دکتر بابک محمودیان متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

دکتر بابک محمودیان مقالات پزشکی راهنمای فیزیوتراپی برای بیماری های قلبی و نارسایی قلبی

راهنمای فیزیوتراپی برای بیماری های قلبی و نارسایی قلبی

بیماری های قلبی و نارسایی قلبی از بیماری هایسیستمیک قلبی عروقی هستند. آنها می توانند بر تحملورزش، استقامت و کیفیت زندگی تأثیر بگذارند. بیماری‌های قلبی باعث می‌شود که قلب فرد نتواند بانیازهای روزانه بدنش سازگاری داشته باشد.

بیماری قلبی هر ساله عامل اصلی مرگ و میر در جهاناست که بیشتر از سرطان و حوادث راانندگی باعث مرگ و میر می شود.

اگر بیماری قلبی یا نارسایی قلبی دارید، فیزیوتراپیستمی تواند با شما همکاری کند تا از بدتر شدن آنجلوگیری کند. فیزیوتراپیست ها همچنین می توانند بهافراد در کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی کمک کنند. کاربا فیزیوتراپیست می تواند موارد زیر را بهبود بخشد:

ظرفیت ورزش.

قدرت و استقامت.

سلامت و رفاه کلی.

بیماری قلبی و نارسایی قلبی چیست؟

بیماری قلبی که به عنوان بیماری قلبی عروقی نیز شناختهمی شود، هر بیماری است که رگ های خونی قلب، اندامها یا مغز را درگیر می کند. این اصطلاح شامل موارد زیر است:

فشار خون بالا.

حمله قلبی.

نارسایی قلبی.

مشکلات دریچه قلب.

بیماری شریان محیطی.

سکته.

عوامل خطر اولیه برای ایجاد بیماری قلبیعبارتند از:

فشار خون بالا

بیماری عروق کرونر (آترواسکلروز(

سابقه حمله قلبی (انفارکتوس میوکارد(

سابقه خانوادگی بیماری قلبی.

سیگار کشیدن.

عدم تحرک بدنی.

افزایش شاخص توده بدنی واضافه وزن.

کلسترول بالا.

دیابت (افزایش سطح قند خون(

سن بالای 45 سال برای مردان وبالای 55 سال برایزنان

نارسایی قلبی بیماری است که زمانی رخ می دهد که قلبنتواند نیازهای بدن را برآورده کند. این بدان معناست کهقلب آنطور که باید کار نمی کند. زمانی اتفاق می‌افتد کهقلب نتواند به طور موثر خون را پمپاژ کند. در نتیجه بدنخون و اکسیژن مورد نیاز خود را دریافت نمی کند.

عوامل خطر اولیه برای ایجاد نارسایی قلبیعبارتند از:

بیماری عروق کرونر به دلیل تجمع پلاک در شریان هایقلب.

نقایص قلبی ارثی یا در بدو تولد وجود دارد.

فشار خون بالا.

سیگار کشیدن.

بیماری دریچه قلب.

عفونت قلب.

چاقی وافزایش شاخص توده بدنی.

دیابت.

انواع خاصی از شیمی درمانی.

سوء مصرف الکل یا مواد مخدر.

علائم و نشانه ها

افراد مبتلا به بیماری قلبی ممکن است حتی ندانند که بهآن مبتلا هستند. این بیماری گاهی اوقاتبی صدااست. ممکن است که فردی تشخیص داده نشود تا زمانی که :

دچار حمله قلبی شود.

نارسایی قلبی را تجربه کند.

حمله قلبی زمانی رخ می دهد که جریان خون به بخشی ازقلب مسدود شود. این اغلب به دلیل بیماری عروق کرونراست، زمانی که پلاک روی دیواره شریان ایجاد می شود. اگر جریان خون بازیابی نشود، آن بخش از قلب می تواندشروع به مرگ کند. علائم و نشانه های حمله قلبی ممکناست شامل موارد زیر باشد:

درد یا ناراحتی قفسه سینه.

درد در بازوها، شانه ها، گردن، فک یا شکم.

تنگی نفس

خستگی

حالت تهوع

سرگیجه

تپش قلب

اگر نارسایی قلبی دارید، بدن شما ممکن است خون واکسیژن کافی برای اندام های حیاتی شما را دریافت نکند. این می تواند منجر به افزایش علائم در طول زمان وبدتر شدن بیماری شود.

علائم نارسایی قلبی ممکن است شامل موارد زیرباشد:

خستگی

تنگی نفس

تورم اندام تحتانی

احتقان ریوی

کاهش تحمل ورزش

افزایش وزن به دلیل افزایش مایعات

تشخیص

پزشک بیماری قلبی یا نارسایی قلبی شما را تشخیصمی دهد. پزشک اکوکاردیوگرام و تست استرس را برایارزیابی میزان پمپاژ قلب شما انجام می دهد. پزشک میتواند علائم بیماری قلبی و نارسایی قلبی و چگونگی تغییرآنها را در طول زمان ارزیابی کند. فیزیوتراپ شما میتواند ارزیابی کند که این علائم چگونه بر شما و تحملفعالیت شما تأثیر می گذارد.

