دکتر بابک محمودیان متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

دکتر بابک محمودیان مقالات پزشکی فیزیوتراپی برای سرگیجه

فیزیوتراپی برای سرگیجه

سرگیجه به یک حس حرکتی کاذب اشاره دارد که میتواند بدون در نظر گرفتن اینکه فرد در حال حرکت استرخ دهد. سرگیجه به خودی خود یک بیماری نیست بلکه می تواند یک علامت احتمالی از چندین بیماری باشد.

فیزیوتراپی ممکن است به فرد در کاهش یا از بین بردنسرگیجه کمک کند. با این حال، بیمار باید ابتدا با یکپزشک صحبت کند که بتواند علت اصلی را تعیین کند.

هنگامی که پزشک تشخیص را تأیید کرد، ممکن استفیزیوتراپی را برای کمک به بهبود علائم فرد توصیه کند.

این نوشته توضیح می دهد که چگونه فیزیوتراپی می تواندبه افرادی که سرگیجه دارند کمک کند. همچنین بهتمریناتی می پردازد که فرد می تواند در خانه امتحان کند.

سرگیجه چیست؟

سرگیجه به احساس حرکتی اشاره دارد که با اعمال فردارتباطی ندارد و معمولاً به عنوان یک احساس چرخشظاهر می شود. گاهی اوقات ممکن است این احساس رادر فرد ایجاد کند که گویی وسایل دور و برش در اطرافاو می چرخند.

سرگیجه یکی از علائم مشکلات دیگر است. با این حال،ممکن است در کنار علائم دیگری مانند مشکلات تعادل،حالت تهوع و بیماری حرکت نیز رخ دهد یا منجر به آنشود.

دو نوع سرگیجه وجود دارد: محیطی و مرکزی.

سرگیجه محیطی حدود 80٪ از موارد  را تشکیل می دهدو اغلب نتیجه سرگیجه موضعی حمله ای خوش خیم(BPPV) است.

20 درصد بقیه موارد، سرگیجه مرکزی است که ازضایعات روی ساقه مغز یا مسائل دیگری که بر مغز تأثیرمی گذارد، ناشی می شود.

مولتیپل اسکلروزیس (MS) و میگرن می توانند باعثسرگیجه مرکزی شوند.

BPPV چیست؟

BPPV یا سرگیجه موضعی حمله ای خوش خیم زمانیاتفاق می‌افتد که کریستال‌های کربنات کلسیم در گوشمیانی، معروف به کانال، شل شده و به داخل یکی ازکانال‌های پر از مایع حرکت می‌کنند.

این شایع ترین علت سرگیجه محیطی است.

این کریستال ها در حرکت طبیعی مایع در کانال هااختلال ایجاد می کنند. هدف این مایع حس کردن حرکتاست، اما اختلالات می تواند باعث ارسال سیگنال هاینادرست به مغز شود.

این امر مغز را فریب می دهد تا فکر کند که یک فرد درحال حرکت است، حتی اگر اینطور نباشد. سیگنال کاذببا آنچه گوش دیگر حس می کند و چشم ها می بیند درتضاد است. این اطلاعات متناقض باعث ایجاد احساسچرخش می شود که به عنوان سرگیجه شناخته می شود.

آیا فیزیوتراپی می تواند کمک کند؟

فیزیوتراپی می تواند به سرگیجه کمک کند. مناسب ترینتمرینات ممکن است بسته به نوع سرگیجه متفاوت باشد. فرد باید قبل از انجام فیزیوتراپی یا انجام تمریناتورزشی درخانه ،از تشخیص صحیح اطمینان حاصل کند.

متخصصان مراقبت‌های بهداشتی ممکن است از یک نوعفیزیوتراپی به نام درمان توانبخشی دهلیزی (VRT) برایکمک به سرگیجه استفاده کنند. VRT ممکن است به افرادمبتلا به سرگیجه ناشی از BPPV، صدمات سر،ضایعات سیستم عصبی مرکزی و علل نامشخص کمککند.

با این حال، این نوع درمان ممکن است برای همه عللسرگیجه موثر نباشد. هدف VRT این است که به فردکمک کند سرگیجه را از محرک های شناخته شده پیشبینی کند و برای جلوگیری از بروز آن اقدام کند. در نتیجه،افرادی که حوادث پراکنده و غیرقابل پیش بینی را تجربهمی کنند ممکن است از VRT بهره مند نشوند.

آیا VRT می تواند سرگیجه را بدتر کند؟

علائم سرگیجه ممکن است در طول تمرینات VRT کاهشیابد یا بدتر شود.

گاهی اوقات، بدتر شدن علائم ممکن است به دلیلاستفاده بیش از حد وغیر ضروری از تمرینات در یک روزمناسبباشد که می تواند باعث خستگی و در نتیجهافزایش علائم شود.

حتی اگر به نظر می رسد که تمرینات علائم سرگیجه رابرطرف کرده است، فرد می تواند عود علائم را در زمانبعدی تجربه کند.

تمریناتی که باید در خانه امتحان کنید

انجام برخی تمرینات برای سرگیجه ممکن است برایافراد در خانه آسان باشد. با این حال، تعیین علتسرگیجه قبل از شروع هر درمانی برای درمان علائم، مهماست.

فرد همچنین باید تمام توصیه های یک پزشک یا درمانگررا برای ورزش رعایت کند. این متخصصان می توانند هرتمرین را با جزئیات بیشتری توضیح دهند و راهنماییهایی را در مورد اینکه چه چیزی باید انتظار داشت و چهزمانی باید متوقف شود را ارائه دهند.

این بخش نحوه انجام دو تمرین تغییر موقعیت کانال راتوضیح می دهد که ممکن است به کاهش سرگیجه کمککند.

مانور Epley

این تمرین رایج به ویژه در درمان BPPV موثر است.

یک فرد می تواند مانور Epley را با دنبال کردن اینمراحل انجام دهد :

۱روی لبه تخت به صورت عمودی بنشینید.

2. سر را حدود 45 درجه به راست بچرخانید.

3. به سرعت دراز بکشید.

4. 30 ثانیه در این حالت بمانید.

5. سر را طوری بچرخانید که اکنون 45 درجه به سمت چپباشد.

6. ث 30 ثانیه در این حالت بمانید.

7. سر و بدن را 90 درجه دیگر به سمت چپ، داخل تختبچرخانید.

8 . این وضعیت را به مدت 30 ثانیه حفظ کنید.

9 . به آرامی بنشینید.

سپس فرد باید همان حرکت را در طرف مقابل تکرار کندبه عبارت دیگر، در ابتدا سر رو به سمت چپ باشد. آنهامی توانند این کار را تا سه بار در روز انجام دهند تازمانی که دیگر حداقل به مدت 24 ساعت سرگیجه نداشتهباشند.

