‌هامی‌توانند به شما کمک کنند تا انعطاف پذیری و قدرتعضلاتی که زانوی شما را حمایت و حرکت می‌دهند رابهبود بخشید. در برخی موارد، این نوع تمرینات می‌تواندبه شما کمک کند تا به طور کلی از جراحی زانو خود دوریکنید.

طراحی یک برنامه تمرینی توسط فیزیوتراپیست می‌توانددر برابر آسیب زانویی محافظت کند. انجام فعالیت‌هایفیزیکی با شدت متوسط و کنترل وزن از طریق رژیمغذایی ممکن است خطر بدتر شدن آرتروز زانو را کاهشدهد.