فیزیوتراپیست شما یک ارزیابی کامل انجام خواهد داد کهمی تواند شامل موارد زیر باشد:

بررسی تاریخچه پزشکی، سطح عملکرد قبلی، داروها وعلائم فعلی.

بررسی آزمایشات انجام شده توسط پزشک همراه بانتایج آنها.

ارزیابی قدرت و تعادل.

تست هایی برای ارزیابی استقامت قلبی عروقی شما.

ارزیابی فعالیت بدنی.

چگونه یک فیزیوتراپیست می تواند کمک کند؟

فیزیوتراپیست ها برنامه های درمانی شخصی سازی شدهای را برای نیازها، چالش ها و اهداف هر فرد طراحی میکنند.

آنها به شما کمک می کنند:

تحرک خود را بهبود بخشید.

درد و سایر شرایط مزمن را مدیریت کنید.

بهبودی یا پیشگیری از آسیب و بیماری مزمن.

فیزیوتراپ شما با شما و سایر اعضای تیم مراقبت هایبهداشتی شما همکاری خواهد کرد تا مشکلات ناشی ازبیماری قلبی یا نارسایی قلبی را برطرف کند.

برنامه درمانی فیزیوتراپی شما شامل یک برنامه ورزشیشخصی و حرکات تجویز شده خواهد بود. این برنامه بهشما کمک می کند تا علائم و نشانه های بیماری قلبی یانارسایی را کاهش دهید. همچنین توانایی شما برایشرکت در خانه، محل کار و سایر فعالیت ها را بهبود میبخشد. تحقیقات نشان می دهد که فعالیت بدنی و ورزشمی تواند ظرفیت ورزش را بهبود بخشد. فعالیت بدنی وورزش همچنین می تواند به افراد مبتلا به نارسایی قلبیکمک کند تا بیشتر از آنچه که در غیر این صورت زندگیمی کردند، زندگی کنند.

برنامه درمانی شما ممکن است شامل موارد زیرباشد:

آموزش. فیزیوتراپیست شما را در مورد فعالیت بدنی وورزشی که انجام آن برای شما بی خطر است، آموزشمی دهد. آنها همچنین یک برنامه ورزشی شخصیطراحی می کنند و به شما یاد می دهند که چگونه ظرفیتورزش خود را افزایش دهید. آموزش ممکن است شاملتوصیه هایی برای تغییر سبک زندگی و رفتارهای خودمدیریتی باشد. آنها همچنین ممکن است در مورد علائم ونشانه هایی که باید مراقب آنها باشید به شما آموزشدهند. فیزیوتراپیست شما ممکن است در صورت نیاز شمارا به پزشک ارجاع دهد.

استقامت هوازی. بیماران مبتلا به بیماری قلبی یانارسایی قلبی در معرض خطر کاهش تحمل و استقامتورزش هستند. فیزیوتراپ شما به شما کمک می کنداستقامت هوازی خود را از طریق تمرینات نظارت شدهافزایش دهید. آنها همچنین یک برنامه ورزشی خانگی رابر اساس نیازها و اهداف شما ایجاد خواهند کرد. تحقیقات نشان می دهد که یک برنامه تمرینی هوازی:

کیفیت زندگی را بهبود می بخشد.

به کاهش پذیرش در بیمارستان کمک می کند.

زمان تست های پیاده روی را بهبود می بخشد.

خطر ابتلا به بیماری شدید منجر به مرگ را کاهش میدهد.

ورزش های هوازی را می توان به اشکال مختلف انجامداد، از جمله:

پیاده روی.

دوچرخه سواري.

راه رفتن روی تردمیل.

رقصیدن.

تقویت عضلات. تمرینات قدرتی برای سلامت کلی مهماست. حفظ قدرت عضلانی به شما کمک می کند تا فعالیتهای عملکردی خود را انجام دهید و قدرت کلی خود راحفظ یا بهبود بخشید. تحقیقات نشان می دهد که ورزشبرای اکثر بیماران مبتلا به بیماری قلبی ایمن و موثر است.

فیزیوتراپ شما با شما همکاری خواهد کرد تا میزان وشدت تمرین ورزشی شما را تعیین کند. آنها بر اساسنیازها و اهداف منحصر به فرد شما یک برنامه ایمن وشخصی طراحی خواهند کرد.

بهبود توانایی تنفس در حین فعالیت تحقیقاتنشان می دهد که افزایش قدرت ماهیچه هایی که به تنفسکمک می کنند می تواند تحمل ورزش را در افراد مبتلا بهنارسایی قلبی بهبود بخشد. فیزیوتراپ شما عضلات وتوانایی تنفس شما را در حین فعالیت بدنی ارزیابی میکند و یک برنامه ورزشی برای شرایط شما طراحی میکند.