تمرینات برندت داروف

این تمرین مشابهی است که شامل تناوب بین وضعیتنشستن و دراز کشیدن است.

برای انجام تمرینات براندداروف، فرد باید:

۱. روی لبه تخت به صورت عمودی بنشینید.

2 . سر را حدود 45 درجه به چپ بچرخانید.

3. در سمت راست بدن دراز بکشید و سر را در همانزاویه نگه دارید.

4 . این وضعیت را به مدت 30 ثانیه یا تا زمانی کهسرگیجه متوقف شود، نگه دارید.

5. به آرامی به موقعیت شروع بازگردید.

6. سر را به سمت مرکز برگردانید.

7 . تمرین را از طرف دیگر تکرار کنید.

سایر درمان ها

درمان سرگیجه می تواند بسته به علت اصلی آن متفاوتباشد. هنگامی که فرد علت اصلی را درمان می کند،علامت سرگیجه باید برطرف شود.

درمان های دیگری که می توانند به درمان برخی از عللسرگیجه کمک کنند عبارتند از:

داروها، مانند آنتی هیستامین ها، دیورتیک ها،بنزودیازپین ها، کورتیکواستروئیدها یا ضد استفراغ ها

ترکیبی از داروها و VRT

تغییر شیوه زندگی، مانند اجتناب از الکل، کافئین، ونمک

عمل جراحي

چشم انداز

با فیزیوتراپی و سایر درمان‌های مؤثر، بیشتر افراد بایدشاهد بهبود سرگیجه خود باشند. پزشک می‌تواند هرشرایط زمینه‌ای که باعث سرگیجه می‌شود را برطرف کند.

با این حال، ممکن است فرد در آینده همچنان سرگیجهداشته باشد. به عنوان مثال، حدود 50٪ از افراد در عرض5 سال دچار عود BPPV می شوند. علاوه بر این، حدودیک سوم افرادی که سرگیجه ناشی از اضطراب را تجربهمی کنند، پس از 1 سال همچنان علائم را تجربه خواهندکرد.

خلاصه

سرگیجه علامتی است که با چندین بیماری مختلف همراهاست. زمانی اتفاق می‌افتد که فرد دچار چرخش واحساس سبکی سرمی‌شود یا احساس می‌کند که وسایلاطرافش در حال حرکت به دور سرش است.

فیزیوتراپی می تواند به بهبود سرگیجه فرد کمک کند. یکفرد باید قبل از شروع هر برنامه جدید با پزشک صحبتکند تا مطمئن شود که درمان موثری برای بیماری زمینه ایدریافت می کند.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

فواید پیاده رویفواید پیاده روی

آیا پیاده روی برای شما خوب است؟

پیاده روی می تواند فواید سلامتی متعددی را برای افراددر هر سن و سطح تناسب اندام ارائه دهد. همچنین ممکناست به پیشگیری از بیماری های خاص و حتی طولانیشدن عمر شما کمک کند.

پیاده روی رایگان است و به راحتی در برنامه روزانه  قرارمی گیرد. تنها چیزی که برای شروع پیاده روی نیاز داریدیک جفت کفش پیاده روی مناسب است.

1. سوزاندن کالری

پیاده روی می تواند به سوزاندن کالری کمک کند. سوزاندن کالری می تواند به شما در حفظ یا کاهش وزنکمک کند.

کالری سوزی واقعی به عوامل مختلفی بستگی دارد، ازجمله:

سرعت راه رفتن

فاصله راه رفتن

نوع زمین (با راه رفتن در سربالایی کالری بیشتری نسبتبه یک سطح صاف می سوزانید)

وزن شما

2. تقویت قلب

حداقل 30 دقیقه پیاده روی در روز، پنج روز در هفته میتواند خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را تا حدود 19 درصد کاهش دهد. و با افزایش مدت یا مسافت پیاده رویدر روز، خطر بیماری قلبی ،حتی بیشتر کاهش می یابد.

3. کاهش قند خون

پیاده روی کوتاه بعد از غذا خوردن می تواند به کاهش قندخون کمک کند.

مطالعه نشان داد که 15 دقیقه پیاده روی سه بار در روز(بعد از صبحانه، ناهار و شام) سطح قند خون را بیش از45 دقیقه پیاده روی در زمان دیگری در طول روز بهبود میبخشد.

در نظر بگیرید که پیاده روی بعد از غذا را به عنوانبخشی از برنامه روزانه خود قرار دهید. همچنین می تواندبه شما کمک کند تا در طول روز ورزش کنید.

4. تسکین درد مفاصل

پیاده روی می تواند به محافظت از مفاصل، از جملهزانوها و لگن کمک کند. این موضوع به این دلیل است کهبه انعطاف و تقویت ماهیچه هایی که از مفاصل حمایتمی کنند کمک می کند.

پیاده روی همچنین ممکن است برای افراد مبتلا به التهاب مفصل فوایدی مانند کاهش درد داشته باشد. همچنینپیاده روی 5 تا 6 کیلومتردر هفته ممکن است به پیشگیریاز آرتروز کمک کند.

5. تقویت عملکرد سیستم ایمنی

پیاده روی ممکن است خطر ابتلا به سرماخوردگی یاآنفولانزا را کاهش دهد

مطالعات در افراد بزرگسال نشان داد. افرادی که 30 تا45 دقیقه در روز با سرعت متوسط ​​راه می‌روند، 43 درصدکمتر دچار بیماری و عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانیمی‌شوند.

اگر مریض می شدند، علائم آنها نیز کاهش می یافت. اینبا بزرگسالانی که در این مطالعه بی تحرک بودند مقایسهشد.

سعی کنید روزانه پیاده روی کنید تا این فواید را تجربهکنید. اگر در آب و هوای سرد زندگی می کنید، می توانیدسعی کنید روی تردمیل یا اطراف یک مرکز خریدسرپوشیده راه بروید.

6. افزایش انرژی

پیاده روی زمانی که خسته هستید ممکن است انرژیموثرتری نسبت به خوردن یک فنجان قهوه داشته باشد.

پیاده روی باعث افزایش جریان اکسیژن در بدن می شود. همچنین می تواند سطوح کورتیزول، اپی نفرین و نوراپینفرین را افزایش دهد. اینها هورمون هایی هستند که بهافزایش سطح انرژی کمک می کنند.

7. بهبود خلق و رفتار

پیاده روی می تواند به سلامت روان شما کمک کند. مطالعات معتبر نشان می دهد که پیاده روی می تواند بهکاهش اضطراب، افسردگی و خلق و خوی منفی کمککند. همچنین می تواند عزت نفس را تقویت کرده و علائمکناره گیری اجتماعی را کاهش دهد.