آیا می توان از این آسیب یا وضعیت پیشگیریکرد؟

بهترین راه برای پیشگیری از بیماری قلبی و نارساییقلبی، حفظ یک سبک زندگی سالم و کاهش عوامل خطراست. مهم است که از نظر بدنی فعال باشید، ورزش کنیدو عادات سالم را انتخاب کنید. فعالیت بدنی و ورزش منظممی تواند:

کاهش فشار خون و سطح کلسترول ایجاد کند.

خطر یک رویداد قلبی اولیه (حمله قلبی) را کاهش دهد.

باعث سلامت جسمی، روانی و اجتماعی شود.

باعث کمک به بهبود سایر شرایط مزمن، مانند دیابت،چاقی، افسردگی، و برخی سرطان ها شود.

افزایش قدرت عضلانی همچنین می تواند خطر ابتلا بهحمله قلبی را کاهش دهد و توانایی شما را برای انجامفعالیت های روزمره بهبود بخشد.

انجمن قلب آمریکا توصیه می کنند که برای مزایایسلامتی قابل توجه، بزرگسالان 18 تا 64 ساله، با و بدونبیماری مزمن، باید حداقل یکی از موارد زیر را انجامدهند:

150 دقیقه در هفته ورزش با شدت متوسط ​​(مانند پیادهروی سریع)

75 دقیقه در هفته ورزش شدید (مانند دویدن )

همچنین می توانید با کاهش سایر عوامل خطر با مواردزیر، خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهید:

یک رژیم غذایی سالم پر از میوه ها، سبزیجات، ماهی وغلات کامل غنی از فیبر انتخاب کنید.

سیگار نکشید.

وزن خود را در حد سالم نگه دارید.

دیابت را مدیریت کنید تا قند خون ثابت بماند.

اگر بیماری قلبی یا نارسایی قلبی دارید، فیزیوتراپیستمی تواند شما را راهنمایی کند تا عوامل خطر را کاهشدهید و پیشرفت بیماری را کاهش دهید.

توانبخشی قلبی (بازتوانی قلبی) برنامه ای است که برایبیمارانی طراحی شده است که پس از حمله قلبی، بیماریقلبی، نارسایی قلبی و جراحی قلب در حال نقاهتهستند. این یک برنامه ورزشی شخصی، توصیه هاییبرای تغییر سبک زندگی و آموزش بیمار ارائه می دهد. هدف از توانبخشی قلبی کاهش عوامل خطر قلبی عروقیو بهبود رفتارهای سالم برای کاهش خطر حوادث قلبیعروقی در آینده است.

شرکت در یک برنامه توانبخشی قلبی سرپایی می تواند باعث موارد زیر شود:

کاهش عوامل خطر قلبی عروقی.

کاهش ناتوانی.

عادات سبک زندگی سالم، از جمله افزایش فعالیت بدنی.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

فیزیوتراپی برای پارگی مینیسکفیزیوتراپی برای پارگی مینیسک

پارگی مینیسک آسیب شایعی است که در مفصل زانواتفاق می افتد. این آسیب می تواند ورزشکاران و غیرورزشکاران را به طور یکسان تحت تأثیر قرار دهد. اینپارگی می تواند در نتیجه یک حرکت خاص اتفاق بیفتد یادر طول زمان ایجاد شود. فیزیوتراپ می تواند به شماکمک کند تا پارگی مینیسک را درمان کرده و قدرت وحرکت خود را بازیابی کنید. برای پارگی مینیسک اغلبنیازی به جراحی نیست. در صورت نیاز به جراحی،فیزیوتراپیست می تواند به شما کمک کند تا برای اینجراحی آماده شوید و پس از آن بهبودی خود را پیداکنید.
پارگی مینیسک چیست؟
مینیسک یک دیسک غضروفی است که درمفصل زانو به شکل بالشتک عمل می کند. هر زانو دارای دو مینیسکاست. یک مینیسک در قسمت داخلی زانو و دیگری درقسمت بیرونی زانو قرار دارد. آنها با هم برای جذب شوکو ضربه عمل می کنند و مفصل زانو را ثابت نگه می دارند.
دو دسته پارگی مینیسک وجود دارد: حاد یا دژنراتیو.
پارگی حاد مینیسک. این پارگی‌ها عمدتاً در نتیجهچرخش یا چرخش سریع روی زانوی خم شده، با ثابت ماندن پا روی زمین، ایجاد می‌شوند. این نوع آسیب اغلبباعث ایجاد آسیب های مرتبط مانند پارگی ACL (رباط صلیبی قدامی ) می شود.
پارگی دژنراتیو مینیسک. این آسیب به مرور زمان وبه دلیل فشار مکرر روی زانو رخ می دهد. برخی مشاغل وورزش هایی که نیاز به چمباتمه زدن زیاد دارند، افراد رادر معرض خطر بیشتری برای این نوع پارگی مینیسکقرار می دهد.
چه احساسی دارد؟
هنگامی که مینیسک پاره می شود، ممکن است این مواردرا تجربه کنید:
درد شدید و تیز در ناحیه زانو.
احساس صدایپاپیا پارگی در ناحیه زانو (آسیبحاد).
تورم در 24 ساعت اول آسیب.
مشکل در راه رفتن یا پایین رفتن از پله ها به دلیل درد یااحساس گرفتن یا قفل شدن در زانو.
مشکل در صاف کردن یا خم شدن کامل زانو.
چگونه تشخیص داده می شود؟
فیزیوتراپیست یا پزشک شما یک ارزیابی کامل انجامخواهد داد. این شامل بررسی دقیق آسیب، علائم و سابقهسلامتی شما خواهد بود. آنها همچنین:
دامنه حرکت (میزان حرکت) را در زانوی آسیب دیده اندازه می گیرند.
تعیین می کنند کدام حرکات و موقعیت ها علائم شما راافزایش می دهند.
برای تعیین اینکه آیا آسیبی به مینیسک وارد شدهاست، یک سری تست انجام می دهند.
نتایج این آزمایشات ممکن است نشان دهنده نیاز به تست های تشخیصی بیشتر باشد. در صورت نیاز، شما رابرای MRI ارجاع می دهند.
چگونه یک فیزیوتراپیست می تواند کمک کند؟
فیزیوتراپیست ها اغلب می توانند به افراد کمک کنند تاپارگی مینیسک را بدون جراحی مدیریت کنند. چند درمانتوسط فیزیوتراپیست می تواند به تعیین اینکه آیا می توانیداز جراحی اجتناب کنید یا خیر کمک می کند. فیزیوتراپمی تواند به شما در کنترل درد و تورم در ناحیه زانو کمککند. آنها برای بازگرداندن قدرت و تحرک کامل به زانویشما با شما کار خواهند کرد.
درمان فیزیوتراپی برای پارگی منیسک ممکن است شاملموارد زیر باشد:
درمان دستی. فیزیوتراپیست ممکن است از درماندستی استفاده کند. این درمان می تواند به کاهش تورم وسفتی و بازیابی عملکرد عضلات اطراف زانو کمک کند. درمان دستی ممکن است شامل ماساژ، کشش یا تحرکمفصل باشد.
یخ درمانی. فیزیوتراپ کیسه های یخ را روی زانو قرارمی دهد تا به کنترل هر گونه درد و تورم کمک کند. آنهاهمچنین ممکن است به شما یاد دهند که چگونه یخ را درخانه استفاده کنید، و چند وقت یکبار. تورم یک راهنمایمهم است که می تواند سطح توانایی و بهبودی شما رانشان دهد. اگر افزایش تورم را تجربه کنید، فیزیوتراپیستبرنامه درمانی یا سطح فعالیت شما را اصلاح می کند.
فشاردرمانی. فیزیوتراپیست ممکن است استفاده ازبانداژ فشاری، جوراب ساق بلند یا پمپ های مخصوص راتوصیه کند. اینها می توانند به کاهش یا جلوگیری از تورمبیشتر کمک کنند. همچنین ممکن است از آنها به عنوانبخشی از درمان های معمولی شما استفاده کنند و نحوهاستفاده از آنها را در خانه به شما آموزش دهند.
تحریک الکتریکی عصبی عضلانی. فیزیوتراپ ممکناست از درمانی به نام تحریک الکتریکی عصبی عضلانیاستفاده کند. NMES از جریان الکتریکی برای تحریک وانقباض ملایم عضلات اطراف زانو استفاده می شود. ایندرمان می تواند به بهبود قدرت عضلانی کمک کند.
وسایل کمکی. ممکن است در کوتاه مدت نیاز به استفادهازعصا یا واکر داشته باشید. فیزیوتراپ توصیه می کند کهکدام وسیله راه رفتن، برای شما مناسب است. آنهاهمچنین می توانند به شما یاد دهند که چگونه از آن برایکاهش فشار روی زانو استفاده کنید.
تمرینات تقویتی.فیزیوتراپ شما تمریناتی را طراحیخواهد کرد که به شما کمک می کند قدرت عضلات خود رادر طول دوره بهبودی بدست آورید و حفظ کنید. ایجادقدرت عضلانی به بازگرداندن حرکت کامل به زانو کمکمی کند. آنها همچنین یک برنامه تمرینی در خانه را بهشما ارائه می دهند که مخصوص شرایط شماست. تقویتعضلات اطراف زانو و سرتاسر ساق پا به کاهش فشارروی بافت در حال بهبود زانو، کمک می کند.