برای تجربه این فواید، سه روز در هفته 30 دقیقه پیادهروی سریع یا سایر ورزش های با شدت متوسط ​​را هدفقرار دهید. همچنین می توانید آن را به سه پیاده روی 10 دقیقه ای تقسیم کنید.

8.افزایش  طول عمر

پیاده روی با سرعت بیشتر می تواند عمر شما را افزایشدهد. محققان دریافتند که راه رفتن با سرعت متوسط ​​درمقایسه با سرعت آهسته منجر به کاهش 20 درصدی خطرمرگ کلی می شود.

اما راه رفتن با سرعت تند یا سریع (حداقل 5 کیلومتردرساعت) این خطر را تا 24 درصد کاهش داد. .

9. تقویت ماهیچه های پا

پیاده روی می تواند ماهیچه های پاهای شما را تقویتکند. برای ایجاد قدرت بیشتر، در یک منطقه تپه ای یا رویتردمیل با شیب راه بروید. یا مسیرهایی با پله را پیدا کنید.

همچنین پیاده روی را با سایر فعالیت های متقابل تمرینیمانند دوچرخه سواری یا دویدن همراه کنید. همچنینمی‌توانید تمرینات مقاومتی مانند اسکات و لانژ را انجامدهید تا ماهیچه‌های پای خود را بیشتر تقویت کنید.

10. تقویت تفکر خلاق

پیاده روی ممکن است به شما کمک کند تا ذهنتان آرامش یابد و خلاقانه فکر کنید.

مطالعه ای که شامل چهار آزمایش بود، افرادی را که درحال راه رفتن یا نشستن بودند و به ایده های جدید فکرکردند، مقایسه کرد. محققان دریافتند که شرکت کنندگاندر هنگام راه رفتن، به ویژه هنگام راه رفتن در فضای باز،عملکرد بهتری داشتند.

محققان به این نتیجه رسیدند که پیاده‌روی جریان آزادایده‌ها را تقویت می‌کند و راه ساده‌ای برای افزایشخلاقیت و فعالیت بدنی همزمان است.

سعی کنید دفعه بعد که در محل کار به مشکل برخوردید،یک جلسه پیاده روی با همکاران خود راه اندازی کنید.

نکاتی برای ایمن ماندن در هنگام پیاده روی

برای اطمینان از ایمنی خود در هنگام راه رفتن، نکات زیررا رعایت کنید

در مناطق تعیین شده برای عابران پیاده راه بروید. درصورت امکان به دنبال مناطق با نور خوب باشید.

اگر شبها یا ساعات اولیه صبح پیاده روی می کنید، یکجلیقه بازتابنده نور بپوشید تا ماشین ها شما را ببینند.

کفش های محکم با پاشنه و قوس کف پای خوب بپوشید

لباس گشاد و راحت بپوشید

قبل و بعد از پیاده روی مقدار زیادی آب بنوشید تاهیدراته بمانید

برای جلوگیری از آفتاب سوختگی حتی در روزهای ابریاز کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

چه طور باید شروع کرد

برای شروع راه رفتن، تنها چیزی که نیاز دارید یک جفتکفش پیاده روی مناسب است. یک مسیر پیاده روی نزدیکخانه خود انتخاب کنید. یا به دنبال یک مکان دیدنی برایپیاده روی در منطقه خود باشید.

شما همچنین می توانید یک دوست یا یکی از اعضایخانواده را پیدا کنید تا با شما راه برود و شما را همراهی کند. از طرف دیگر، می توانید پیاده روی را به برنامهروزانه خود اضافه کنید.

در اینجا چند ایده وجود دارد

اگر در رفت و آمد هستید، یک ایستگاه زودتر از اتوبوسپیاده شوید و بقیه راه را پیاده تا محل کار بروید.

دورتر از محل کارتان پارک کنید و پیاده به سرکار خودبروید

به جای رانندگی ،پیاده روی را در نظر بگیرید. تا درورزش تناسب داشته باشید.

پیاده روی می تواند ورزش توصیه شده روزانه برای افراددر هر سنی باشد.

یک گام شمار برای پیگیری گام های روزانه خود در نظربگیرید. در اینجا چند مورد برای بررسی وجود دارد.

مسیر پیاده‌روی و تعداد گام‌های روزانه را طوری انتخابکنید که متناسب با سن و سطح آمادگی جسمانی شماباشد.

قبل از پیاده روی کمی گرم کنید تا آسیب نبینید و بعد از آن کم کم سرد کنید.همیشه قبل از شروع یک برنامهتناسب اندام جدید با پزشک خود صحبت کنید.

درای نیدلینگ یا سوزن خشکدرای نیدلینگ یا سوزن خشک

درای نیدلینگ درمانی است که پزشکان و فیزیوتراپیستها  برای مشکلات درد و حرکت مرتبط با نقاط ماشه ایمیوفاشیال استفاده می کنند. با استفاده از این تکنیک،یک درمانگر سوزن های نازکی را داخل یا نزدیک نقاطماشه ای شما وارد می کند. سوزن ها عضلات شما راتحریک می کنند که باعث انقباض آنها می شود. این روش به تسکین درد و بهبود دامنه حرکتی شما کمک می کند.

پزشکان و فیزیوتراپیستها  ممکن است از تکنیک هایسوزن خشک سطحی یا عمیق استفاده کنند.

درای نیدلینگ (سوزن خشک) چیست؟

سوزن خشک تکنیکی است که فیزیوتراپ ها و پزشکان آموزش دیده برای درمان دردهای اسکلتی عضلانی ومشکلات حرکتی استفاده می کنند. تقریباً همیشه بهعنوان بخشی از یک برنامه مدیریت درد کامل تر که میتواند شامل ورزش، کشش، ماساژ و تکنیک های دیگرباشد، استفاده می شود. در طول این درمان، یکدرمانگرسوزن های نازک و تیز را از طریق پوست شماوارد می کند تا نقاط ماشه ای ناحیه زیرین میوفاشیال رادرمان کند.

در لغت «میوفاشیال»، «میو» به معنای «عضله» است. فاسیا بافت همبند نازک و سفید رنگی است که دورعضلات شما پیچیده شده است.

نقاط ماشه ای نواحی گره خورده و حساسی هستند که درعضلات شما ایجاد می شود. این نقاط ماشه ای بسیارحساس هستند و هنگام لمس می توانند دردناک باشند. گاهی اوقات، یک نقطه ماشه ای ممکن است نزدیک محلدرد شما باشد. اما آنها همچنین اغلب علت درد ارجاعیهستند. درد ارجاعی دردی است که قسمت دیگری از بدنشما را تحت تاثیر قرار می دهد.

فیزیوتراپیست ها از سوزن برای کاهش نقاط ماشه ایشما استفاده می کنند. هنگامی که سوزن خشک رویعضلات و بافت های شما اعمال می شود، می تواند باعثکاهش سفتی، افزایش جریان خون و کاهش درد موضعیو ارجاعی شود. فیزیو تراپیستها از سوزن های جامداستفاده می کنند که حاوی هیچ نوع دارویی نیستند. بههمین دلیل است که این تکنیکخشکنامیده می شود. هیچ چیزی به بدن شما تزریق نمی شود. تزریق نقطهماشه ای متفاوت است. آنها حاوی دارو هستند و توسطپزشک انجام می شوند.

سوزن خشک چگونه عمل می کند؟

هنگامی که عضله شما بیش از حد استفاده می شود،دچار بحران انرژی می شود که در آن فیبرهای عضلانیخون کافی دریافت نمی کنند. هنگامی که آنها خونطبیعی را دریافت نمی کنند، اکسیژن و مواد مغذی رادریافت نمی کنند که به ماهیچه شما اجازه می دهد بهحالت استراحت طبیعی خود بازگردد.

وقتی این اتفاق می افتد، بافت نزدیک نقطه ماشه شمااسیدی تر می شود. اعصاب شما حساس می شوند، واین پدیده ، ناحیه را دردناک می کند.

تحریک نقطه ماشه ای با سوزن به بازگرداندن جریانخون طبیعی کمک می کند تا ناحیه را شسته و تنش را ازبین ببرد. سوزن خشک همچنین می‌تواند رشته‌های عصبیرا فعال کند که مغز شما را تحریک می‌کنند تا اندورفین که یک ماده قوی ضد درد  در بدن شما است، آزاد شود.

هنگامی که درمانگر شما نقطه ماشه ای را پیدا می کند،یک سوزن را از طریق پوست شما مستقیماً در آن وارد میکند. آنها ممکن است سوزن را کمی به اطراف حرکتدهند تا سعی کنند آنچه را که پاسخ انقباض موضعینامیده می شوداسپاسم سریع عضله شمادریافتکنند. این واکنش می تواند نشانه خوبی از واکنش عضلهشما باشد.

برخی از افراد تقریباً بلافاصله پس از یک جلسه سوزنخشک احساس بهبودی در درد و تحرک خود می کنند. برای دیگران، بیش از یک جلسه طول می کشد.

آیا سوزن خشک درد دارد؟

نقاط ماشه ای معمولاً هنگام لمس دردناک هستند. بنابراین،قبل از سوزن زدن، ممکن است در زمانی که درمانگرشمانقطه ماشه ای را پیدا می کند، کمی درد را تجربه کنید.

همچنین ممکن است در حین سوزن زدن احساس ناراحتیکنید. گاهی اوقات، بیماران احساس نمی‌کنند که سوزنوارد می‌شود، زیرا سوزن بسیار کوچک است، اما گاهی ،بیماران احساس می‌کنند که سوزن وارد می‌شود. هنگامیکه سوزن در نقطه ماشه ای قرار دارد، می تواند دردناکباشد و باعث پاسخ انقباضی شود. پس از درمان، ممکناست در نزدیکی محل قرار دادن سوزن احساس سفتی یادرد داشته باشید، اما مهم است که به حرکت و کششادامه دهید.

سوزن خشک چه می کند؟

سوزن خشک ممکن است به تسکین درد و افزایش دامنهحرکتی شما کمک کند. شرایطی که سوزن خشک ممکناست باعث درمان آن شود عبارتند از:

مشکلات دیسک.

التهابات تاندونی.

سردردهای میگرنی و تنشی.

مشکلات فک و دهان، مانند اختلالات مفصل گیجگاهیفکی (TMJ).

آسیبهای شلاقی گردن.

اختلالات ناشی از استفاده مکرر، مانند سندرم تونلکارپال.

مشکلات ستون فقرات.

درد لگن.

گرفتگی شبانه عضلات

نورالژی (دردهای عصبی) پس از تبخال وزونا.

چه کسانی نباید درمان های سوزن خشک رادریافت کنند؟

گروه های خاصی از افراد هستند که نباید سوزن خشکدریافت کنند. درمانگران این روش را برای کودکان زیر 12 سال توصیه نمی کنند زیرا ممکن است دردناک باشد. شماو فرزندتان هر دو باید رضایت خود را ارائه دهید و ابتداباید گزینه های کمتر تهاجمی دیگر را در نظر بگیرید. سایر گروه هایی که باید قبل از دریافت سوزن خشک باپزشک خود مشورت کنند شامل این افراد هستند:

باردار هستند.

قادر به درک درمان نیستند.

از سوزن بسیار می ترسند.

سیستم ایمنی ضعیف دارند.

به تازگی عمل جراحی انجام داده اند.

از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند.

قبل از درمان با سوزن خشک چه اتفاقی می افتد؟

قبل از هر گونه درمان سوزن خشک، پزشک سابقه پزشکیشما را بررسی می کند و یک معاینه فیزیکی انجام میدهد. آنها باید تعیین کنند که آیا سوزن خشک برای شمامناسب است یا خیر. اگر فکر می کنند شما داوطلبهستید، نحوه عملکرد درمان را توضیح می دهند و به هرسوالی که ممکن است داشته باشید پاسخ خواهند داد.

در روز درمان، باید لباس راحتی بپوشید. چیزی بپوشید کهبه درمانگر شما اجازه دهد به راحتی به منطقه درماندسترسی داشته باشد. در غیر این صورت، ارائه دهندهلباس یا روپوش به شما می دهد.

یک درمانگر شما را به اتاق امتحان معاینه می برد. شمادر صورت لزوم لباس خود را تنظیم خواهید کرد و آنهاشما را در موقعیت مناسب برای درمان قرار می دهند.

در طول درمان درای نیدلینگ چه اتفاقی می افتد؟

ابتدا، ارائه دهنده محل درمان را استریل کرده و سوزن راآماده می کند. سوزن ها همیشه یکبار مصرف و استریلهستند. سپس، آنها از یک دست یا انگشتان خود برایاحساس (لمس) منطقه برای تعیین نقطه ماشه استفاده میکنند. با دست دیگر، سوزن راکه توسط یک لوله راهنمایپلاستیکی احاطه شده استروی آن ناحیه قرار میدهند. لوله راهنما به درمانگر شما کمک می‌کند تا در حینکار با یک دست، سوزن را دقیقاً در جای خود وارد کند.

درمانگرشما به آرامی سوزن را به لایه بالایی پوست شما(اپیدرم) می زند و لوله راهنما را دور می اندازد. تکنیکیکه ارائه دهنده شما استفاده می کند ممکن است متفاوتباشد. تکنیک های رایج درای نیدلینگ عبارتند از:

سطحی: ارائه دهنده شما سوزن را 5 تا 10 میلی متردر لایه زیرین پوست شما (بافت زیر جلدی) روی نقطهماشه وارد می کند.