مشاوره تناسب اندام. با پیشرفت بهبودی،فیزیوتراپیست، شما را در مورد راه هایی برای بهبود وحفظ تناسب اندام راهنمایی می کند. آنها فعالیت هایی راتوصیه می کنند که انجامشان برای شما بی خطر است. آنها همچنین به شما کمک خواهند کرد تصمیم بگیرید چهزمانی برای بازگشت به فعالیت کامل آماده هستید.
چگونه یک فیزیوتراپیست می تواند قبل و بعد ازجراحی کمک کند؟
افرادی که پارگی های منیسک جدی تری دارند، یا کسانیکه به فیزیوتراپی پاسخ نمی دهند، ممکن است نیاز بهجراحی داشته باشند. جراحی برای برداشتن مینیسک پارهشده معمولاً یک روش ساده است ولی برای کمک بهبازیابی عملکرد و بهبودی، به درمان فیزیوتراپی بعد ازجراحی نیازوجود دارد. پس از جراحی و حدود چهار ماهدرمان فیزیوتراپی، بسیاری از افراد می توانند به سطحفعالیت قبلی خود از جمله ورزش بازگردند. با این حال،وضعیت هر فرد متفاوت است. فیزیوتراپ شما ایمن ترین ومؤثرترین برنامه درمانی را برای برآورده کردن نیازها واهداف خاص شما طراحی خواهد کرد.
برداشتن مینیسک. پس از برداشتن ساده قسمت پارهشده مینیسک، برنامه درمانی فیزیوتراپی شما مشابهآسیب های مینیسک غیر جراحی خواهد بود. فیزیوتراپیست شما ممکن است از یخ و فشار درمانی برایکنترل درد و تورم استفاده کند. آنها به شما نشان میدهند که چگونه از این درمان ها در خانه استفاده کنید. تمرکز اصلی درمان ،بر کمک به بازگرداندن قدرت و حرکتشما خواهد بود. برنامه درمانی شامل یک سری تمریناتانجام شده در کلینیک و در خانه خواهد بود. فیزیوتراپهمچنین ممکن است ازدرمان دستی استفاده کند. درابتدا، احتمالاً باید ازعصا برای راه رفتن استفاده کنید. فیزیوتراپ به شما کمک می کند تا به تدریج وزن را رویزانوی خود قرار دهید تا بایستید یا راه بروید. این روش بهمینیسک باقیمانده و سایر بافت‌های مفصل زانو اجازهمی‌دهد تا با افزایش فشار سازگار شوند.
ترمیم مینیسک. گاهی اوقات جراح شما می تواند بهجای برداشتن منیسک پاره شده، آن را ترمیم کند. تحقیقات نشان می دهد که اگر ترمیم امکان پذیر باشد،می تواند خطر ابتلا به آرتروز را در مراحل بعدی زندگیکاهش دهد. فیزیوتراپی بعد از ترمیم منیسک کندتر وگسترده تر از برداشتن منیسک است. این به این دلیلاست که بافت ترمیم شده باید در حین بهبودی محافظتشود. نوع جراحی، وسعت آسیب و توصیه های جراحتعیین می کند که چقدر سریع می توانید:
روی پای خود وزن بیندازید.
استفاده از عصا را متوقف کنید.
به فعالیت های قبلی خود بازگردید.
پس از جراحی ترمیم منیسک، فیزیوتراپیست موارد زیر راانجام خواهد داد:
به شما در کنترل درد و تورم کمک می کند.
شما را در بارگذاری مجدد وزن به زانو (یعنی ایستادنو راه رفتن) راهنمایی می کند. این به غضروف اجازه میدهد تا به آرامی با افزایش استرس و فشار سازگار شود.
به بازیابی دامنه حرکتی زانو و پا کمک می کند.
تمریناتی را به شما آموزش دهد تا به بازیابی قدرتعضلانی شما کمک کند.
در بازگشت به فعالیت، چه مینیسک پاره شده شما بهخودی خود بهبود یابد و چه نیاز به جراحی داشته باشد،فیزیوتراپ نقش مهمی در کمک به بازگشت شما به فعالیتهای قبلی خواهد داشت. آن‌ها به شما کمک می‌کنند راهرفتن را بدون توجه به پاها و انجام فعالیت‌هایی مانند بالاو پایین رفتن از پله‌ها ، به راحتی یاد بگیرید.
بازگشت به کار. اگر شغل یا سبک زندگی سختی دارید،فیزیوتراپیست می تواند به شما کمک کند به این فعالیت هابازگردید. آنها به شما کمک می کنند که چگونه حرکاتمکرر را به درستی انجام دهید تا فشار کمتری به زانویخود وارد کنید.
بازگشت به ورزش اگر ورزشکار هستید، ممکن استبرای بازگشت به سطح قبلی فعالیت یا رقابت خود به یکدوره فیزیوتراپی طولانی‌تر نیاز داشته باشید. فیزیوتراپیست به شما کمک می کند تا با همکاری با شمابرای بازیابی کامل موارد زیر، بازگشت خود را به ورزش بهحداکثر برسانید و از آسیب مجدد جلوگیری کنید:
استحکام و قدرت.
پایداری.
انعطاف پذیری.
هماهنگی.
بازگشت به ورزش از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوتاست. بستگی به موارد زیر دارد:
میزان آسیب شما.
روش جراحی خاص.
توصیه های جراح.
نوع ورزشی که در آن شرکت می کنید.
فیزیوتراپ این عوامل را هنگام طراحی و تنظیم برنامهدرمانی شما در نظر می گیرد. آنها همچنین از نزدیک باجراح شما همکاری خواهند کرد تا تعیین کنند چه زمانیبازگشت شما به ورزش و سایر فعالیت ها بی خطر است.
آیا می توان از این آسیب یا وضعیت پیشگیریکرد؟
برخی از راه هایی که می تواند به شما کمک کند زانوهایخود را قوی نگه دارید عبارتند از:
انجام تمرینات منظم برای کمک به تقویت ماهیچه هاییکه از زانوهای شما حمایت می کنند.
فعال ماندن بدن و آماده سازی بدن برای نیازهای یکورزش یا فعالیت شدید.
از پیچیدن یا چرخش سریع در زمانی که پای شما رویزمین است خودداری کنید. این امر به جلوگیری از فشاروارده به زانو که می تواند باعث پارگی منیسک شود کمکمی کند.
اگر در حال حاضر مشکلات زانو دارید، فیزیوتراپ میتواند به شما کمک کند تا یک برنامه تناسب اندام ایجادکنید که وضعیت زانوهای شما را در نظر بگیرد. برخی ازتمرینات برای کسانی که سابقه زانو درد دارند بهتراستانجام نشود. فیزیوتراپ تمرینات را متناسب با نیازهایخاص شما را تعیین خواهد کرد.