عمیق: ارائه دهنده شما سوزن را فراتر از بافت زیرجلدی به عمق عضله شما وارد می کند تا به نقطه ماشه ای نفوذ کند.

بسته به تکنیک، ارائه دهنده شما ممکن است سوزن رابرای مدت کوتاهی از دو ثانیه تا 20 ثانیه در جای خودبگذارد. آنها همچنین ممکن است از تکنیک پیستونینگاستفاده کنند. این روش که به آن تکنیک داخل و خارج نیزمی‌گویند، درمانگر شما به سرعت سوزن را از طریق بافتبالا و پایین می‌برد.

درمانگر شما ممکن است تنها از یک تا دو سوزن در طولاولین درمان شما استفاده کند. هنگامی که پاسخ شما رابه روشنی ببینند، ممکن است درمانگر شما شروع بهاستفاده از سوزن های بیشتری کند که بستگی به شرایطشما دارد. به عنوان مثال، آنها ممکن است از 10 تا 15 سوزن در امتداد ستون فقرات شما برای درمان کمردرداستفاده کنند.

در طول درمان، ممکن است احساس درد یا انقباضعضلانی داشته باشید. این احساسات طبیعی هستند ونشانه این است که عضلات شما به درمان پاسخ میدهند.

بعد از روش سوزن خشک چه اتفاقی می افتد؟

پس از درمان با سوزن خشک، پزشک شما سوزن راخارج می کند و پوست شما را برای هر گونه واکنشبررسی می کند. آنها سوزن را دور می اندازند.

سپس درمانگر از شما می‌خواهد به آرامی از حالت خوابیده بلند شوید. اگر هر گونه سرگیجه را تجربه میکنید، قبل از خروج از مطب از شما می خواهند بنشینید واستراحت کنید.

پس از درمان، مطمئن شوید که مقدار زیادی آب بنوشید تاهیدراته بمانید. ممکن است پس از درمان افزایش دردعضلانی را تجربه کنید، اما مهم است که به حرکت ادامهدهید. این طبیعی است و ممکن است 24 تا 36 ساعتطول بکشد. می توانید مقداری کبودی را در نزدیکی ناحیهتحت درمان مشاهده کنید. این کبودی ممکن است تا یکهفته ادامه داشته باشد.

مزایای سوزن خشک چیست؟

به عنوان بخشی از برنامه کلی درمان شما، سوزن خشکفواید زیادی دارد. این روش ارزان است و به طور کلی بیخطر است. اگر توسط یک درمانگرآموزش دیده انجامشود، خطر عوارض کمی دارد.

بررسیها نشان می دهد که سوزن خشک می تواند نقاطماشه ای شما را آزاد کند، که ممکن است به تسکین درد وسفتی عضلات شما کمک کند. آزاد کردن نقاط ماشه اینیز ممکن است انعطاف پذیری شما را افزایش دهد ودامنه حرکتی شما را بهبود بخشد.

عوارض جانبی بالقوه سوزن خشک چیست؟

شایع ترین عارضه جانبی سوزن خشک درد در حین و بعداز درمان است.

سایر عوارض جانبی معمولاً جزئی هستند. آنها ممکناست شامل موارد زیر باشند:

سفتی عضلانی

کبودی در محل تزریق یا نزدیک آن.

غش کردن.

خستگی.

خطر عفونت نیز وجود دارد. مهم است که درمانگر شماآموزش مناسبی را دریافت کرده باشد.

عوارض جانبی جدی بسیار نادر است. با این حال، اگرخونریزی از محل تزریق را تجربه کردید، فشار محکمیوارد کنید و با پزشک خود تماس بگیرید. اگر تنگی نفسرخ داد، با پزشک خود تماس بگیرید . اگر سوزن در ناحیهقفسه سینه شما انجام شود، می تواند باعث فروپاشی ریه(پنوموتوراکس) شود. این بسیار نادر است اما نیاز بهعکسبرداری با اشعه ایکس و مراقبت بیشتر دارد.

تفاوتهای سوزن خشک و طب سوزنی

روش سوزن خشک مشابه طب سوزنی نیست. هر دو روششامل نفوذ به پوست شما با سوزن است. و ازسوزنهای مشابهی استفاده می کنند، اما این همان جایی است کهشباهت ها به پایان می رسد.

طب سوزنی توسط متخصصان طب سوزنی دارای مجوزو مبتنی بر طب شرقی انجام می شود، در حالی که سوزنخشک در طب غربی وبا ارزیابی الگوهای درد، وضعیتبدن، الگوهای حرکتی معیوب و تست های ارتوپدی است.

طب سوزنی دردهای اسکلتی عضلانی را درمان می کنداما برای درمان بیماریهای دیگر هم استفاده می شود. سوزن خشک بافت عضلانی را با هدف کاهش درد،غیرفعال کردن نقاط ماشه ای و بهبود حرکت درمان میکند و به طور معمول، به عنوان بخشی از یک رویکرددرمانی گسترده تر که شامل سایر درمان های فیزیوتراپینیز  است، استفاده می شود.

ورزش درمانیورزش درمانی

اگر مایل هستید بدانید ورزش درمانی چیست و برای درمان چه بیماری هایی مناسب است به هیچ عنوان این مقاله را از دست ندهید.  لازم به ذکر است که ورزش درمانی شامل فعالیت های بسیاری برای ترمیم و هم چنین ساخت نیروی فیزیکی است. در واقع می توان گفت ورزش درمانی هدفی دارد و هدف آن نیز رفع مشکل پیش آمده بدون درد است. باید خدمتتان عرض کنیم که متخصص ورزش درمانی یک سری تمرین با توجه به بیماری و شرایط فرد در نظر می گیرد. یعنی دکتر ورزش درمانی با توجه به سابقه ی پزشکی فرد و توانایی هایی که دارد یک برنامه ی ورزشی می نویسد تا فرد با انجام آن ها به نتیجه ی دلخواه برسد. نکات زیادی در رابطه با ورزش درمانی وجود دارد که ما در این بخش به تعدادی از آن ها اشاره می کنیم.

  • برنامه ورزشی باید علاوه بر رفع نیاز های جسمی فرد نیاز عاطفی او را نیز حل کند.
  • پزشک مورد نظر باید به مواردی هم چون اضطراب عملکردی، آسیب های قبلی حوادث و انگیزه ی فرد توجه کند.
  • درمان باید بلافاصله بعد از شناسایی آسیب مورد نظر شروع شود
  • و غیره

ورزش درمانی برای بهبود چه دردهای مفید است؟

همانطور که اشاره کردیم؛ هدف اصلی ورزش درمانی کاهش درد و بهبود اختلالات موجود در مفاصل و عضلات است. هدف بعدی آن بهبود دامنه حرکتی بیمار است. در این روش درمانی ابتدا پزشک معالج برای بیمار یک فرآیند درمانی شامل حرکات و تمرینات ورزشی در نظر میگیرد که با انجام این تمرینات، دردهای بیمار کاهش می یابد و دامنه حرکت او بهتر میشود.

به طور کلی ورزش درمانی را می‌توان برای درمان مشکلات زیر به کار گرفت:

  • بهبود درد مفاصل شانه
  • بهبود درد آرنج و مچ دست
  • بهبود آتروز زانو
  • بهبود درد در ناحیه کشکک زانو
  • کاهش انحراف ستون فقرات
  • بهبود پوکی استخوان
  • پیشگیری از پیشرفت آرتروز مفاصل
  • جلوگیری از ابتلا به دردهای عضلانی و مفصلی

کاربردهای ورزش درمانی

همچنین در صورتی که در دوره نقاهت پس از جراحی مفاصل به سر میبرید، ورزش درمانی میتواند به کمتر شدن عوارض بعد از عمل و بازگشت هرچه سریعتر شما به زندگی عادی کمک کند.

فواید ورزش درمانی

به طور کلی ورزش برای بدن حتی برای افراد سالم، مفید و ضروری است. اما برای افرادی که مبتلا به یکی از موارد زیر باشند، میتواند ضروری باشد چراکه یکی از راهکارهای درمانی ایمن و بدون عوارض است که اثر بخشی آن به اثبات رسیده است. پس اگر به یکی از مشکلات زیر مبتلا هستید، پیشنهاد میشود ورزش درمانی تحت نظارت پزشک را در برنامه خود قرار دهید:

  • درد  در ناحیه پا، کمر و یا گردن
  • ضعف عضلات کمر، پا، لگن، گردن و یا عدم تعادل عضلانی
  • محدودیت دامنه حرکتی
  • احساس ضعف در مفاصل زانو، کمر

به وجود آمدن مشکلات و اختلالات اسکلتی و عضلانی، روی سبک زندگی شما تاثیر نامطلوبی خواهد گذاشت، از طرف دیگر دامنه حرکتی شما را تحت تاثیر قرار میدهد به همین دلیل این گونه بیماری ها باید هرچه سریعتر توسط پزشک درمان شود.

جالب است بدانید بر اساس آزمایشات انجام شده و اطلاعات گردآوری شده از سراسر جهان،  بهترین متخصص ستون فقرات در تهران متوجه شده از هر چهار نفر، یک نفر در یکی از مراحل زندگی خود به مشکلات اسکلتی عضلانی مبتلا میشود. به همین دلیل درمان اختلالات این حوزه از موضوعات مهم پزشکی در دنیا به حساب می آید. ورزش درمانی برای بهبود بیماران، اهداف زیر را دنبال میکند:

  • کاهش دردهای ادامه دار عضلات و مفاصل
  • بهبود دامنه حرکتی و افزایش توانایی حرکت
  • بهبود کیفیت زندگی
  • پیشگیری از شکستگی و تحلیل رفتن استخوان
  • پیشگیری از پوکی استخوان

تمرین درمانی چه مزایایی دارد؟

قطعا می دانید که نام ورزش کنار هر چیزی بیاید تاکیدی بر داشتن مزیت آن است؛ شایان ذکر است که ورزش درمانی مزیت های متفاوتی برای افرادی که به تازگی جراحی کرده اند و حرکت اندام های آن ها محدود شده است یا هر فرد دیگری که در عملکرد عضلانی ضعف دارند ارائه می شود.

  1. بازیابی آسیب های مربوط به ورزش: گاهی اوقات تمرینات سنگین و اشتباه آسیب های جدی به ورزشکاران وارد می کند که بخش زیادی از این مشکلات با کمک طب فیزیکی از بین می رود.
  2. ریکاوری بعد از سکته : سکته مغزی یکی از بزرگ ترین مشکلاتی است که ممکن است گریبان هر فردی را بگیرد متاسفانه سکته مغزی حرکت اندام ها را محدود و کم می کند و ورزش درمانی می تواند بخش های آسیب دیده را ترمیم کند و حرکات فرد را بهبود بخشد.
  3. از بین بردن درد: اگر از درد های مفصلی رنج می برید ممکن است انجام یک سری تمرینات برای شما دردناک باشد اما اگر این تمرینات را به صورت منظم و جدی انجام دهید می توانید میزان درد خود را کم کنید و اجازه ی بازگشت به آن ندهید.
  4. کنترل بیماری قلبی: افرادی که از بیماری قلبی و ریه رنج می برند می توانند با تمرکز بر تنفس و انجام مرتب تمرینات بیماری قلبی خود را کنترل کنند.

ورزش درمانی شامل چه چیز هایی می شود

باید خدمتتان عرض کنیم که این درمان شامل تمرینات بهم پیوسته و منظمی است که انجام آن ها در کنار یک دیگر موثر است.

  • تمرینات انعطاف پذیری: این تمرینات برای بالا بردن انعطاف فرد بیش تر روی حرکات و کشش تمرکز دارد.
  • تمرینات استقامتی: همان گونه که از نام این تمرینات مشخص است از آن ها بیش تر برای بالا بردن استقامت عضلات برای طولانی مدت استفاده می شود.
  • تمرینات قدرتی: این تمرین ها نیز برای بیش تر شدن قدرت مناسب هستند.
  • تمرینات تعادلی: این تمرینات برای این که تعادل  فرد را بیش تر کنند بر مرکز ثقل تاکید می کند.

البته ارزیابی عملکرد حرکتی نیز شامل ورزش درمانی می شود که پزشک به طور مفصل درباره ی تمام این ها با شما صحبت می کند.

ورزش درمانی برای سیاتیک

در واقع می توان گفت که سیاتیک یک اصطلاح برای درد پا، سوزن سوزن شدن و یا بی حسی در نقاط مختلف است؛ ریشه ی این بیماری وارد شدن آسیب به ریشه های عصبی سیاتیک است که در ستون فقرات کمر قرار دارد و درد زیادی را ایجاد می کند؛ افرادی که درد کم تری دارند می توانند با مصرف دارو های ضد التهاب و حرکات بیشتر درد خود را کم کنند اما اگر زمان و هم چنین شدت بیماری بیش تر شود درمان کمی متفاوت تر می شود.  ما در این بخش تعدادی ورزش برای درمان سیاتیک را برای شما توضیح می دهیم.