فواید ماساژ درمانیفواید ماساژ درمانی

1.کاهشاسترس

 2.تسکین درد بعد از عمل

3.کاهش اضطراب

4. کاهش کمردرد

5. کاهش درد فیبرومیالژیا

6. کاهش درد عضلانی

7. افزایش عملکرد ورزشی

8. تسکین سردرد تنشی

9. بهبود خواب

10. کاهش علائم افسردگی

11. بهبود سلامت قلب و عروق

12. کاهش درد آرتروز

13. کاهش استرس در بیماران سرطانی

14. بهبود تعادل در افراد مسن

15. کاهش درد افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید

16. بهبود شرایط زوال عقل

17. افزایش آرامش روحی

18. کاهش فشار خون

19. کاهش علائم سندرم تونل کارپال

20. بهبود درد مزمن گردن

21. کاهش درد تعویض مفصل اندامهای تحتانی

22. افزایش دامنه حرکتی مفاصل

23. کاهش دفعات میگرن

24. بهبود کیفیت زندگی در مراقبت از افراد مسن

25. کاهش تهوع ناشی از شیمی درمانی

فیزیوتراپی تعویض کامل مفصل رانفیزیوتراپی تعویض کامل مفصل ران

تعویض کامل لگن (آرتروپلاستی) یک مداخله جراحی رایجاست که برای آرتریت شدید یا شکستگی لگن زمانی کهدرمان‌های محافظه‌کارانه بی‌اثر هستند، انجام می‌شود. هدف از جراحی تعویض کامل مفصل ران، تسکین درد،بهبود تحرک مفصل و بازیابی یا بهبود توانایی فرد برایانجام ایمن فعالیت‌های عملکردی مانند راه رفتن، ایستادن،بالا رفتن از پله یا دویدن است. فیزیوتراپیست ها با افرادیکه تعویض کامل مفصل ران انجام داده اند کار می کنندتا عضلات بیمار را تقویت کرده و حرکت را به بالاترین حدخود بازگردانند

تعویض کامل هیپ (آرتروپلاستی) چیست؟

درجراحی تعویض کامل مفصل ران، استخوان و غضروفآسیب دیده را که ممکن است در ایجاد مفصل دردناک وناکارآمد نقش داشته باشد، برداشته و مفصل ران آسیبدیده را با یک مفصل مصنوعی جایگزین می کنند.

مفصل ران یک مفصل گوی و کاسه ای است. گوی بخشیاز استخوان ران و کاسه بخشی از استخوان لگن است. نوع جراحی تعویض مفصل ران با شرایط فیزیکی هر فردمتفاوت است.

نوع جراحی تعویض مفصل ران عبارتند از

تعویض کامل مفصل ران (آرتروپلاستی)

با تعویض کامل مفصل ران (آرتروپلاستی)، گوی و کاسههر دو با قطعات مصنوعی تعویض می‌شوند. تعویضکامل مفصل ران برای درمان شرایطی از جمله

.آرتروز مفصل ران

.روماتیسم مفصلی

.آرتریت تروماتیک

اسپوندیلیت آنکیلوزان

نکروز آواسکولار (از بین رفتن بافت استخوانی در اثر نرسیدن خون)

.شکستگی های خاص لگن

.تومورهای خوش خیم و بدخیم

تعویض جزئی هیپ (همی آرتروپلاستی)

تعویض جزئی لگن (همی آرتروپلاستی) فقط گوی مفصلران را جایگزین می کند. کاسه مفصل ران محکم می ماندو نیازی به تعویض ندارد. همی‌آرتروپلاستی زمانی انجاممی‌شود که فقط قسمترانمفصل آسیب دیده باشد. این کار بیشتر در بیماران مسن و ضعیف و برایشکستگی های مربوط به گوی یا گردن استخوان رانانجام می شود.