  • کشش زانو تا سینه: برای انجام این تمرین باید روی فرش و یا تشک دراز بکشید و بالشتکی کوچک را زیر سر خود بگذارید زانو های خود را خم کنید و پاهایتان را به اندازه باسن باز کنید، بالا تنه خود را نگه دارید و چانه خود را روی قفسه سینه بگذارید.  در مرحله ی بعد زانو سمت راست را به سمت سینه خم کنید و سپس آن را با دو دست خود بگیرید و تا ۳۰ ثانیه در این وضعیت بمانید و بار دیگر به سراغ زانوی سمت چپ بروید و این تمرینات را ۳ بار انجام دهید.
  • خم شدن به پشت: برای انجام این تمرین ابتدا باید روی شکم دراز بکشید و آرنج های خود را کنار پهلو های خود بگذارید و گردن خود را صاف نگه دارید به گونه ای که نگاهتان رو به زمین باشد و بعد از آن گردن را صاف نگه دارید و بالا تنه خود را عقب بکشید و به پشت خود قوس دهید و حدود ۱۰ ثانیه در همین حالت بمانید و این کار را ۸ تا ۱۰ بار انجام دهید.

ورزش برای جا انداختن دنبالچه

باید خدمتتان عرض کنیم که این درد بیش تر در انتهای ستون فقرات است که بین پاها و استخوان خارجی پخش می شود.  این بیماری بیش تر در زنان دیده می شود و عواملی هم چون زمین خوردن و یا ضربه ناشی از لگد موجب بروز آن می شود، البته زایمان طبیعی و شکسته شدن دنبالچه نیز در نمایان شدن آن بی تاثیر نیست. معمولا پزشک با توجه به شرایط علاوه بر جا انداختن دنبالچه با ورزش بالشتک های حلقوی برای کم کردن درد فرد تجویز می کند. معمولا مواردی هم چون ماساژ های خود بیمار بعد از دیدن آموزش های لازم، استفاده از تیوب، ورزش های مناسب، جا انداختن و تزریق راه حل های رفع این مشکل هستند و اگر وضع خیلی خراب تر شود پزشک مجبور به جراحی می شود.

  • اسکات بدون وزنه می تواند موجب تقویت برخی عضلات شود و عملکرد آن ها را بهبود بخشد سعی کنید این کار را چندین بار انجام دهید تا نتیجه بخش باشد.
  • تمرینات شکمی نیز برای حل این مشکل بی تاثیر نیستند؛ شما با این تمرینات می توانید عضلات شکم خود را منقبض کنید. در این تمرین باید زانو های خود را خم کنید تا عضلات شکم منقبض شوند و سپس آن ها را آزاد کنید.
  • تمرینات کششی نیز مفید هستند. برای این حرکت باید دمر بخوابید و آرام سر و سینه ی خود را بلند کنید و چند ثانیه در این حالت بمانید و این حرکات را چندین بار تکرار کنید.

ورزش درمانی برای پای پرانتزی

درمان پای پرانتزی یکی از بزرگ ترین معضلات در پا است که اصلا هم فرقی نمی کند که اندازه ی آن چه قدر باشد. متاسفانه دلایل زیادی برای به وجود آمدن پای پرانتزی وجود دارد. عواملی مثل نحوه ی قرار گیری جنین در رحم مادر، مشکلات تغذیه، وراثت، کمبود ویتامین دی و یا حتی شکستگی موجب بروز این مشکل می شوند . ورزش درمانی پای پرانتزی این گونه است که بیش تر تمرکز روی تقویت زانو و بهتر کردن قدرت عضلانی مثل عضلات همسترینگ،  چهار سر ران، ساق پا و عضلات سرینی است. برای حل این مشکل ابتدا باید به پزشک مراجعه کنید و اگر پزشک ورزش خاصی را به شما پیشنهاد کرد دیگر تمرینات خود را کنار بگذارید و آن را تکرار کنید اما عموما این حرکات شامل موارد زیر هستند.

  • اسکات؛ اسکات می تواند نقش مهمی در تقویت عضلات ذکر شده داشته باشد. اگر در این کار آماتور هستید می توانید از یک صندلی کمک بگیرید و روی آن بنشینید و سپس از روی آن بلند شوید و سر پا بایستید. برای راحت تر کردن کار خود می توانید از صندلی بلند استفاده کنید.
  • لانژ: حرکات لانژ می تواند به طور چشم گیری عضلات زانو را تقویت کند؛ علاوه بر آن می توانید با تمرینات لانژ لگن و ران خود را تقویت کنید. برای انجام آن باید بایستید و پا های خود را به اندازه شانه های خود باز کنید و باسن خود را پایین بیاورید و زانو ها را خم کنید اما این زانو ها نباید از انگشت های پایتان جلوتر بروند.
  • بالا بردن پا از پهلو: این تمرین عضله های چهار سر ران و داخل ران را تقویت می کند؛ برای این تمرین باید پای خود را خم کنید و پای خود را بالا ببرید و آن را تا شانه ببرید و سپس پای خود را عوض کنید.
  • کشش های قوس کوتاه: در این تمرین به یک توپ نیاز دارید؛ روی زمین دراز بکشید و توپ را زیر پای خود بگذارید و پای خود را صاف کنید و مقداری صبر کنید و این کار را برای پای دیگر انجام دهید.
  • و غیره

ورزش درمانی برای اسکولیوز

برای رفع این مشکل تمرینات زیادی وجود دارد که ما به خاطر کمبود وقت تنها می توانیم به تعدادی از آن ها بپردازیم.  برای این ورزش باید ابتدا وضعیت بیمار بررسی شود.  اگر از بیماری اسکولیوز رنج می برید می توانید با کمک این تمرینات و تمرکز بر روی تنفس خود ظرفیت ریه های خود را بالا ببرید زیرا بالا رفتن ظرفیت ریه می تواند موجب فشار به قوس اسکولیوز شود در نتیجه نه تنها از پیشرفت این بیماری جلوگیری می شود بلکه بیماری نیز بهتر می شود.

  • روی شکم دراز بکشید و از فردی درخواست کنید که باسن و کمر شما را نگه دارد و شما نیز دست هایتان را پشت سرتان نگه دارید و تنه به سمت برجسته پشت بکشید. ‌
  • به حالت سجده بمانید و به سمت جلو خم شوید و دست های خود را به جلو بکشید و کف دست های خود را روی زمین نگه دارید.
  • روی تخت به پهلو دراز بکشید و از فردی بخواهید که باسنتان را نگه دارد و دستتان را به زمین نزدیک کنید، بهتر است که یک حوله زیر قسمت پشتی خود قرار دهید.
  • با فاصله ی ۱۵ سانتی متری از دیوار بمانید و دست های خود را بالای سر نگه دارید و به طرف بالا بکشید و پاهای خود را نیز به زمین فشار دهید.
  • و غیره

ورزش درمانی برای زانو

معمولا از ورزش درمانی برای پارگی مینیکس زانو بسیار مفید است. تمریناتی که پزشک برای شما یادداشت می کند و  یا این که به شما کمک می کند آن ها را انجام دهید قطعا کمک شایانی به کاهش درد شما و هم چنین کم کردن التهاب زانوی شما می کند. شما می توانید از متخصص زانو در تهران و یا مربی خود بخواهید این تمرینات را به شما آموزش دهد.

  • بالا بردن پا در حالت خوابیده
  • پا به پهلو
  • خم کردن زانو در وضعیت خوابیده روی شکم
  • پرس زانو
  • بالا بردن پاشنه پا

ورزش درمانی برای دیسک کمر

انجام صحیح ورزش درمانی برای درمان کمر درد  می تواند نقش مهمی در بهبود شما داشته باشد. اگر از ورزش درمانی برای پارگی دیسک کمر خود استفاده می کنید بهتر است تمام تمرینات را زیر نظر فیزیوتراپیست خود انجام دهید زیرا که ممکن است تمرینات برای هر فردی با دیگری متفاوت باشد پس حتما برای انجام این نوع درمان به یک کلینیک ورزش درمانی معتبر مراجعه کنید.

رفع دیسک کمر با ورزش درمانی

شاید برایتان سوال باشد که این ورزش ها چه بیماری ها و مشکلاتی را درمان می‌کند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم این ورزش ها معمولاً برای درمان دیسک کمر به کار می‌روند، از این رو به آنها ورزش های درمانی دیسک کمر گفته می‌شود، اما علاوه بر دیسک کمر، می‌تواند در بهبود بیماری‌هایی مانند: سیاتیک، رگ‌به‌رگ شدن کمر، خشکی و گرفتگی عضلات کمر، دیسک کمر، تنگی کانال نخاعی، ساییدگی مهره کمر، آرتروز ستون فقرات، گودی کمر و قوز پشت یا کمر نیز کمک کننده باشد.

ورزش درمانی برای رفع مشکلات گردن

حرکات ورزشی گردن برای کلیه دردهای گردنی مفید است. برای درمان آرتروز گردن گرفته تا درمان فتق دیسک‌های بین مهره‌ای گردن، اسپاسم عضلانی گردن و کشیدگی عضلات تجویز می‌شود. رایج ترین تمرینات برای ناحیه گردن تلفیقی از حرکات کششی، تقویتی و هوازی است با در نظر گرفتن نقاط ماشه‌ای است.

توانبخشی شانه با ورزش درمانی

مؤثرترین روش درمانی برای بهبود و درمان مشکلات مربوط به قسمت شانه، توانبخشی عضلات و ایجاد هماهنگی بین آن‌هاست. انجام منظم تمرینات توانبخشی شانه، به طور قطع می‌تواند برای درمان دردهای مرتبط با شانه و کمر مؤثر باشد.

نوع تمریناتی که برای بهبود درد بیمار در نظر گرفته می‌شود، به نوع آسیب‌دیدگی بستگی کامل دارد. شایع‌ترین دردهایی که با ورزش درمانی می‌تواند بهبود پیدا کند، در رفتگی شانه، آرتروز شانه، شانه منجمد، پارگی و التهاب تاندون شانه هستند.

توانبخشی آرنج با ورزش درمانی

دردهایی که در ناحیه آرنج به وجود می‌آیند، معمولاً مربوط به آسیب‌های ورزشی از جمله تنیس و گلف هستند. به همین دلیل به تمرینات ورزشی آرنج تنیس بازان و آرنج گلف بازان مشهور شده‌اند. حرکاتی که برای تقویت توان کششی، انعطاف پذیری عضلات، بهبود استقامت و قدرت مفاصل این ناحیه هستند.

رفع مشکل آرنج با ورزش درمانی

هدف از انجام این تمرینات ورزشی، تقویت آمادگی جسمانی در ناحیه آرنج و رسیدن به وضعیت قبل از آسیب‌دیدگی است. برای این هدف، تنظیم یک برنامه تمرینات منظم توانبخشی برای بهبود مفاصل و جلوگیری از آسیب مجدد بسیار می‌تواند کارآمد باشد.

تقویت مچ پا با تمرینات ورزشی

تمرینات توانبخشی مچ پا با هدف بازیابی توان حرکتی این مفصل بدون احساس درد انجام می‌شود. علاوه بر این، تمرینات مذکور باید بتواند تقویت عضلات اطراف مچ پا را به دنبال داشته باشد. چراکه تعدادی از مراجعه کنندگان برای دریافت برنامه تمرینات ورزشی مچ پا، ورزشکارانی هستند که هدفشان تقویت مچ پا برای شرکت مسابقات است.

ورزش درمانی و بیماری‌های سیستم عصبی

آزمایشاتی که روی بیماران مختلف انجام شده، نشان میدهد که تمرینات ورزشی ایروبیک و مبتنی بر یادگیری، می‌توانند برای درمان بیماری‌های سیستم عصبی مؤثر باشند. به نظر می‌رسد این ورزش‌ها اثرات عمیقی بر سیستم عصبی افرادی که دچار سکته مغزی یا پارکینسون شده‌اند، دارد. برنامه‌های توانبخشی که برای این موارد در نظر گرفته می‌شود، شامل کار کردن با یک تیم درمانی شامل فیزیوتراپ، متخصص کمر و متخصص ستون و فقرات است. تیم درمانی احتمالاً ترکیبی از تمرین‌های مختلف و سایر تکنیک‌ها را برای کمک به بازیابی عضلات شما توصیه می‌کند.

جمع بندی و سخن پایانی

ورزش درمانی یکی از درمان‌هایی است که با تشخیص پزشک برای درمان بیماری‌های مفصلی تجویز می‌شود. به یاد داشته باشید که تجویز ورزش در بیماری‌های مفصلی یا برخی مشکلات عضلانی، درست مثل تجویز دارو در بیماری‌های دیگر است.

نوع و میزان ورزشی که باید انجام شود و همچنین شدت و ملایمت آن توسط پزشک و پس از بررسی دقیق وضعیت بیمار و نوع آسیب دیدگی او مشخص می‌شود. لازم به ذکر است که انجام برخی تمرین‌ها در یک بیماری منجر به بهبود و کاهش درد می‌شود درحالی که همان حرکات برای یک بیماری دیگر ممنوع است.

پس لازم است برای حصول نتیجه مطلوب حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید. فراموش نکنید که برنامه درمانی یک بیمار مختص اوست و بر اساس شرایط خود او طراحی شده است. بنابراین دادن یک نسخه کلی به بیماران برای انجام تمرینات ورزشی، صحیح نیست.