قبل از جراحی، افرادی که تصمیم به تعویض کامل مفصلران گرفته‌اند، ممکن است درد شدید در لگن و کشاله رانرا توصیف کنند که می‌تواند تا پایین ران کشیده شود. دردممکن است به طور قابل توجهی بر توانایی فرد در راهرفتن، بالا رفتن از پله ها، نشستن یا ایستادن، انجامفعالیت های روزانه و خوابیدن به سمت آسیب دیده تأثیربگذارد

بلافاصله پس از جراحی تعویض کامل مفصل ران، سفتیدر لگن و ساق پا و ضعف عضلانی تجربه خواهد شد. درابتدا، درد عمدتاً با دارو کنترل می شود. فیزیوتراپیستهمچنین ممکن است کیسه های یخ را برای کمک به کاهشناراحتی و تورم توصیه کند و تمرینات و حرکات ملایم را بهشما آموزش دهد تا شروع به بهبود حرکت و قدرت خودکنید.

چگونه تشخیص داده می شود؟

برای در نظر گرفتن جایگزینی کامل لگن، افراد قبلاً توسطیک پزشک متخصص ویزیت شده اند. پزشک برایارزیابی اینکه آیا تغییراتی در استخوان‌ها و غضروف لگنشما وجود دارد یا خیر، عکس‌برداری با اشعه ایکس راتجویز می‌کند. اگر زمین خورده اید، اشعه ایکس همچنینپزشکان را در تعیین اینکه آیا شکستگی وجود دارد و اینکهآیا برای بازیابی عملکرد نیاز به جراحی وجود دارد،راهنمایی می کند. یک فیزیوتراپیست دامنه حرکتی، قدرتو میزان تأثیر درد لگن بر تحرک عملکردی شما را ارزیابیخواهد کرد. این عوامل می تواند شامل نحوه نشستن وبرخاستن از رختخواب، نشستن و ایستادن، چمباتمه زدن،راه رفتن و حرکت از پله ها و حاشیه ها باشد. نتایج اینارزیابی‌ها به تعیین اینکه آیا ممکن است از جراحیتعویض کامل لگن بهره مند شوید، کمک می‌کند.

تعویض مفصل ران اغلب در بزرگسالان 60 تا 80 سالهانجام می شود. تیم پزشکی شما به شما کمک می کند تابر اساس عکس برداری اشعه ایکس و ارزیابی فیزیکیخود، تعیین کنید که آیا کاندید مناسبی برای جراحیهستید یا خیر. عوامل خطری که ممکن است در بهبودیشما اختلال ایجاد کنند، مانند سن بالا، چاقی، یا سابقهاستعمال دخانیات یا مصرف بیش از حد الکل در نظرگرفته خواهند شد.

چگونه یک فیزیوتراپیست می تواند کمک کند؟

قبل از جراحی

فیزیوتراپ شما می تواند به شما کمک کند تا در موردانتظارات از عمل جراحی آموزش ببینید و تمریناتی را بهشما بدهد تا بدن خود را قبل از جراحی آماده کنید

در آماده شدن برای جراحی، فیزیوتراپیست شما ممکناست این موارد را  به شما آموزش دهد:

تمرینات انعطاف پذیری و تقویتی اندام تحتانی

نحوه استفاده از واکر یا عصا برای راه رفتن و برایپیمایش مراحل

هرگونه اقدام احتیاطی پس از جراحی

فیزیوتراپ شما همچنین ممکن است به شما توصیه کند کهبرای بهبود ایمنی و کمک به بهبودی خود تغییراتی را درخانه خود ایجاد کنید، از جمله استفاده از صندلی توالتبلند، نرده های دستی روی پله ها، نرده تخت، و صندلیوان یا میله های چنگ زدن در حمام. این تغییرات در حالتایده آل باید قبل از عمل جراحی انجام شوند، بنابراینخانه شما برای بازگشت شما آماده است.

بعد از جراحی

در روز اول یا دوم پس از جراحی شما، فیزیوتراپیست بهبالین شما می آید تا درمان بعد از عمل شما را آغاز کند. فیزیوتراپ شما هرگونه اقدامات احتیاطی پس از جراحیرا برای جلوگیری از آسیب مجدد و کمک به بازگرداندنعملکرد کامل شما بررسی خواهد کرد.

بسته به مورد خاص و روش جراحی شما، ممکن است ازشما خواسته شود که مقدار وزنی را که روی پای جراحیشده وارد می‌کنید، محدود کنید. ممکن است به اندازه یکلمس انگشت پا، یا به اندازه تحمل وزن شما باشد. فیزیوتراپیست به شما یاد می دهد که چگونه به درستیوزن خود را بر روی پای جراحی شده قرار دهید.

برای پای جراحی شده، یک وسیله کمکی مانند واکر یاعصا را برای به حداقل رساندن ناراحتی در حین کار برایبازیابی عملکرد فیزیکی خود توصیه می کنند.

در طول بهبودی مراقبت‌های حاد (3 تا 5 روز اول پس ازجراحی)، فیزیوتراپ با شما همکاری می‌کند وبه شما کمککند تا :

در رختخواب بچرخید و به حالت نشسته بلند شوید.

برای ایستادن از تخت بلند شوید و به سمت صندلیحرکت کنید.

برای مسافت های کوتاه با وسیله کمکی (واکر یا عصا) راه بروید.

تمرینات دامنه حرکتی و تقویتی ملایم را در رختخوابانجام دهید.

پس از جراحی، فیزیوتراپیست ممکن است به شما توصیهکند.

مفصل جدید خود را بیش از 90 درجه خم نکنید.

بیش از 90 درجه به جلو خم نشوید (مثلاً برای مدتینمی توانید برای پوشیدن جوراب و کفش خود خم شوید)

پای خود را نباید با مفصل جدید روی پای دیگرضربدری کنید.

پا را با مفصل جدید به سمت داخل نچرخانید.

فیزیوتراپی تا چند هفته پس از جراحی شما ادامه خواهدداشت. بسته به وضعیت کلی شما، ممکن است نیاز بهبهبودی در یک مرکز توانبخشی کوتاه مدت داشته باشید. برخی از بیماران بسته به کمک های موجود در خانه وتوانایی آنها برای ایمن ماندن، بدون مراقبت در مرکز توانبخشی به خانه خود می روند.

همانطور که در بهبودی خود پیشرفت می کنید، به کار رویموارد زیر ادامه خواهید داد

پیاده روی و بالا رفتن از پله

تعادلپس از جراحی ممکن است تعادل شما مختل شودکه می تواند شما را در معرض خطر سقوط قرار دهد

انتقال به تخت، صندلی و ماشین

حرکت کامل ساق پا و مفصل جدید (مانند پوشیدن جورابو کفش)

تمرینات مخصوص تقویت عضلات برای بهبود تواناییشما در ایستادن و راه رفتن ایمن و مستقل

هنگامی که بتوانید این فعالیت ها را بدون کمک یاراهنمایی انجام دهید، آماده خواهید بود که به طور کاملدر خانه کار کنید. با این حال، ممکن است همچنان نیاز بهادامه فیزیوتراپی در یک کلینیک سرپایی داشته باشید.

جلسات فیزیوتراپی سرپایی کار شما را بر روی دامنهحرکت و تمرینات کششی و فعالیت های تحمل وزن ادامهمی دهد تا عملکرد شما را به بالاترین سطح ممکنبازگرداند. در این مرحله، فیزیوتراپی شما بر توانبخشیویژه فعالیت برای اهداف خاص شما، مانند بازگشت بهکار یا ورزش تمرکز می کند. فیزیوتراپیست شما تمریناتیرا که آن فعالیت ها را شبیه سازی می کند، ترکیب میکند. برنامه ورزشی شما ممکن است شامل تکنیک هایبلند کردن، هل دادن، کشیدن چرخ دستی، بالا رفتن ازنردبان، تمرینات چابکی یا دویدن سبک باشد که بستگیبه اهداف خاص، پیشرفت بهبودی و سطح فعالیت شمادارد.

آیا می توان از این آسیب یا وضعیت پیشگیریکرد؟

ممکن است با انتخاب یک سبک زندگی سالم مانند شرکتدر ورزش منظم و خوردن یک رژیم غذایی سالم، از شروعاستئوآرتریت، وضعیتی که می‌تواند به جراحی تعویضکامل مفصل ران نیاز داشته باشد، پیشگیری کرد یا آن را کند کرد. فیزیوتراپیست شما می تواند تمرینات تقویتی وانعطاف پذیری را به شما آموزش دهد تا به شما در حفظتناسب اندام در طول عمرتان کمک کند.

بیش از 95 درصد از شکستگی های لگن به دلیل زمینخوردن ایجاد می شود. بهترین راه برای جلوگیری از نیازبه جراحی ناخواسته تعویض کامل مفصل ران، جلوگیریاز افتادن است. فیزیوتراپیست شما می تواند با ارزیابیخطر سقوط و تجویز فعالیت های تعادلی و تمرینات منظمتحمل وزن به شما کمک کند تا شانس سقوط خود راکاهش دهید. فیزیوتراپ شما همچنین می‌تواند تغییراتی رادر محیط خانه‌تان برای بهبود ایمنی شما توصیه کند،مانند حذف خطراتی مانند فرش‌های ناپایدار، یا اضافهکردن میله‌های دستگیره در حمام.